Hae
Minulta teille

Unelmat karttaan

Eräänä syyskuisena torstai-iltana me vietettiin ystävän syntymäpäivää hyvin syöden, juoden, maailmaa parantaen ja askarrellen.

Askarreltiin itsellemme unelmakartat.

Unelmakartta tunnetaan myös toiselta nimeltään aarrekarttana, mutta itse pidän enemmän nimityksestä unelmakartta. Perustelen tätä sillä, että aarrekartassa on ohjeet ja reitti haluamasi aarteen luo, mutta unelmakartta ei anna sinulle suoria ohjeita eikä reittiä vaan siinä on tilaa omalle luovuudelle. 
Unelmakartan myötä kaikki on mahdollista.
25 ikävuoden jälkeen olen paljon pohtinut sitä, mitä haluan elämältä sekä olen huomannut muutaman vuoden sisällä ajatusmaailmani muuttuneen paljon 
muun muassa elämän arvojen suhteen. 
Ennen niin huoleton nuori aikuinen on ymmärtänyt elämän lopullisuuden sekä asioiden välillä arpova on laittanutkin joidenkin asioiden etenemiseen puhtia ja saanut niillä tulosta.

Ennen materiasta onnensa saanut on oppinut arvostamaan sitä, 
millä on oikeasti väliä; 
terveyttä, rakkautta ja mielenrauhaa. 

No okei okei, edelleen on pientä materialistin vikaa… mutta kierrätys ja ekologisuus on nostanut päätään, siinä kuinka arvokasta se maailmallemme oikeasti on, todella paljon parin viimeisen vuoden aikana. Enää en osta asioita ”halvalla kun sai”-periaatteella vaan enemmän ratkaisee se, onko tuote esimerkiksi käytössäni pitkäikäinen ja kestää elämää. Yritän  ostaa kaiken ajattomana ja käytännönläheisenä. Enemmän nautin kaappien ja tilojen avaruudesta kuin ahtaudesta.
Unelmakartan tekeminen itselleni on ollut hyvin pitkään ”TO DO”-listalla, mutta en ole aiemmin löytänyt sille aikaa ja kunnioitettavaa rauhaa tehtäväksi. Onneksi uskalsin avata suuni ystävälleni yhteisesti vietettävää iltaa ajatellen ja hän innostui ajatuksestani. 

Meillä molemmilla on ollut tämän vuoden aikana suuria ja pieniä muutoksia elämässä ja ehkä molemmat olemme kokeneet nämä muutokset hieman ahdistavinakin vaikka lopusta on löytynyt hyviä asioita ja tarkoituksensa.
 Moni asia ja tapahtumasykli on silti kesken.

Ennenkuin aloimme tekemään omia unelmakarttojamme kävimme läpi menneitä elämiämme, yhteisiä koettuja asioita, nykyisiä elämiämme ja mitä toivoisimme tulevaisuuden meille antavan.

Itse unelmakarttojen tekemiseen tarvitsimme lehtiä, liimaa, sakset sekä erilaisia kyniä.
Minun unelmakarttaani pääsivät muun muassa sellaiset asiat kuin;

LOVE eli RAKKAUS. 
Tätä mielestäni ei tarvitse sen enempää selitellä.
Rakkaus auttaa, rakkaus antaa, rakkaus ymmärtää, rakkaus merkitsee.

Unelma matkustaa Lontooseen ja Roomaan. 
Nämä kaksi euroopan maata ja kaupunkia ovat pitkään olleet minulla ykkösvaihtoehtoina, mikäli vielä joskus pääsen matkustamaan Suomen rajojen ulkopuolelle (matkakuume 4EVÖ) 
(viimeisin ulkomaanmatka 5 vuotta sitten).


Tottakai, myös unelmatyö löysi unelmakarttaani. 
Itse useamman ammatin opiskelleena sekä tälläkin hetkellä opiskelijan statusta kantavana ajattelen, että kenenkään ei ole pakko jämähtää siihen ensimmäiseen valintaan, jos se ei tunnu oikealta vaan, jos jossain vaiheessa jokin toinen polku tuntuu oikeammalta vaihtoehdolta niin silloin täytyy lähtä kohti tätä vaihtoehtoa. 16-vuotiaana lähdin opiskelemaan visuaalista alaa, siitä päädyin 19-vuotiaana asiakaspalvelutöihin ja ajattelin työn olevan minua varten, mutta en sitten saanutkaan siitä ’sitä jotain’ irti mitä hain. Muutamia vuosia sitten taas uudestaan valmistuttuani olin varma, etten enää opiskelisi, mutta tässä sitä taas ollaan. Aina olen ajattelut, että haluan tehdä töitä ihmisten parissa. 
Se vain on muuttanut vuosien aikana muotoaan.

Blogi
Kun blogeja alkoi näkyä internetin maailmassa haaveilin minäkin jo silloin sellaisen kirjoittamisesta. Tietyt asiat vain hidastivat ja vähän estivätkin haaveeni toteutumisen, mutta onneksi tietyt ajanjaksot kummituksineen elämästä ovat jo mennyttä ja olen pystynyt jättämään ne taakse ja nyt minä oon tässä. Kirjoitan blogia! Pieni askel jollekin toiselle, suuri minulle.
Välillä huomaan kirjoitusteni vielä takkuavan enkä millään yllä blogimaailman upeiden kirjoittajien joukkoon, mutta aina saa unelmoida ! Oishan se vaan hienoo, jos tää ois joskus osa suomen parhaimpia blogeja.
Unelmakarttani on täynnä minulle tärkeitä unelmia sekä asioita, jotka merkitsevät minulle jotain upeaa saavutusta.
Enkä häpeä yhtään unelmaani.

Unelmat ovat jokaisen omia, pieniä ja suuria. 
Niillä on unelmoijalleen merkitystä.
Yksi kommentti

  1. Kati Suomalainen im Allgäu kirjoitti:

    Voi vitsit, pitäiskin tehdä joku kerta uusi. Edellisestä on aikaa reilusti yli kymmenen vuotta. Taisin olla silloin jotain 27 vee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.