Hae
Minulta teille

TESTISSÄ: Vartalosavi

Pitäisikö tämä kirjoittelu aloittaa,että ”eräänä päivänä, kun…” en oikein nyt saa muutakaan lauseenaloitusta päähäni. Eli – eräänä päivänä, kun olin käymässä ystäväni kanssa Sokoksella ja kävelimme 1. kerroksessa The Body Shopin ohitse kiinnitin huomiota heidän näyteikkunaan ja liikkeen seinällä oleviin mainoksiin, joissa luki ”100% VEGAN” sekä ”ANIMAL CRUELTY FREE”.
En siis tosiaan ole koskaan aikaisemmin perehtynyt The Body Shopin tuotteisiin tai sen sitoumuksiin tuotteiden raaka-aineissa, mutta nämä mainokset vetivät nyt kovastikkin puoleensa kivijalkaliikkeen sisään luonnonkosmetiikkakiinnostukseni myötä. 

Ensimmäisenä menin allekirjoittamaan liikkeestä löytyvän vetoomuksen, jolla halutaan saattaa päätökseen kosmetiikan eläinkokeet maailman laajuisesti ikuisesti. Minulle selvisi, että The Body Shop on aina ollut ANIMAL CRUELTY FREE eli tuotteita ja heidän käyttämiä raaka-aineita ei ole koskaan testattu eläimillä. 
Jos sinäkin olet samaa mieltä, että tämä eläimetön testaus on enemmän kuin huippua niin ongin linkin tuohon vetoomukseen, joten käyhän merkkaamassa oma puumerkki mukaan -> KIELTO ELÄINKOKEILLE !

Tutkiskelin myös liikkeen tuotteita ja otin selvää, että tällä hetkellä The Body Shopin tuotteisiin kuuluu 284 vegaanista tuotetta, mutta tuotteissa yhdistellään sekä luonnon raaka-aineita, että synteettisiä raaka-aineita. OSA tuotteista on kylläkin jo täysin vegaanisia.

Mainoksen ”uhrina” liikkeen vierailukerraltani matkaan tarttui alennuskorista löytynyt koko vartalolle tarkoitettu savinaamio, nimeltään MOROCCAN RHASSOUL BODY CLAY.
Pakko tunnustaa, että sana, minkä voimalla nappasin tämän tuubin mukaani oli ”firming” eli kiinteyttävä. Heh, ehkä joo naurattaa vähän itseänikin, 
mutta minkäs teet. 
Eihän meistä kukaan nuorru ja niin edelleen…seliseli……………..

Tuotteen kuvauksessa luvataan, että se jättää käytön jälkeen ihon tuntumaan kosteutetulta, kireämmältä ja kiinteämmältä. 
Ainoa, mikä minua ehkä vähän epäilyttää tässä tuotteessa on mineraalit. Onko tuotteessa käytetyt mineraalit täysin luonnonmukaisia, puhtaita mineraaleja vai niitä, joista olen oppinut, että ne ovat pääosin niinsanottuja myrkkyjä !?
Vähän harmittaa muutenkin tuo yleensä valistus mineraalimeikeistä, koska mielestäni niistä annetaan ehkä vähän sellaista ympäripyöreää tietoa. En tiedä. 
Vai olenko itse aivan väärillä jäljillä koko asian kanssa?

Lainaus nettisivusta, missä kerrotaan yleisesti mineraalimeikeistä;
Mineraalimeikeille ei ole olemassa sertifikointia, joten käytännössä mitä tahansa mineraaleja sisältävää tuotetta voidaan markkinoida mineraalimeikkinä. Joissakin tuotteissa on mineraalien lisäksi muutamia prosentteja koostumusta  kokoavia synteettisiä aineosia kuten silikoneja. 
(http://www.kauneusjaterveys.fi/kauneus-tyyli/meikki/kayttoopas-mineraalimeikeille)


Noh, nyt ehkä vähän karattiin suoralta polulta, mutta siis palataampa takaisin tuohon The Bodyshopin kokovartalon savinaamion testaukseen.

  Käyttöohjeissa siis sanottiin, että tuotetta voi käyttää koko vartalolle ja sitä levitetään ohut kerros puhtaalle, kuivalle iholle.

  Ensivaikutelmani, kun aukaisin tuubin oli, että tuote on hyvän tuoksuinen, ei mielestäni liian voimakas. En itse ole hajuherkkä, mutta voisin kuvitella, että hajuherkkäkin henkilö varmasti tykkäisi tästä.

  Kun on saanut levitettyä tuotetta koko vartalolle, ohjeen mukaan menee 10 minuuttia, että tuote kuivuu ja sen saa huuhtoa pois lämpimällä vedellä. 
  Minun kohdallani kuivuminen kyllä kesti ehkä vähän kauemmin, mutta laitoinkohan naamiota paikoittain sitten liian paksusti? 

  Naamion kokonaan kuivuttua, ehkä noin 15 minuutin päästä ja sen huuhdeltuani pois voin kyllä sanoa, että olkoon lumetta tai ei, mutta mielestäni vartaloni iho kyllä tuntui selvästi ainakin kosteammalta mitä lähtötilanteessa. En yhden kerran käyttökokemuksen jälkeen voi aivan sanoa, että kiinteyttikö naamio ihoa, mutta en minä nyt tiedä oliko tämä aivan vikaostoskaan.
  Kyllä tuo tuubi tulee varmasti käytettyä loppuunsa saakka.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.