Hae
Minulta teille

Kokeilussa essencen huulipunat

Kuten kirjoitin jo aiemmin Kosmetiikan top 5 by Anu -postauksessa, että vaikka oonkin nykyään melko vannoutunut luonnonkosmetiikankäyttäjä niin käytän myös joitain synteettisiä kosmetiikkatuotteita. Onhan mulla näiden lisäksi edelleen esimerkiksi eyeliner  ja joitain luomivärejä synteettisiä, koska en näe mitään järkeä nakata sitä poiskaan vasta, kun olen käyttänyt tuotteet loppuun. (Pakko muuten sanoa tähän väliin, että itseäni vähän huvitti huomata, että nyt aika monessa viimeksi kirjoittamassani postauksessa olen viitannut johonkin aiemmin kirjoittamaani tai jonkun muun bloggaajan postaukseen. Toivottavasti se ei häiritse teitä!)

Tässä postauksessa olevat essencen huulituotteen ovat viime syksystä lähtien pikkuhiljaa eksyneet kosmetiikkaboxiini, mutta nyt vasta pääsin julkaisemaan postauksen, koska sain otettua sellaiset kuvat jotka itselleni kelpasivat. Ovatpahan tuotteet nyt sitten olleet testissä ihan totisen ajan, haha. Suomen talvi on siitä haasteellinen, kun valoisuus on niin rajoittunut. En omista mitään lisävalaistusta ja kotimme on aika pimeähkö huonojen lamppujen takia (lamppujen vaihtamisessakaan en näe mitään järkeä ennenkuin entiset ovat palaneet loppuun), joten välillä on ollut todella haastellista kuvata yhtikäs mitään. Nyt kevätaurinko onneksi jo suo meille ihanaa valoa arkeen ja kuviin!
Aloin siis etsiä viime syksyn aikoihin itselleni uusia huulipunia opiskelijabudjettiin sopivaksi. Täytyi kuitenkin todeta, ettei luonnonkosmetiikan markkinoilta löydy superedullisia huulituotteita kuten esimerkiksi Laveralla ja Bohollakin ne ovat ihan normihintaisia eli n. 10-15€ luokkaa. Tämähän siis oli kyllä aivan päivänselvää, en tiedä mitä oikein ajattelin. Luulin selviäväni huulipunan ostosta alle 10€ enkä sitten tiukan budjetin takia raaskinut ostaa edes sitä halvintakaan punaa mitä etsinnöilläni löysin.

Ystäväni sitten ehdotti minulle essencen huulipunia, jotka hän oli itse koennut todella hyviksi ja EDULLISIKSI (n. 3€ kappale !!!). 
Aluksi olin vähän skeptinen kyseistä tuotetta kohtaan, että onko noin halvan merkin takana varmasti kaikki kohdallaan. Mainittakoon esimerkiksi eläintestaus, eettisyys, tuotteiden valmistaminen. Ennen ostopäätöksen tekoa vietin aikani essencen nettisivuilla ja googlettelin mielipidekirjoituksia tuotteista.

Ilokseni sain tietää ettei essence testaa tuotteitaan eläimillä ja valmistaa tuotteensa euroopassa. Merkki on siis lähtoisin Saksasta, Cosnova beauty yhtiön takaa, jonka muita merkkejä ovat Catrice ja L.O.V.


noudatamme tarkasti kansainvälisiä suosituksia, yleisesti hyväksyttyjä tuotantomenetelmiä ja eu:n kosmetiikkasäännöstä*, joka on mahtava muun muassa siitä syystä, että sillä hallinnoidaan kieltoa eläinkokeita vastaan. mutta me olemme menneet vielä pidemmälle! essence on luonut oman mustan listansa tuotteista, joiden ainesosien käyttökelpoisuutta tutkitaan parhaillaan. kyseisiä tuotteita ei käytetä essence-kosmetiikassa, vaikka niiden käyttö olisikin laillista.
meillä on toinenkin tärkeä periaate: ei salaisuuksia! essence kertoo aina kaikkien tuotteidensa ainesosat – löydät ne myyntipisteissä saatavilla olevista ainesosavihkosista sekä nettisivuiltamme jokaisen tuotteen kohdalta.”


Joku voi ihmetellä, että miksi ihmeessä käytän niin paljon aikaa tällaisessa asiassa, mutta haluan olla tarkka siitä, mitä iholleni ja mihin rahani laitan. Olen saanut joistain tuotemerkeistä todella pahat allergiset reaktiot vaikka niissä olisi kuinka lukenut ”sensitive” sun muuta. Iho on meidän yksi tärkemmistä ja näkyvin elin, joten haluan pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta sekä ottaa kantaa esimerkiksi eläinkokeiden loppumiseen.
Huulipunien ollessa noin edullisia olen ostanut itselleni pitkin talvea jo useamman essencen punan. Minulla on pitkään ollut vain yksi ja ainut huulipuna, perus punainen ja halusin löytää sävyjä, joita voi käyttää ihan arkimeikissä sekä juhlissa.

Kaikki valitsemani huulipunat ovat tällä erää mattaisia ULTRA LAST INSTANT COLOUS LIPSTICKS, koska koen  mattapintaiset huulipunat enemmän omakseni. Ehkä joskus taas kivaa huulipunaa etsiessäni voisin napata mukaan jonkun kimaltelevankin kaverin.


1. sävy on nro 11 cherry sweet

Tää on niiiiin cherry sweet kuin nimensäkin. Oi, että. Sävy on tummanpunainen, mutta silti hieman lilaan taipuva. Tykkään tästä kovin ja tätä on kiva käyttää välillä luottohuulipunan, ”tavallisen” punaisen, sijaan. Heti tulee mielestäni pikkuisen eri ilme koko meikille.
2. sävy nro 10 pink candy

Mun oli pakko saada kevään kunniaksi joku ihana tyttömäinen ja räiskyvä huulipuna. Ja tää oli ensimmäinen ja viimeinen vaihtoehto mikä tarttui käteeni viimeisimmältä kauppareissulta. Etsin jo viime kesänä itselleni jotain kivaa lilaa/violetin sävyistä huulituotetta, mutta en löytänyt mieluista sävyä. Tää vois nyt olla sellainen puna, joka tulee olemaan ensi kesänä mun hittituote.


3. sävy nro 08 eternal beautyAika ”näkymätön” tai toisinsanoen luonnollinen sävy, mutta minä tykkään tästä oikein kovin. Käytän tätä punaa näistä eniten, melkein päivittäin. Nämä essencen huulipunat ovat myös hyvin kosteuttavia joten ei tarvitse välttämättä näin talvipakkasilla holvata sekä huulirasvaa että punaa huulien kosteuden säilyttämiseksi.4. sävy nro 14 catch up

Uu mama. Tän punan, kun näin, silmäni suurenivat. Tää on juuri niin syvän, ihanan ja lämpimän punainen kuin huulipunaltani voin toivoa. Eikä kuitenkaan punaa päivän mittaan lisäämällä muutu mitenkään liian tunkkaisen väriseksi. Mulla on ollut tätä jo parina päivänä käytössä ja vaikka olen syönyt ja juonut ja syönyt ja juonut niin tässä on yllättävän hyvä pysyvyys. Tykkään tästä tosi paljon!


Essencen huulipunat ovat siis päässeet yllättämään minut positiivisesti. Ehkä pigmenttiä toivoisin löytyvän hiukan enemmän, mutta se ei ole minusta niin iso miinus. Punat ajavat asiansa omassa käytössäni jo nytkin. Eniten olen siis käyttänyt tuota nro 8 sävyistä huulipunaa, mutta kyllä löydän kaikille punille oman käyttötarkoituksensa.


Käytättekö te essencen huulipunia ja millaisia mielipiteitä ne ovat teissä herättäneet? Oletteko kokeilleet tai käytättekö muita kyseisen merkin tuotteita? 


2 kommenttia

  1. DuniaToropainen kirjoitti:

    Hyvän näköisiä huulipunia. Täytyy itsekin kokeilla. 🙂

  2. Minulta Teille kirjoitti:

    Ehdottomasti! Ja sävyjä löytyy mielestäni laajasti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.