Hae
Minulta teille

Neulottu poropipo

Kirjoittelinkin jo aikaisemmin postauksessa Kummilapsiemme joululahjat, että yksi lahja puuttui kuvakollaasista.

Se on poropipo jonka tein 3-vuotiaalle kummitytöllemme.

Idean sain instagramista käyttäjältä @tarukopra. Taru kirjoittaa blogia Taru Makes missä hän jakaa mm. inspiroivia sisustuskuvia ja kuten arvata voi, kuvia ja ohjeita tekemistään käsitöistä.

Poropipoon ei ole erikseen ohjetta, joten tein sen Tarun instagramissa julkaisemista kuvista mallia ottaen.
Jos kuitenkin joku innostui tästä pipon tekemisestä niin esimerkiksi Novitan sivuilta löytyy ihan peruspipojen neuleohjeita jota voi käyttää pipon tekemiseen. Tuolta voi etsiä itseään miellyttävän pipomallin joihin on kaikkiin helppo liittää sitten sarvet, korvat ja ruusut.

Sarvet on tehty niin, että neuloin 20 silmukkaa jaettuna neljälle puikolle kokoajan oikeaa, noin 12 kierroksen jälkeen jätin yhden puikon 3 silmukkaa neulomatta seuraavilla kierroksilla ja neuloin sarven loppuun sopivan korkuiseksi. Lopuksi neuloin jättämäni 3 silmukkaa keräten kaverisilmukoita reunoilta niinkuin lapasen peukaloa tehtäessä. Helppoa!

Korvat neuloin käyttäen Pupusukkien korvaohjetta.

Ruusut on tehty helpolla virkkausohjeella joka löytyy esimerkiksi Lanka Helvetti -blogista.
Hox! Huomaathan, että kursivoidut tekstit ovat linkkejä kyseisille sivuille mistä ohjeet löytyvät.Neuloin pipon kaveriksi myös kaulahuivin ylijäämästä langasta. 

Kaulahuivi on neulottu 2 oikein, 2 nurin menetelmällä. Ompelin päät yhteen ristiin ajatuksena, että huivi olisi ikään kuin tuubihuivin kaltainen.
Lopuksi virkkasin  vähän nirkkoreunaa, jotta huivistakin löytyisi vaaleanpuinaista kuten pipon ruusut. Ompelin myös ruusuihin sekä huiviin löytämäni helmiäisnapit omasta nappivarastostani.

Tämän pipon ja kaulahuivin on helppo tehdä alottelevammankin neulojan/virkkaajan!


Mitä olette mieltä? Olisitteko itse tehneet jotain toisin?


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.