Hae
Minulta teille

Kierrätetyt ja itsetehdyt hääkoristeet

Häähumu jatkuu vielä yhdellä postauksella ja halusinkin näyttää mitä kaikkea kivaa me saatiin aikaan kierrätetyillä ja itsetehdyillä hääkoristeilla. 

Oikeastaan mikään muu koriste/tavara ei tullut uutena kaupasta kuin kattaukseen servetit ja ruusut – paikan päältä tietenkin lasit yms – muutoin saimme yhteistuumin kerättyä tavarat nettikirppiksiltä, omista varastoista ja niin edelleen.

Häissä päävärinä toimi musta ja valkoinen. Morsian kuitenkin halusi, että kesähäissä saisi olla jotain väriä mukana joten päädyttiin ratkaisuun, että värikkäät kukat saa tuoda väriä ja eloa paikkaan eli ei osteta esim. pelkkää valkoista neilikkaa.

Nuo kuvissa esiintyvät maljakot on alunperin IKEAsta, mutta ostettu käytettynä hääkirppikseltä. 
Niitä myydään kahden maljakon paketeissa, yhden paketin hinta on 3,99€, mutta morsian sai ostettua itselleen 10 paria 15 €:lla. Mikä kauppa!? Mieletöntä.
Maljakoihin oli jo valmiiksi edellinen käyttäjä sitonut juuttinarua rusetiksi kaulan ympärille.
Maljakkojen ympärille pöydälle ripoteltiin pieniä kirkkaita koristetimantteja, jotka sain lainaan edellisistä häistä missä oltiin juhlimassa. Aluksi ajateltiin laittaa niitä koko pöydän pituudelta mustan kaitaliinan päälle, mutta pöytä olisi jotenkin mennyt ”liian täyteen”  kattauksineen ja koristeineen joten päädyttiin, että timantteja on ainoastaan maljakkojen ympärillä.

Servetit ja kaitaliina on ostettu  Oulun Kärkkäiseltä ja ruusut on Reilun kaupan ruusuja.
Kuinka siis pienillä asioilla voi saada niin paljon ja niin kivan näköistä aikaan?

Ohjelmalappuset tehtiin samaan pohjaan, mihin aikaisemmin talvella oli tehty kutsukin. 
Löysin siis englanninkielisen Greetings island -sivuston, missä pystyy tekemään kutsuja, kortteja ynnä muita ilmaiseksi valmiisiin pohjiin, tallentamaan koneelle ja tulostamaan itse.
PHOTOBOOTH

Häissä piti tietenkin olla Photoboothpiste. 
Tuo taulu oli myös minulla lainassa aikasemmista häistä. Photoboothin vermeet hääpari sai ystäväpariskunnaltaan käyttöön ja toin omasta laatikostani selfietikun. 
Tuon kaitaliinan kanssa kävi niin hauska tuuri, että sitä ei saanut Kärkkäiseltä ostettua kuin 
3 rullaa ja se riitti juuri ja juuri vieraspöytiin sekä tuohon Photoboothtaulun alle.
Harmikseni en hoksannut ollenkaan ottaa kuvaa morsiusparin pöydästä mitä koristi hopeanvärinen liina sekä ihanat timantit ripoteltuna liinan päälle.


VIERASKIRJA

Idea vieraskirjaan morsiammelta oli aivan huippu! 
Katsokaa nyt sitä.
Morsiammen sisko toi tuon vanhan matkalaukun työpaikaltaan. Se oli lojunut vain jossain varastossa käyttämättömänä. Pyyhittiin siitä pölyt ja otettiin hauskaan käyttöön.
Tuo laatikko laukun sisällä on aivan tavallinen kenkälaatikko jonka päällystin ylijäänneellä valkoisella dc-fixillä. Vieraskirjaan neliömalliset kortit leikkasin vähän paksummasta piirustuspaperista ja kynille paikkaa toimitti toisen kaason koristelema vanha hillopurkki.


LAHJAPÖYTÄ

Viimeisempänä vielä lahjapöytä omassa yksinkertaisuudessaan.
Hääpaikkana toimii siis lounasravintola, jonka tiloissa keskipylvään ympärille oli rakennettu parikerroksinen pöytä, mitä ei saanut siirrettyä pois pylvään ympäriltä, koska ruuvit ja pultit pöydästä olivat tiukasti lattiassa kiinni.
Peitimme pöydän yhdellä pöytäliinoista ja laitoimme liitutaulun nojaamaan pöydän ylimmälle tasolle. Kirjoittelin siihen yksinkertaisesti ”LAHJAPÖYTÄ” ja piirtelin ympärille pari sydäntä köynnöksineen. Tuo liitutaulu on meidän oma askarrus, jonka Jere joskus on väkertänyt vaneeripalasesta ja liitutaulutarrasta. Se on ollut aiemmin meillä vanhan asunnon seinällä, nykyisessä asunnossa ei olla löydetty sille paikkaa. Kiva, että sillekin löytyi pitkästä aikaa käyttöä.

Saatiin kyllä kaiken kaikkiaan loihdittua hääpaikka kivan näköiseksi pienine yksityiskohtineen. Kyllä kelpasi juhlia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *