Hae
Minulta teille

Kotitekoinen kasvoöljyJippijeiiii ! Vihdoin pääsin Oulun Ruohonjuureen shoppailemaan nämä tyypit ja tein niistä itselleni kasvoöljyn. Siitä asti, kun ostin Katja Kokon Aidosti Kaunis -kirjan on aikomuksenani ollut tehdä itselleni kasvoöljy Katjan ohjeiden mukaan, mutta ensin tottakai, on pitänyt käyttää entiset rasvat loppuun. Nyt sitten laitoin tuumasta heti toimeen, kun vanhan rasvapurkin pohja alkoi näkymään.

Lähdin Oulun Ruohonjuureen innoissani erään Katjan kirjasta otetun ohjeen kera, mutta harmittavasti liikkeen eteeristen öljyjen tarjonta oli pienempi mitä kuvittelin. Tai siis, olihan siellä useita vaihtoehtoja, mutta ei niitä mitä etsin. En siis tarkoita, etteikö sieltä löytyisi jonkun toisen henkilön tarpeisiin kaikki tarpeellinen. Riippuu mitä jokainen kasvoöljyltään hakee. Sain kuitenkin Ruohonjuuren myyjältä tosi hyvää asiakaspalvelua ja valitsimme yhdessä minulle sopivat vaihtoehdot. Minun kasvoöljystä tuli paljon ”riisutumpi” mitä aluksi olin ajatellut, mutta ehkä näin jälkeenpäin ajateltuna on hyvä, että lähden pienin askelin hakemaan ja tekemään kasvoöljyä. Soppaanhan voi aina lisätä mausteita.

Itselläni on ihan kosmetologin toteama sekaiho sekä herkkä iho (viimeisin ei varsinaisesti ole mikään ihotyyppi).  Talineritystä ilmenee varsinkin leuan alueella sekä iho kiiltää päivän aikana jonkin verran. Ihoni on pintakuiva sekä sinne tänne välillä puhkeaa finni, varsinkin kuukautiskierron tai stressin aikana. Ihoni kuivuu herkästi varsinkin pakkasella. En myöskään pysty pesemään kasvojani kovin voimakkailla aineilla, koska ne kiristävät ja kuivattavat ihoani helposti. Ihoni kaipaa päivittäin hyvää, öljymäistä kosteutusta.
Herkälle iholle ominaista minulla on se, että saan helposti allergisia oireita. Aikuisiän myötä mulle on puhjenut useita allergioita enkä esimerkiksi enää kovinkaan uskalla ostaa mitään ”halpismeikkejä” joista en ole täysin varma, mitä ainesosia niissä on käytetty. Sain esimerkiksi kerran eräästä kasvorasvasta aivan älyttömät allergiset oireet; poskieni iho vähän niinkuin ”paloi” ja ärtyi yhden käyttökerran jälkeen. Poskipääni näyttivät aivan kuin palaneelta, iho märki ja niiden paranemisessa meni pitkään. Ja siis tämä reaktio tapahtui yhden yön aikana. Ja purkissa luki vielä, että tarkoitettu herkälle iholle.
Tämän kokemuksen jälkeen siirryin käyttämään iholleni ensimmäisen kerran hellää luonnontuotetta – kookosrasvaa. Kookosrasva toimii minulla ihan älyttömän hyvin ihan koko vartalolle päästä varpaisiin, mutta nyt haluan kokeilla jotain uutta.
Noniiiiiin, pitkän pitkän jaarittelun jälkeen olisi varmaan jo aika katsoa millaisiin aineksiin oikein öljycocktailissani päädyin.Eli tosiaan Ruohonjuuressa myyjän kanssa tovin aikaa pähkäiltyäni minun kasvoöljyn aineksia päädyimme näihin vaihtoehtoihin;
Jojobaöljy. Tämä öljy oli jo valmiiksi ostoslistallani. Jojobaöljy on lähtöisin jojobapensaan pähkinöistä.  Öljy tasapainottaa talineritystä ja miten – jojobapensaan pähkinöistä puristettu nestemäinen vaha on lähellä ihmisen ihon talin ominaisuuksia eli, kun öljyä laittaa iholle antaa iholle jo valmiiksi sen tarvitsemansa talin. Tästä syystä iho rauhoittuu ja talineritys vähenee. 
Se ei myöskään tuki ihohuokosia vaan imeytyy syvälle ihoon sekä sitoo kosteutta tehokkaasti. Jojobaöljy virkistää ja ravitsee ihoa,se sisältä muun muassa e-vitamiinia, omega-3:a, omega-6:a sekä omega 9:ä ja hyödyllisiä mineraaleja. Mainittakoon vielä, että jojobaöljy on hyvin monikäyttöinen eli sitä voi käyttää myös esimerkiksi hiusten sekä päänahan hoitoon. 
Eteerinen öljy – eukalyptus. Eukalyptuksen valintaan päädyin, koska se virkistää ihoa ja mieltä. Siinä on hyvä raikas, minttumainen tuoksu.
Eteerinen öljy – Frankisensi. Öljy hoitaa vahingoittunutta, ihoa sekä tasapainottaa rppyjä ja arpia. 30 ikävuoden lähestyessä minusta ei ole yhtään hullumpi ajatus jo alkaa käyttämään ennaltaehkäisyä ryppyihin vaikka mieli on vielä aivan kuin 15 vuotiaalla. Kehostani löytyy jo ryppyjä ja selluliittia.  Frankisensissä on metsämainen tuoksu, joidenkin mielestä miehinenkin. 

Minun mielestäni frankisensi ja eukalyptus muistuttavan aika paljon toisiaan ja kasvoöljyä hakiessa halusinkin, että sen tuoksu ei olisi kovin sekamelska kaikkea vaan aina purkin avatessani saisin rauhallisen aistikokemuksen.

Muistakaa, että eteerisiä öljyjä ei missään nimessä saa laittaa suoraan iholle vaan ne täytyy aina olla miksattuna esimerkiksi jojoba-, oliivi- tai manteliöljyn kanssa. Jos itse olet innostunut tekemään itsellesi ihoöljyn, kannattaa ehdottomasti ottaa neuvoa esimerkiksi juuri Katja Kokon kirjasta tai käydä paikan päällä liikkeessä, missä osataan neuoa asiantuntevasti.Tein oman öljyni n. 25 ml kokoiseen lasipurkkiin johon laitoin
( HUOM ! Ihoöljyä tehtäessä täytyy valmiille öljylle olla oma puhdas, desinfioitu astia ! )

20 ml jojobaöljyä
5 tippaa frankisensia
10 tippaa eukalyptusta


Painotan, että tämä on vasta ensimmäinen kokeiluni ihoöljystä ja tulen todennäköisesti kokeilemaan monia erilaisia vaihtoehtoja ja cocktaileja. Mikäli kuitenkin ehkä joku innostui jo tästä ensimmäisestä, tein myös ohjeesta videon jonka voit katsoa alta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.