Hae
Minulta teille

Kosmetiikan TOP 5 by Anu

Viime vuoden aikana kiinnostuin todella paljon luonnonkosmetiikasta ja sen iholle tuomista eduista. Sanonta ”olet mitä syöt” pätee niin ikään kosmetiikkamaailmassakin ja meidän suurin elimemme iho, tarvitsee hyvää hoitoa ja puhdasta ruokaa palvellakseen meitä päivästä toiseen myös kiireen ja stressin keskellä. 


”Monille tulee yllätyksenä, että arvokkaimmatkin synteettisen kosmetiikan ihonhoitotuotteet sisältävät kuitenkin luonnonvoimien lisäksi reilusti mineraaliöljyjä, silikoneja, parabeeneja ja erilaisia muovijohdannaisia – vain pieni osa (noin 20-10%) tuotteesta on siis hoitavaa raaka-ainetta. Edellä mainitut antavat iholle pinnan, joka tuntuu sileältä ja hoidetulta, mutta todellisuudessa ne eivät valitettavasti hoida ja ravitse ihoa lainkaan.

Luonnonkosmetiikka sen sijaan hoitaa ihoamme koko mitaltaan. Voidepohja valmistetaan kylmäpuristetuista kasviöljyistä, jotka ovat ihollemme erinomaista ravintoa ja usein voidepohjassa on käytetty veden lisäksi tai jopa kokonaan sen tilalla kukkaisvesiä. Kun voidepohjaan vielä lisätään kasviuutteet ja muut tehoraaka-aineet, tuotteesta tulee miltei sataprosenttisesti hoitava ja tehokas. Siksi luonnonkosmetiikan voidaankin sanoa olevan tehokkainta tarjolla olevaa kosmetiikkaa, sillä se ei sisällä iholle ylimääräisiä turhakkeita.” 
kopioitu jolie.fi


Halusin tehdä viime vuonna tekemieni kosmetiikkalöytöjen TOP 5 -listan.  Ensin kuitenkin tunnustan, että listalta löytyy 1 synteettinen tuote, koska halusin mielenkiinnostani kokeilla Lumenen lanseeraamaa uutta Nordic girl! kosmetiikkasarjaa löydettyäni ko sarjasta tarpeisiini vastaavan tuotteen. Lisään myös, että käytössäni on edelleen muutama muukin synteettinen tuote joita olen esimerkiksi tottunut käyttämään ennenkin enkä ole löytänyt yhtä hyvää, vastaavaa tilalle luonnonkosmetiikasta. Tai olen halunnut testata esimerkiksi edullisia huulimeikkituotteita synteettisistä kosmetiikkasarjoista. Enkä myöskään näe mitään järkeä, että siirryttyäni luonnonkosmetiikan pariin nakkaisin puoliksi täysiä purkkeja roskiin, joten haluan käyttää ne tietenkin loppuun ennen uuden ostamista. 
Niin ja hei ! Lumenen Nodic girl! on 100% vegaaninen tuotesarja joten se sopii myös vegaaneille!

Jolie,fi:stä sekä monesta muusta luononkosmetiikan kaupasta kuten esimerkiksi sistersbeauty.fi ja houseoforganic.fi on tullut viime vuonna suuria suosikkejani. Oulusta löytyy kivijalkakauppoina mm. Sokos, Ruohonjuuri sekä Vihreä Huone, jotka myyvät joitain luonnonkosmetiikan merkkejä kuten esimerkiksi Zuii, Estelle&Thild, Organic shop sekä Lavera. Näitä merkkejä voin lämpimästi suositella myös muille kosmetiikan kuluttajille.


Mennääs sitten seuraavaksi itse asiaan!


Kosmetiikan TOP 5 by Anu


1. Laveran puhdistusgeeli ja kuorinta
                                 

 
Kuvat: Lavera


Tähän mennessä parhaat ja hellävaraisimmat kuivalle iholle sekä opiskelijakukkaroon sopivimmat puhdistustuotteet. Näitä kahta tuotetta käytän päivittäin meikin  ja epäpuhtauksien poistamiseen kasvoilta. Ensin minulla oli käytössäni Madaran puhdistusvaahto, mutta vaikka annan pisteet hellävaraisuudesta niin en silti kokenut tuotetta yhtä tehokkaaksi epäpuhtauksien poistajaksi kuin näitä kahta Laveran tuotetta. 
Refreshing cleansing gel eli puhdistusgeeli on tarkoitettu nimenomaan epäpuhtauksien sekä meikin poistoon. Hieron ensin geeliä vedellä kosteutetuille kasvoilleni pyörivin liikkein, huuhtelen ja teen saman purifying scrubilla eli kuorintageelillä. Minulla on menossa näitä purkkeja jo toiset kappaleet ja koen, että kasvojeni iho on puhtaampi kuin aikoihin ja voi hyvin. Ihoni on hyvin pintakuiva varsinkin talvisin enkä ole kokenut tuotteiden millään tavalla kiristävän tai kuivattavan ihoa. Puhdistuksen jälkeen laitan kasvoilleni silmävoiteen sekä yöksi tehokosteuttajaa ja/tai aamuisin kasvorasvaa.

