Hae
Minulta teille

Luonnonkosmetiikkaa

Niin, minäpä aattelin kertoa miksi oon alkanut siirtyä pikkuhiljaa luonnonkosmetiikan käyttöön.

Ensimmäisen kerran kuulin luonnonkosmetiikasta ja sen käyttökokemuksista parilta ystävältäni ja sen jälkeen olen ottanut siitä itse selvää enemmän ja enemmän.

Syy siihen, miksi olen alkanut valitsemaan luonnonkosmetiikkaa meikkipussiini on se, että kun luen tuoteselosteita ja otan selvää tuotteissa olevista raaka-aineista, ymmärrän mitä ne ovat ja mitä ostamani tuotteet sisältävät.
Ns. ”normimeikkissä” käytettävä, esimerkiksi phenoxyethanol (meikeissä yleisimmin käytetty, vähiten ihoa ärsyttävä säilöntäaine) vastaan luonnonkosmetiikan, esimerkiksi Madaran meikkivoiteessa käytettävä ascorbyl palmitate (c-vitamiini, voi löytyä myös ruoista säilöntäaineena E304) merkitsee minulle aika paljon. Ennemmin valitsen sellaisen tuotteen iholleni, jota voi jopa lähes syödä kuin sellaisen, jonka alkuperä on minulle enemmän mysteeri.
Myös kaksi muuta asiaa mitkä vaikuttavat ostopäätökseeni meikeissä isossa roolissa ovat; 
1) ne ovat täysin vegaanisia eli eivät sisällä mitään eläinperäistä sekä 
2) niitä ei missään nimessä ole testattu eläimillä

Olen myöskin huomannut ihossani selvää puhdistautumisen merkkejä. Minulla on aina ollut todella pintakuivaiho, vähän atopiaankin taipuvainen. Mielestäni luonnonkosmetiikkaan vaihdettuani kasvoni eivät läheskään enää hilseile niin paljoa kuin ennen. Varsinkin posket ja leuka oli ennen melkoinen ongelma. Iho hilseili ja tuotti talia, joka on hyvin inhottavan näköistä. Ei kiva.
Vielä on kylläkin matkaa ”täydelliseen” kemikaalien poistumiseen kasvoilta, sillä en ole vielä löytänyt sopivaa ja tarpeeksi tehokasta meikinpuhdistusainetta entisen tilalle. Tilasin muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa ihonpuhdistustuotteita LUSHilta ja ne ovat olleet käytössä, ei edes kahta viikkoa, joten kunhan kokeiluaika on hieman pitempi, tulen kyllä kertomaan kokemuksiani.Tilasin ihka ensimmäisen luonnonkosmetiikkapakettini Jolie.fi -sivustolta tammikuussa. Silloin se sisälsi muun muassa tuon Madaran sävytetyn päivävoiteen sävyssä Sun flower golden beige sekä Couleur Caramelin peitevoiteen sävyssä Light beige. 

Madaran voide tuoksuu aivan ihanalle! Tulee mieleen vasta ajetun nurmikon tuoksu. Niiiiiiin raikas! Se on Madaran kahdesta meikkivoiteesta  tummempi sävy. Toinen, Moon flower, on vaaleampia ja taittaa enemmän roosaan. Ehkä Moon flower olisi ollut parempi vaihtoehto talvella kun tein tilausta, mutta nyt hieman päivettyneeseen ihoon Sun flower sävy sopii tosi hyvin.
Vaikka voide onkin sävyttävä peitevoide nimellä, sitä ei missään tapauksessa saa verrata samantapaisiin markkinoilla oleviin BB-voitesiin. Madaran voide on paljon kevyempi ja notkeampi, kun taas BB-voiteet on paksumpia ja puuterimaisempia.
Mielestäni siis lopputulos Madaran voiteella on paljon raikkaampi kuin aikaisemmin käyttämissäni ei luonnonkosmetiikan BB-voiteissa. Tämä on tietty taas sitten se mielipidekysymys, että mitä meikkivoiteeltaan hakee. Itse suosin luonnollista ja kuulasta lopputulosta. Iltameikin kanssa tykkään sitten peittävämmästä lookista.

Madaran raaka-aineet ovat myös peräisin sertifioiduilta luomutiloilta ja hyväksytyiltä toimittajilta, luonnonkosmetiikalle asetettujen standardien mukaisesti. Kaikissa tuotannon vaiheissa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä. Madara ilmoittaa omilla sivuillaan etteivät testaa tuotteitaan tai raaka-aineitaan eläimillä.
Madaran lisäksi minulla on Couleur Caramelin peitevoide sävyssä Light beige 12, jota käytän mahdollisten näppylöiden peitossa. Ihoni on sellainen, että jos yhtään kärsin stressistä, se myös näkyy kasvoissani hyvin herkästi. Vaikka muuten minulla on aina ollut ihan hyvän kuntoinen iho (*koputtaa puuta*) niin stressi tai unettomuus näkyy kasvoilla heti pieninä, muutamana finninä. Couleur Caramelin peitevoide on todella ajanut asiansa. 
Myös aikaisemmassa kuvassa näkyvä Laveran Natural Concealer peitevoide (Madaran vieressä) on ollut minulla käytössä tummia silmänalusia peittäessä.`

Tuo LUSHin meikkivoide ei ole vielä päässyt käyttöön, mutta yhden testikerran jälkeen olen kyllä tykännyt. Alan käyttämään sitä sitten Madaran loputtua ja kerron lisää kunhan sitä on tullut käytettyä pitemmän ajan.


Puutereita minulla on nyt käytössä ja testissä muutamaa erilaista, koska en ole vielä oikein osannut päättää mistä näistä pitäisin eniten. 

Ylemmästä kuvasta löytyy Couleur Caramelin silkkipuuteri ja hmm…en oikein tiedä. Puuteri kyllä antaa ihan tosi kivan, ilmavan koostumuksen ja sen peittävyyttä on helppo säädellä, mutta ehkä irtopuuteri ei vaan oo mun juttu. Oon sen kans vähän sottapytty. Hah. Tai sitten en osaa vain käyttää tuotetta oikein, oikeilla välineillä.
Tämä puuteri on talkiton ja sisältää 90% mineraaleja. Myös ns. ”normimeikeissä” mineraaleja sisältävissä meikeissä on iso plussa, että niissä käytetään todella paljon vähemmän säilöntäaineita, väriaineita ja hajusteita kuin muissa meikeissä. Tämän puolesta mineraalimeikit sopivat todella hyvin allergikoille ja herkkäihoisille sekä rasvoittuvalle iholle. Täytyy kuitenkin muistaa, että on kyse myös paljon meikin käyttäjän omasta mieltymyksestä.

YKS IHAN HITOKSEEN ISO PLUSSA NÄISSÄ COULEUR CARAMELIN TUOTTEISSA ON, ETTÄ KÄYTÖN JÄLKEEN PAKKAUKSET VOI HEITTÄÄ BIO-ROSKIKSEEN !Seuraavissa kuvissa on kolme erilaista laveran puuterituotetta.

Ensimmäisenä jonossa vasemmalta katsottuna on 2in1 Compact foundation missä on meikkivoide ja puuteri samassa paketissa. Tuote on tosi helppo käyttöinen, peittävä ja tositosi hyvä, jos haluaa/tykkää tehdä meikkipohjan pikaisesti. Ainoa huono puoli on, että se ei meinaa oikein kuivua koko päivänä iholta eli jättää kasvojen ihon hieman tahmaiseksi. Ei kuitenkaan ole onneksi sotkeva ja peittävyys kylläkin pysyy hyvin kasvoilla tahmaisuudestaan huolimatta. En silti tiedä ostanko tätä tuotetta enää uudestaan. Harkitsen.

Keskimmäisenä lavera Mineral Compact Powder eli kivipuuteri ja kun aiemmin jo sanoin, että tykkään enemmän matta- kuin irtopuutereista niin henkilökohtaisesti tällä hetkellä valitsisin ennemmin tämän tuotteen kuin Couleur Caramelin silkkipuuterin. 

Viimeisenä ja ihan mun koskaan ensimmäinen ostamani laveran meikkituote, Mineral Sun Glow Powder duo eli aurinkopuuteri. Oon kyllä tykännyt, suosittelen!
Heiiiiii, mainitsen kyllä vielä tässä samalla deodorantin mitä käytän eli MAAILMAN PARAS DEODORANTTI IKINÄ a.k.a. SCHMIDT’S !
Oon käyttäny kyseistä dödöä nyt noin puoli vuotta eikä mulla oo koskaan ennen ja jälkeen ollut parempaa dödöä. Mulla on aina aiemmin ollut ongelmia hien erityksen kanssa, mutta tää tuote löi mennen tullen ja palatessa kaikki maailman marketti ja apteekki dödöt mitä oon kerenny koko pienen ikäni aikana testata. SIIS TOIIMII!
Ensi kosketus Schmidt’sin kanssa oli vähän huono, koska ostin kappaleen, joka sisälsi ruokasoodaa ja sain siitä allergisenreaktion sillä kyseinen ainesosa voi allergisoida herkimpiä. Luin sitten netistä, että osassa Schmidt’sin dödöissä sitä käytetään ja osassa ei. Lampsin sitten uudestaan Ruohonjuureen ostamaan ei ruokasoodaa sisältävän tuotteen ja siitä meidän yhteinen rakkaustarina lähti ja vanhat kaunat haudattiin.
Dödön koostumus on iholla nopeasti kuivuva massa ja tuoksuja on useampia erilaisia sekä saatavilla on myös täysin tuoksutonkin versio.

Jos siis kamppailet samojen hikiongelmien kanssa kuin minä ennen tätä aarretta, suosittelen lämpimästä kokeilemaan. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos!Siinäpä oli pientä kurkistusta meikäläisen meikkiboksiin.

En todellakaan väitä, että minun tietämykseni olisi millään professorin tasolla ja informaation hakeminen luonnonkosmetiikasta on edelleen kesken, uusia tuotteita markkinoille saapuu kokoajan. 
Olen kuitenkin kokenut, että oman ihoni puhtaus on parantunut ja epäpuhtaudet väistyneet.
Voin silti täydellä luottamuksella luonnonkosmetiikkaa kohtaan sanoa, että, jos yhtään kukaan on koskaan miettinyt kokeilevansa kyseisiä tuotteita niin se kyllä kannattaa.

Enkä myöskään väitä, että kaikki meikit joita tällä hetkellä omistan, olisivat vielä luonnonkosmetiikkaa. Esimerkiksi en ole löytänyt vielä mieluista ripsiväriä mikä täyttäisi minun kriteerini mitä ripsarilta vaadin sekä huulipunia/-kiiltoja en ole vielä testannut ollenkaan. Täytyy odottaa, että saan ensin entiset kulutettua siihen pisteeseen, että niitä olisi syytä alkaa ostamaan.Eläinkokeettomat tuotteet tunnistaa Leaping Bunny logosta


Vegaanisen tuotteen merkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.