Hae
Minulta teille

Moni kakku päältä kaunis

Juhlimme viikonloppuna perheen kesken läheiseni syntymäpäiviä ja päätin leipoa juhliin tarjottavaksi puolukkapiirakkaa ja I-H-A-N-A-N Kinuskikissan Englanninlakritsikakun, joka löytyy hänen julkaisemastaan Kinuskissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjasta. Tämä kakku siksi, koska englanninlakritsit ovat läheiseni all time favoritteja ja halusin hieman haastaa itseänikin tavallisen kerma- tai juustokakun tekemisen sijaan.

Näiden leipomusten lisäksi ostettiin sitten kaupasta pullaa, keksiä ja muuta tarjottavaa.

Halusin vähän kertoa teille tuosta kakun tekemisprosessista.

Juhlat olivat sunnuntaina ja halusin varmistaa, että kakku varmasti kerkeää hyytyä joten tein sen valmiiksi jo lauantaiaamuna, aloitin valmistamisen klo 9. Tämä myös siksi, koska illemmalla en olisi enään kerennyt sitä tekemään omien sovittujen menojen vuoksi. Ja sunnuntaiaamuna olisi sitten pitänyt herätä jo kukon laulun aikaan. Ehkä ei kannata tällaisen asian kanssa alkaa leikkimään. Halusin, että saan tehdä kakun rauhassa ja ohjeita täsmällisesti noudattaen, ilman kiirettä mihinkään ettei tule kömmähdyksiä vaikka vähän kiire lopussa tulikin.

Noh, kakun tekeminen oli siis aikaa vievä prosessi. 
Jokaisen kerroksen välillä piti odottaa vähintään tunti, jotta alempi kerros kerkeää hyytyä, että päälle voi lisätä seuraavan.
Seurasin ohjeita todella tarkkaan ja viimeisen, vaaleanpunaisen kerroksen lisättyäni, olin todella mielissäni onnistumisestani. Tästä tulee hyvä kakku!


Lopputuloksen odotin siis näyttävän tältä;
Tuli sunnuntaiaamu, ja sunnuntai-iltapäivä, ja lähdin tyytyväisin mielin kakun kanssa kohti kekkereitä. Olin jo valmiiksi suunnitellut kuinka hienoja kuvia siitä sitten otan kunhan viimeinen silaus eli englanninlakritsikarkit on ripoteltu kakun koristeiksi, irtopohjavuoan reunat on irroitettu ja ennenkuin kukaan on kerennyt siitä palasta leikata saisin hehkuttaa tänne blogiin onnistumisestani ja mainostaa kuinka hyvä leipuri olenkaan. Kakkuja tilaukseen vaan! Ottakaa rohkeasti yhteyttä!Aloin mieheni avustamana irroittamaan kakun reunoja veitsellä vuoan reunoista, aukaisimme reunojen lukon ja kuinkas sitten kävikään.


Lopputulos näytti lähinnä tältä;
Kuva lainattu netistä
Kakku ei ollut kunnolla hyytynyt ja kun vuoan reunat aukaisi, se alkoi levitä kuin ankan p****.
Laitoimme reunat äkkiä takaisin kiinni ja mietin, että mitäs nyt. Tuli pieni ”tenkkapoo”.

Isoveljeni sitten hieman auttoi ja saimme jollain kumman konstilla kakun tarjottavaksi pöytään, hieman levinneenä kuitenkin. Päälimmäisin kerros ei ollut hyytynyt kunnolla vaikka siihen tuli eniten liivattettakin. En tiedä oliko vika nyt sitten loppupeleissä leipurissa, liivatteissa (pakko olla syypää) vai laitoinko liikaa elintarvikeväriä siihen nähden mitä ohjeessa sanottiin. Olin kyllä tosi tarkka ohjeiden seuraamisessa enkä haluaisi uskoa, että kyse olisi tästä.
Onneksi ulkonäkö ei vaikuttanut makuun vaan kauhoimme kakkua menemään, sotkettiin vähän pöytäliinaakin, mutta hyvin maistui! 
Tämän kakun ohje oli aivan superhyvä maultaan mikäli englanninlakukarkeista tykkää ja aion kokeilla tätä joku kerta uudestaankin, paremmalla menestyksellä.
Kakun alkuperäisen luojan, Kinuskikissan ohjeessa, ei siis varmasti ollut mitään vikaa vaan veikkaan, että itselläni kävi joko nuiden liivatteiden tai elintarvikevärin kanssa jokin kömmähdys. Parempi onni ensikerralla! Jäämme sitä siis odottelemaan.

Yksi kommentti

  1. Kati Suomalainen im Allgäu kirjoitti:

    Siis mulla käy useasti niin ettei ihan vastaa sitä miltä kuvassa näytti. Mutta pääasia että maistuu, eikös? Ens kerralla sitten. Terkkuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.