2. Zuii meikkivoide


Kuva: Zuii organicTÄMÄ MEIKKIVOIDE, AH ! Zuii Flora Liquid Foundation.  En oikein osaa millään muulla tavoin kehua tätä kuin, että samettinen, hyvin peittävä, mutta silti kevyt sekä hyvätuoksuinen. Tämä meikkivoide on ihan paras herkälle iholle, mutta sopii siis kaikille ihotyypeille. Meikkivoiteessa on käytetty kehäkukkaa joka ehkäisee tulehduksia, aloe veraa joka parantaa ja rauhoittaa, E-vitamiinia  joka kosteuttaa sekä antioksidanttista C-vitamiinia joka silottaa ihon juonteita. Olin taannoin meikkivoideostoksilla Sokoksella ja onnekseni paikalla oli Zuiin oma konsulentti, joka auttoi minua etsimään itselleni juuri oikeanlaisen sävyn ensikertaa ko tuotetta ostaessani (sävy on tuo kuvassa lukeva natural bisque). Meikkivoide on hyvin riittoisaa ja pysyy kasvoilla aamusta iltaan. Tämän meikkivoide on melko arvokasta ja ostinkin tämän veronpalautusten ja Sokoksen -20% päivien aikaan. Arvosteluissani se pääsee silti heittämällä kokeilemieni meikkivoiteiden listasija ykköseksi.

3. Ecotools siveltimet


Kuva: Ecotools


Parhaat siveltimet ikinä mitä olen käyttänyt! Siveltimissä on synteettinen eli ei eläinperäinen, erittäin pehmeä harjasosa. Varsiosa on ekologista ja kierrätettävää, nopeasti uusiutuvaa bambua sekä metalliosat on valmistettu kierrätysalumiinista. Näillä siveltimillä saa puuterin levittymään kasvoille tosi kauniisti ja tasaisesti. Minulla on juuri nämä 3 sivellintä; kabukisivellin jossa on tosi hyvä teleskooppivarsi, poskipunasivellin sekä highlightersivellin. Suosittelen, suosittelen, suosittelen.4. Schmidt’sin deodorantit


Kuva: Schmidt’s


Ennen näiden deodoranttien löytämistä kärsin, siis kirjaimellisesti kärsin siitä, että kainaloni hikosivat herkästi sekä sain kaikista hellävaraiseksi, mutta tehokkaiksi nimetyistä markettien, että myös apteekkien deodoranteista milloin mitäkin allergisia reaktioita. Schmidt’sinkään kanssa meidän alkutaival ei ollut kultainen – ostin ensimmäisen Schmidt’sin deodorantin itselleni. Sain jo muutaman käyttökerran jälkeen allergisiaoireita (ihottumaa, kutinaa) ja kainaloni hikirauhaset turposivat. Onnekseni Google auttoi ja löysin vastauksen oireisiini; eli joidenkin ko merkin deodoranttien sisältämän ruokasoodan, joka siis sopii useimmille, mutta joillekin se saattaa aiheuttaa allergisia reaktioita. Kävin ostamassa uuden deodorantin joka ei sisältänyt ruokasoodaa ja tämän jälkeen liittomme on kestänyt ja tulee kestämään. Schmidt’siltä löytyy ainakin 4 erilaista ruokasoodatonta vaihtoehtoa joissa lukee erikseen SENSITIVE. Näitä ovat coconut pineapple, geranium, jasmine tea sekä hajusteeton. Ja pitää myös hien poissa!

5. Lumene Nordic girl highlighter


Kuva: Lumene


Lumene lanseerasi loppuvuodesta 2017 uuden vegaanisen tuotesarjan Nordic girl!. Viimeisenä muttei vähäisempänä haluan esitellä todella hyväksi ja hinta-laatusuhteeltaan laadukkaaksi toteamani sarjan highlighterin. En ole oikein aiemmin löytänyt itselleni mieluista, tarpeeksi korostusta ja hehkua tuovaa highlighteria, mutta nyt se löytyi. Sivelen  aina meikatessani viimeisenä highlighteria poskipäille, kulmaluulle, nenän varteen sekä amorin kaarelle ecotoolsin highlightersiveltimellä.Siinäpäs ne nyt olivat. Onko kellään muulla samanlaisia kokemuksia ko tuotteista vai oletteko täysin eri mieltä jostakin? Tykkäisittekö lukea enemmänkin meikkiarvosteluja?


Yksi kommentti

  1. Lurre/ Iloa, eloa kirjoitti:

    Oh, mä olen miettinytkin että miksi mulla reagoi kainalot. Käytössä Schmidtsin ruokasoodaa sisältävä versio. Nyt kun kans googlettelin, niin plääh, miten ei tullut mieleen aiemmin. Oon siis ennen käyttänyt nimenomaan sooda+kookosöljy versiota, ja siitä vaihdoin tuohon edellämainittuun koska oireili.. No mutta jospa nyt sitten ruokasoodatonta. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *