Hae
Minulta teille

Katja Kokko – AIDOSTI KAUNIS

Meille muutti jokin aika sitten kirjahyllyyn uusi asukas – Katja Kokon Aidosti Kaunis, jossa lukija opastetaan luonnonkosmetiikan historiaan ja saloihin sekä annetaan kauneusvinkkejä eri ihotyypeille. Kirjan lopusta löytyy reseptejä, joita lukija voi itse valmistaa.

Itse uutena oppilaana luonnonkosmetiikan kanssa en ollut kuullut Katjasta aiemmin, mutta ystäväni – jonka kautta olen muutenkin saanut apua ja vinkkejä asiaan liittyen, osti tämän kirjan ensin itselleen ja kertoi siitä minulle. Heti meidän kahvipöytäkeskustelun jälkeen pöydästä noustuani kipaisin Suomalaiseen kirjakauppaan ja tilasin tämän ihanuuden itselleni.
Ei mennyt edes viikkoa, kun sain kirjan käsiini.

Kirjan myötä googletin Katjan nimen ja otin lisää selvää hänestä, hänen töistään ja työstään.
Suomessa Aidosti kaunis on kattavin luonnonkosmetiikan opas ja tietokirja.
Krjan luettuani – yhdeltä istumalta – voin sanoa, että kirjan tekstistä ja kuvista lukijalle ei jää epäselväksi kuinka intohimoisesti kirjoittaja sekä valokuvaaja ovat olleet tekemässä työtään. Valokuvat tähän kuvaan on siis ottanut valokuvaaja Kaapo Kamu, enkä tiedä olisiko tähän kirjaan voinut ottaa mitään muunlaisia kuvia. Ei.

Kirjasta huokuu aitous, innostuneisuus, totuus sekä rakkaus ja näillä eväillä myös tempaa lukijan mukaansa. Kirja toimii sekä opettajana, että innoittajana.
Katja on myös kirjoittanut esimerkkejä ja tarinoita elävästä elämästä, omien asiakkaittensa kertomana, kuinka luonnonkosmetiikka on vaikuttanut heidän ihonsa hyvinvointiin.

Löysin eräästä blogista, kuinka Katja on itse kuvaillut kirjaansa;
”Kirjan kohderyhmänä eivät ole vain luonnonkosmetiikasta kiinnostuneet naiset, vaan aivan kaikki naiset – nekin, jotka eivät ole koskaan luonnonkosmetiikasta kuulleetkaan. Toivon teoksen myös inspiroivan niitä, jotka eivät ole aiemmin olleet kovin innokkaita ihonsa hoitajia. Yksi tavoitteeni onkin innostaa näkemään kauneudenhoito itsensä hoitamisena, jonka vaikutukset ulottuvat pintaa syvemmälle, eikä vain pakollisena rutiinina.”
Kirjan tumman puhuva kuvitus on vain yksinkertaisen kaunista.
Kuvat ovat lempeitä, pehmeitä ja niistä huokuu viesti, että ihomme on kaunis ja ainutlaatuinen ja sitä täytyy hoitaa sekä vaalia. Kirjasta huokuu itsensä hoitamisen ja onnellisuuden tärkeys.

Ah. Voisin kutsua tätä kirjaa Luonnonkosmetiikan raamatuksi.

Kiitos Katja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.