Hae
Minulta teille

Gluteeniton mutakakku

Meidän taloudessa on siirrytty kokeilemaan gluteenitonta ruokavaliota joulukuusta lähtien. En ole vielä kerennyt itse tekemään leipää gluteenittomista jauhoista, mutta lettuja sekä suussa sulavan mutakakun valmistin viime viikolla. Mutakakun valmistin, kun sovimme tekevämme ruokaa ystäväpariskuntamme kanssa lauantai-iltana. Oli kyllä niin mukava ilta! Juteltiin ja naurettiin, syötiin ja juotiin hyvin sekä juteltiin ja naurettiin vähän lisää. Rakastan nykyään viettää ennemmin viikonloppuiltoja esimerkiksi juuri yhdessä hyvää ruokaa tehden, syöden, pari viinilasia juoden ja vaikka seurapelejä pelaillen kuin niin, että lähdettäisiin kavereitten kanssa baariin bailaamaan. 

Tämä mutakakku oli oma ”sörsselsönini” kuten asian tuolloin ilmaisin ja, koska siitä tuli niin maukas ja suussasulava halusin jakaa ohjeen myös tänne blogiinkin. Blå bandin suklaamoussea sattui olemaan menossa vanhaksi kuivakaapissa niin senkin sain hyödynnettyä tähän kakkuun! Minähän olen sellainen leipuri, että jos jotain uutta kokeilen, leivon yhden kerran ohjeen mukaan ja seuraavat kerrat onkin sellaisia ”sinnepäin” leipomuksia. Rakasta leipomista ja uusien reseptien kokeilua ylikaiken sekä omien ”sörsselsönien” keksimistä. Tämä mutakakku syntyi täysin omista sekoitteluista ja nuo määrät on noin määriä…kun enhän minä muista mitä tarkkalleen mitäkin laitoin. Eli, jos joku kokeilee tätä reseptiä niin saa itsekin vähän irrotella desimäärien ja ripauksien kanssa! Ja tulkaa ihmeessä kertomaan mullekin miten meni vaikka tänne blogin kommenttiboksiin tai vaikka instagamiin josta mut löytää @minultateilleblogi nimimerkin takaa!Gluteenittomaan mutakakkuun tarvitset:

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
2,5 dl kaakaota
Blå band suklaamousse pussi 
0,5 dl maitoa
3 kananmunaa
150 g sulatettua voita

kermavaahtoa

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sitten mukaan maito, munat ja sulatettu voi. Vatkaa taikina ilmavaksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan jonka pohja on peitetty leivinpaperilla ja reunat voideltu voilla. Levitä taikina tasaiseksi. Paista uunissa alatasolla 175 asteessa noin puolituntia. Jäähdytä kakku ja tarjoile vaahdotetun kermavaahdon kanssa. Kakun voi tarjoilla halutessaan myös esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Mutakakkuhan on parhaimmillaan kun se ei ole täysin jäähtynyt, mutta kuitenkin hyytynyt.

Lisäsin itse mutakakkuun, kun osa taikinasta oli vuoassa, keskelle kakkua pakasteesta otettuja mustikoita ja levitin sitten loput taikinasta mustikoiden päälle jotta ne jäivät kakun keskelle sen kypsyttyä. Mustikoista tuli kiva ”sydän” kakkuun ja maistuihan kakku kokonaisuudessaan todella hyvältä! Ajattelin ensi kerralla kokeilla vadelmia kakun sydämenä.Innostuiko kukaan kokeilemaan reseptiä?


 Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.