Hae
Minulta teille

Loma hankien keskellä

Onneksi saatiin tänne vähän pohjoisempaankin Suomeen vihdoin ja viimein mahtavat hanget! Lapissahan talvea on jo vietetty pitempään, mutta Oulun korkeudella on ollut isoja vaihteluja 0 ja -10 asteen välillä. Lunta on tullut ja mennyt.
Minä oon sellainen tyyppi joka rakastaa niin keskikesää ja sen tuomaa lämpöä sekä auringon valoa – siis ihan elän auringosta, mutta myös kunnon lumikinoksia ja paukkupakkasia. Parhaiten sieluni lepää avarissa pelto-/metsämaisemissa oli sitten kesä tai talvi. En ole mikään ”välivaiheiden tyyppi”, jos niin voi edes sanoa..heh.

Me vietettiin tosiaan viime viikonloppu, eli joulu, pidennettynä perjantaista tiistaihin Ukkohallan maisemissa. Äitini vuokrasi sieltä mökin koko meidän 12 henkiselle perheelle ja tämä oli siis häneltä joululahja meille kaikille. Meidän perhe on siitä ihana, että vaikka kaikki eivät ole verisukulaisia keskenään niin silti me ollaan yhtä perhettä kaikki!

Vielä lisään, että kuvailut/somettaminenkin jäi vähäiseksi ihan tarkoituksella, koska halusin keskittyä ja olla läsnä yhteisellä lomallamme. Seuraava kuva jää ainoaksi kuvituskuvaksi tässä postauksessa.
Saavuimme Ukkohallaan mökillemme perjantaina 22.12. alkuillan aikoihin. Oulusta Ukkohallaan on noin 150 kilometriä. Vuokraamamme mökki oli 3-kerroksinen rinnemökki ja minulla tuli siitä ihan jokin alppimaja mieleen.
Ensimmäisenä iltana teimme ruoaksi pizzaa sekä lämmitimme saunan – tottakai suomalaiset nyt ensimmäisenä mökin saunan testaavat! Kävimme myös illasta kävelemässä äitini kanssa, että paikallistaisimme  vuokramökkimme sijainnin tarkemmin ja iloksemme huomasimme, että rinteille ei ollut kuin noin kilometrin mittainen matka. Mökkimme sijaitsi Ukkohallan lammen toisella puolella, jonka pystyi ylittämään kävelysiltaa pitkin suoraan rinnehisseille.
Lauantaina oli tarkoitus osan meidän porukasta mennä laskettelemaan, mutta silloin lännestä itään päin liikkui Suomen ylitse melkoinen myrsky joten olosuhteet eivät olletkaan laskettelulle oivalliset. Kävimme aamusta ennen kovinta myräkkää hieman ulkoilemassa sekä pari meistä kävi testaamassa hiihtoladut. Iltapäivällä kävin itse jo viikkoja aikaisemmin varaamassani kuumakivihieronnassa Ukkohallan Spa & Sauna World:issa ja oli ihanaa! Ai, että rentouduin. Jos olet menossa itse samoille suunnille lomailemaan ja mietit hierontaa niin ehdottomasti kannattaa kyllä tuonne mennä!
Sunnuntaina oli jouluaatto ja myös oiva sää lasketella. Aamupäivästä osa porukasta kävi laskettelemassa ja kehuivatkin Ukkohallan rinteitä oikein hyviksi. Pisin rinne taisi olla noin 1,5 kilometrin mittainen. Rinteiden juurella, hissien lähettyvillä oli myös kota jossa pystyi paistelemaan makkaraa. Me loppuporukka menimme paistamaan laskettelun välissä makkarat kotaan koko porukalle. Kyllä laskettelijoilla oli hymy herkässä, kun soitimme heille, että ”Täällä ois makkaraa!”
Laskettelun jälkeen saunoimme ja jaoimme lahjat. Veljenlapseni eivät enää usko joulupukkiin emmekä siis olleet varanneet mitään pukinvaatteita mukaan, mutta 10 -vuotias veljenpoikani halusi olla meille joulupukkina ja suoriutui roolistaan loistavasti! Rekvisiittana toimi tonttulakki ja mökiltä löytynyt kävelykeppi. Oli ihana nähdä hupsua rooliin heittäytymistä ja hyvää huumorintajua nuorelta kaverilta.
Maanantai meni melkein kokonaan vain öllötellessä ja köllötellessä. Osa porukasta lähti jo tuona aamuna ajelemaan takaisin kotiin päin, osa meistä jäi vielä pitämään savupiippua viimeisen illan ajan pystyssä. Käytiin vähän ulkoilemassa, syötiin hyvin ja paljon TAAS (niin kuin joka päivä) ja katseltiin telkkarista tulevia elokuvia.
Tiistaina syötiin aamupala, siivottiin mökki ja lähdettiin ajelemaan kotiin loppukin porukka.

Nyt uudeksi vuodeksi ollaan menossa sitten ystäväpariskunnan kanssa Kalajoelle mökille! Tämä mökkireissu tuli eteen sen suurempia suunnittelematta. Vähän ennen joulua oltiin muuten vain juttusilla ettei kummallakaan meistä pariskunnista ollut mitään tietoa missä uuden vuotensa viettää, joten kaverimme etsivät onko mökkejä vuokrattavana missään pienen ajomatkan päässä ja onneksemme oli! Tälle reissulle lähdemme huomenna ja toivottelenkin tätä myötä IHANAA UUDEN VUODEN VIETTOA MYÖS SINNE TEILLE LUKIJOILLENI! Palataan asiaan ensi vuonna 😉

Missä ja miten te aiotte viettää uuden vuoden?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *