Hae
Minulta teille

TESTISSÄ: Sirkkapatukat

Sanoisinko, että en tiedä mitä tuli tehtyä perjantaina, mutta ainakin jotain hyvin erikoista. Olin menossa aamutuimaan luokkakaverin luo tekemään kouluhommia ja näin nämä läheisessä ruokakaupassa, kun kävin ostamassa aamiaiseksi pari karjalanpiirakkaa paistopisteeltä sekä kookosjogurtin. Ennen kassalle pääsyäni silmiini pomppasi nuo kolme värikästä patukkaa hyllyssä, missä myytiin muitakin proteiinituotteita. Nimittäin Zircca patukoita eli proteiinipatukoita jotka sisälsivät heinäsirkkoja. Ensireaktioni oli, että ”Hyi saakeli.” Sitten jokin herätti mielenkiintoni vaikka inhotti ja piti mennä ostamaan nuita patukoita jokaista väriä yksi.

Ajattelin aluksi, että kerään rohkeutta jonkun aikaa ja patukat saisivat odotella jossain repun taskussa uudelleen löytymistään, mutta mainitsinkin patukoista serkkutytölleni, jonka luo menin kylään luokkakaverilta lähdön jälkeen ja hän ehdotti meidän maistavan näitä. 
Siis tiiättekö oikeasti sen pelokkaan, mutta huvittuneen tunteen. Siis mun piti oikeasti jonkun aikaa kerätä rohkeutta aukaista ensimmäinen patukka. Kuvittelin, että ne näyttävät myslipatukoilta joihin on sullottu siemeniä sun muita sekaisin ja väleistä pilkistelisi sirkan päitä ja raatoja. Saattehan kiinni mitä ajan takaa, hahah. Kyllä, olin tosi huvittunut itsekin näistä mielikuvista.

Ensimmäisenä lähti maisteluun punainen Zircca, jossa makuina olivat mansikka ja jogurtti. Tämä oli näistä ehdottomasti paras. Tää oli eniten proteiinipatukkaa muistuttava ja päällä oli valkosuklaa kuorrute. Epäilemättä varmaan terveellisinkin näistä. Eikö kuulostakin siltä. Mansikka ja jogurtti maistui ihan kuin jokin tavallinen mansikka ja jogurtti protskupatukka.Seuraavaksi me maisteltiin keltaista makuina inkamarjat, appelsiini ja raaka kaakao. No, tää oli ihan ok ja joo, se joka tykkää taatelista niin tykkää tästäkin. Mulla oli odotukset vaan niin korkealla tän suhteen, varsinkin appelsiinin ja kaakaon maun perusteella. Kyllä tätä pahimmassa nälässä söis ja varmasti sillon maistuisikin paremmalle, mutta ei nyt ihan vapaaehtoisesti kuitenkaan. En nyt lähtis salmiakkitaateleita vertaamaan tän kans, ne vasta herkkua onkin!

Niin! Keltainen ja vihreä patukkahan olivat taatelimaisia, molemmissa oli taatelia n. 60%. Toi punainen erosi näistä kahdesta siis siinä, että siinä oli käytetty maitoproteiinia. Sirkkojen prosenttimäärä oli yllättävän vähäinen vaikka niitä oli käytetty jokaista patukkaa kohden 15 ja 17 kpl. Prosenteissa patukkaa kohden se on vain 5% ja 6%.


Viimeisenä me maisteltiin vihreää patukkaa maultaan matcha ja sitruuna. IHAN HIRVEETÄ! Tai siis fiksummin sanottuna, ei makuuni. Haluan olla vain rehellinen. Keltaisen patukan perusteella me ei uskallettu kumpikaan tytöistä ottaa kuin ohuet viipaleet patukasta veitsen terällä halkaisten. Tää oli melko äkäisen makuista sanoisinko. Vaikka pidän vahvoista mauista niin kai tää meni jo sinne ”liian terveellisen” puolelle. Huomatkaa sarkastisuus viimeisessä lauseessa.

SUMMASUMMARUM. Jatkoon näistä kolmesta patukasta minun ja ystäväni raatissa pääsi jatkoon ainoastaan punainen Zircca cricket protein bar strawberry & yoghurt. Raati äänesti yksimielisenä. Saatan joskus ostaa tuota uudestaankin. Vihreä ja keltainen patukka maistuu varmasti ihmisille, jotka pitävät taatelista, mutta sehän ei minun henkilökohtainen suosikki olekaan joten painotan etten millään tavoin lähtenyt näillä arvosteluilla loukkaamaan ketään. Makuasioistahan ei voi muuta, kuin kiistellä. Jep.Onko kukaan muu maistellut näitä patukoita? Mikä oli sun suosikki vai oliko mikään?


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *