Hae
Minulta teille

Stressaako? Top 3 ASMR -videot Youtubessa, joilla varmasti rentoudut

Onko sinulla univaikeuksia? Vituttaako? Ahdistaako? Stressaako?

ASMR-videot ja äänitallenteet on nyt viime aikoina tulleet myös enemmän ja enemmän suomalaisten tietoisuuteen. Itse olen katsonut ASMR-videoita/kuunnellut tallenteita jo jonkin aikaa Youtuben sekä Spotifyn kautta, kylläkin englannin kielisenä ja oon tosi iloinen, että nykyään niitä löytyy vain enemmän ja enemmän myös suomeksi. Joidenkin mielestä ASMR-videot/-tallenteet ovat jopa vähän ”friikkejä” ja itsekin ensimmäistä kertaa näihin törmätessäni ajattelin, että ”Ei saakeli, kaikkea sitä…”, mutta mielenkiintoni kuitenkin otti vallan ja muutaman videon/tallenteen kuuntelun jälkeen olin jo ihan mennyttä. 

Ajattelin tässä postauksessa vähän avata ASMR -asiaa teille, jotka ette vielä tiedä mikä ASMR on sekä liittää postauksen loppuun Top 3 -listan videoista, joista takuuvarmasti löytyy ainakin yksi, mikä voi auttaa juuri sua rentoutumaan tai jopa nukahtamaan, kun sitä katsot ja/tai kuuntelet. HOX! Kuunteluun tarvitset ehdottomasti kuulokkeet, näin saat videoista parhaimman hyödyn ja kuulet äänet oikein.


Mitä ASMR oikein on? 

(Lähteenä käytetty asmr.fi -sivustoa)


ASMR on lyhenne englanninkielen sanasta Autonomous sensory meridian response. Se on vaikea selittää ihmisille, jotka eivät sitä koe. Käytännössä se tarkoittaa, että joidenkin äänien kuuleminen laukaisee hyvänolon tuntemuksia, kihelmöintiä ja väristyksiä. ASMR ilmenee ihmisillä esimerkiksi, kihelmöivänä tunteena, jonka voi tuntea sekalaisesti eri puolilla kehoa. Ne jotka eivät ole vielä tutustunut ASMR:ään, etsivät tunnetta usein termeillä “pään kihelmöinti”, “päänahan kihelmöinti” tai “kihelmöinti päässä” ja juuri tätä se tarkoittaakin. Suomalaiset kutsuvat ASMR-aaltoja monesti myös tingleiksi (tulee englanninkielen sanasta tingle, joka tarkoittaa kutitusta).

Kaiken näiden tuntemuksien lisäksi ASMR:” käytetään myös rentoutumiseen, joka auttaa mm. rentoutumiseen, unen saantiin ja jopa meditointiin. ASMR-videoista ja äänitteistä saa kaikista parhaimman hyödyn, kun niitä kuuntelee kuulokkeiden kautta.
ASMR tuntemuksia joku saa suun maiskuttelu äänistä, paperin kahinasta, sormien napsuttelu äänistä…mistä milloinkin.

Itse koen ASMR-videoiden katselun/äännitteiden kuuntelun tehokkaimpana silloin, kun olen stressaantunut tai ahdistunut. En ole koskaan nukahtanut videon tai äänitteen aikana, mutta koen olevani todella paljon rentoutuneempi kuuntelun jälkeen. En  henkilökohtaisesti ole kovinkaan suun maiskuttelun äänien ystävä, mutta erilaisissa ropina- ja naputtelu -äänissä on se jokin. Kuvailisin itselläni ASMR-tuntemuksia ”aivojen kylminä väreinä”.Voivatko kaikki kokea ASMR-tuntemuksia?
Valitettavasti ei. Tästä asiasta on tehty erilaisia tutkimuksia ja niiden perusteella kaikki eivät niitä koe. Suurin osa ihmisistä kylläkin tuntee ASMR:ää, mutta meillä jokaisella on omat “laukaisijat” (eng. ASMR triggers) eli äänet tai visuaaliset stimulantit, jotka tuottavat meille tämän hyvänolon tunteen.
Jotkut siis kokevat ASMR -tuntemuksia, jotkut eivät. Mää kuitenkin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan aiheeseen liittyvien videoiden ja tallenteiden katsomista ja kuuntelua. Jotkut löytävät tätä kautta varmasti itselleen avaimen rentoutumiseen. Ota siis mukava asento, laita kuulokkkeet korviin ja lähde kokeilemaan! Tässä seuraavaksi mun ehdottamat 3 parasta suomenkielistä ASMR-videota, jotka löytyvät Youtubesta.TOP 3 ASMR -VIDEOT YOUTUBESSA


1. ASMR Sita Sofia

Stressaako? Katso tämä video! Tässä videossa Sita puhuu ihanasti ja pehmeästi siitä, että sinä riität ja olet hyvä juuri sellaisena kuin olet, sinulla ei ole mitään hätää. Lopuksi tehdään erilaisia ääniä erilaisilla tavaroilla ja hengitellään.
2. Asmr ystävät

Asmr ystävien videolla naputellaan erilaisia tavaroita. 
3. ASSI ASMR

Tällä videolla Assi kertoo tarkemmin mitä ASMR tarkoittaa ja kertoo omista ASMR -kokemuksistaan. 


Pähkinänkuoressa tätä on ASMR. Joillekin tuntemukset tuovat rentoutumista, joitakin ne auttavat nukahtamaan. Jotkut ihmiset eivät koskaan elämässään saa ASMR -tuntemuksia. 

Kokeilitko? Toimiko ASMR sinulle?
Onko ASMR sinulle uusi vai vanha tuttavuus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.