Hae
Minulta teille

MIELIPIDEKIRJOITUS – Ulkonäkö

Törmäsin viikonloppuna yhdessä suositussa sosiaalisen median puhelinapplikaatiossa aiheeseen mikä sai minut hyvin surulliseksi. Halusin kirjoittaa aiheesta postauksen ja sanonkin nyt heti alkuun, että tässä postauksessa on käytetty kirjoittaessa enemmän puhekieltä kuin kirjakieltä. Tai sanoisinko, tunnekieltä. Oikoluin tämän postauksen useaan otteeseen, että tästä tulisi mahdollisimman ”korrekti” sekä helposti luettava, mutta en tiedä pystyinkö siltikään tuomaan näin tunteisiin mennyttä aihetta kovin suoraviivaisesti esille. Kiitos kuitenkin sinulle, jos jaksoit lukea loppuun ja toivon, että kommentoit mikäli sinulla on aiheeseen jotain sanottavaa.Seuraan erästä tunnettua somepersoonaa yhden puhelinapplikaation kautta ja hän tykkää pukeutua hieman näyttävämmin ja massasta erottuvammin kuin valtaosa väestöstä.
Tämä seuraamani henkilö kertoi applikaation kautta kuinka oli tullut arvosteltavaksi viime viikonloppuna juhlissa, joihin oli osallistunut, ulkonäöstään. Meikit olivat olleet hänellä vääränlaiset, vaatteet olivat olleet hänellä vääränlaiset – jonkun toisen juhliin osallistuneen mielestä. Kuulemma tämän toisen osapuolen mielestä tämä kyseinen, näyttävämpi henkilö, olisi nätimpi ilman näyttävää meikkiä ja vaatteet voisivat olla vähemmän puhuttelevammat. Tämän toisen henkilön mielestä väärältä näyttävä osapuoli oli suoraan sanottuna RUMA.


Eli esimerkkitapauksena:

– Saatat tuntea tai tietää henkilön esimerkiksi työkaverisi kautta.

– Tämän henkilön ulkonäkön ei miellytä sinua, hän ei pukeudu, meikkaa tai laita hiuksiansa sinun silmääsi miellyttäen. Ei vaan näytä hyvältä.

– Satutte viettämään yhteistä iltaa sellaisessa porukassa, jossa molemmat olette osallistujina.

– Kun olet ottanut muutaman ”rohkaisevan”, haluat kertoa mielipiteesi tälle ko henkilölle hänen ulkonäköönsä liittyen; se ei miellytä sinua ja tämä henkilö on mielestäsi ruma sen näköisenä kuin on. Mielestäsi tämän henkilön pitäisi muuttaa tyyliään erilaiseksi vaikka hän itse olisi mieltynyt omaan tyyliinsä. 

Mitä käteen jää!?


SIIS MÄÄ EN YMMÄRRÄ! Mun on pakko ottaa tähän jollain tapaa kantaa ja kysyä vaan ihan suoraan, että kenen persettä se kutittaa kuinka kukanenkin meistä pukeutuu, meikkaa tai leikkaa hiuksensa!? Tottakai voi olla ja saa olla mielipiteitä, mutta se, että ne tuodaan julki asianomaista tarkoituksellisesti loukaten niin…? 

Ennenkuin kukaan ehtii sen enempää alkaa viilaamaan, että miten, kuinka ja mitä pitää missäkin asiassa ottaa huomioon niin kyllä, tilanteita on niin monta erilaista kuin meitä ihmisiä on ja meidän kohtaamisiamme. Mutta minä käsittelen tässä nyt vain tätä yhtä tilannetta, koska tällaisiin samantapaisiin törmää hyvin usein.
Kerron minäkin omia mielipiteitäni niinkuin jokainen meistä, että jokin asia ei näytä hyvältä enkä todellakaan ole itsekään mikään herran enkeli. Mutta. Siinä on aina se vissi ero missä, miten asian tekee ja kuinka sen ilmaisee.  Ja jotkut asiat kannattaa vaan pitää omana tietonaan.

Ainoa pääasia mielestäni on, että ihminen itse on tyytyväinen siihen mitä itse peilistä näkee.

2 kommenttia

  1. Kada kirjoitti:

    Näinpä. Tätä mäkään en tajua, että koetaan oikeudeksi ja tarpeelliseksi käydä sanomassa toiselle jotain rumaa ja ilkeää. Minkälainen ajatus tätä käytöstä edeltää?

    Toisaalta jotenkin aina ensimmäisenä ajatuksena tulee itsellä mieleen tällaisista ihmisistä, että joku kateus tai tyytymättömyys omaan elämään ja olemiseen siellä taustalla painaa ja aiheuttaa tällästä muihin purkamista.

    Kyllä jokaiselle meistä muodostuu päähän päivittäin mielipiteitä ihmisistä, ulkonäön perusteella, joita kohtaamme, mutta on ihmisiä joilla ei oo käytöstapoja käsitellä tätä omaa näkemystä ja sitte on niitä keillä on.

  2. Minulta Teille kirjoitti:

    Näin juuri, olen samaa mieltä kanssasi! Kiitos kommentoinnista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.