Hae
Minulta teille

Tunnetteko jo NunnukkaDesign:in?

Rakastatko muotia? 
Kuinka tärkeänä pidät sitä, että tiedät mistä vaatteesi ja korusi tulevat?
Tuetko mielelläsi pienyrittäjiä, suurten vaate- ja korualan brändien sijaan?
Mitä eettisyys ja ekologisuus sinulle muodin kuluttajana merkitsevät?
 
Kuva: Instagram @NunnukkaDesign

Olen aina rakastanut seurata muotia, koska koen pukemieni vaatteiden ja korujen kautta pääseväni tuomaan eniten esille omaa persoonaani. Luulen myös monen muunkin kohdalla asian olevan näin? Kuluttajana olen ostaja, joka pohtii ennen ostopäätöstään paljon sitä, mitä haluan kantamallani vaatteellani kertoa tai ilmaista. En voisi ostaa esimerkiksi, t-paitaa missä on teksti millä ei ole minulle mitään merkitystä, mikä ei kerro minulle tai minusta mitään. Kuluttajana, ostajana ja asiakkaana myös arvostan vaatteiden ja korujen uniikkiutta.

En tiedä, olenko tuonut itsestäni aiemmin esille sitä, että voisin väittää noin 80% vaatekaappini sisällöstä olevan kierrätettyjä. Ainakin omista ajatuksista kenkien käytettynä ostamisesta olen kirjoitellut viime syksynä postauksessa ”Kengistä ja kierrätyksestä”, mutta en tiedä olenko muutoin tuonut esille innostustani kirppareita ja kierrätystä kohtaan. Tottakai myös ostan vaatteita uutenakin tunnetuimmilta brändeiltä.

Musta on aivan mieletöntä kuinka kaikenlaisia kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita ja koruja olen huomannut olevan olemassakaan. Ja kun yleensä ne ovat täysin käsityönä tehtyjä sekä juuri niitä uniikkeja tuotoksia. Huomioni kiinnittyy varsinkin silloin, kun suunnittelija sekä jopa valmistaja on kotimainen ja tiedän, että vaatteet/korut on valmistettu eettisesti. Eettisyys ja ekologisuus on ISO plussa. Ihailemiani suomalaisen vaate- ja korualan yrityksiä ovat esimerkiksi Uhana Design, Nokian neulomo, Nunnukka Design, Maanantaimalli, Yozen sekä For minis and mommies.

Halusin päästä pysähtymään ja juttelemaan eettisyydestä ja ekologisuudesta jonkun muotialan yrittäjän kanssa sekä jakamaan ajatuksia asiaan liittyen. Sain tavoitettua aivan ihanan yrittäjänaisen Marjon Nunnukka Designilta. Haluan siis tässä postauksessa esitellä teille ihanan kotimaisen koruyrityksen sekä kertoa Marjon omin sanoin mistä Nunnukka Designissa on oikein kyse.

Kuva: Instagram @NunnukkaDesign
Mainittakoon nyt vielä tässä ylypiänä, omaa kotikaupunkia mainostaen, että 

Nunnukka Designin korut ovat Oululaista käsityötä! 

Mistä yritys ja idea koruihisi sai alkunsa?
 
Nunnukka design sai alkunsa inspiraatiosta luoda uutta. Luonto ja sen hyvinvointi on ollut aina lähellä sydäntä, joten kierrätysmateriaaleista uuden luominen oli itselle itsestäänselvyys. 
Nunnukka designin syntyä edelsi aika, jolloin tuli pohdittua paljon sitä, mitä elämältään oikeasti haluaa, ja uskaltaako todella elää omannäköistä elämää. Suurin osa ajasta tulikin vietettyä Hailuodon metsissä ja rannoilla. Siellä ne ajatukset sitten alkoivat pikkuhiljaa kirkastumaan. Päätin lopultakin kuunnella itseäni ja tehdä ratkaisuja siihen suuntaan, että olisi hyvä olla. Nunnukka nimi on edesmenneen mummoni antama lempinimi minulle, ja halusin sen kulkevan mukanani jollain tavalla.
Mistä materiaalista korusi valmistat? Kuinka tärkeää sulle on valmistaa korusi kierrätetyistä materiaaleista?
 
Nunnukka design korut valmistan pääosin nahkasta ja muista kirpputoreilta löytämistäni materiaaleista. Itseäni materiaaleissa houkuttelee eri tekstuurien ja värien yhdistäminen, jolla koruihin saa oikeanlaista asennetta!

Itse pidän ajatuksesta, että voin yrittäjänä vaikuttaa omalla tekemiselläni muihin ihmisiin ja ehkä herättää ihmisiä edes ajattelemaan hieman eettisemmin asioista.

Olen aina ollut luova ja nyt kun nämä luovuushanat on avattu toden teolla, niin tuntuu ettei loppua näy. Parasta tässä työssä on kuitenkin se, kun asiakas pukee päälleen uniikit, juuri hänelle valmistetut korut, jotka pukevat häntä täydellisesti ja tekevät hänet onnelliseksi! Loppujen lopuksi on aika yksinkertaista saada ihmiselle aikaiseksi hyvä mieli ja meiltä jokaiselta löytyy varmasti omat keinomme siihen. Tämä on minun keinoni tuoda hyvää mieltä ihmisille.

Mitä eettisyys ja ekologisuus sinulle merkitsee?

Eettinen ja ekologinen ajattelu on kohdallani opittua jo kotoa lapsuudesta asti. Eettisyys ja ekologisuus merkitsevät kohdallani sitä, että pyrin tekemään elämässäni valintoja, jotka ovat mahdollisimman eettisiä. En kuitenkaan pidä ajatuksesta, jossa ihmisille tyrkytetään jotain ajatusta tai ideologiaa. Mielestäni ympäristöstä huolehtimisen pitäisi kuitenkin olla meille jokaiselle perusarvo, mutta usein epäeettiseen toimintaan sorrutaan tietämättömyyttään. 

Kuva: Instagram@NunnukkaDesign

 

 

Kuva: Instagram@NunnukkaDesign

Nunnukka Designin takana on siis yksi nainen ja korut ovat valmistettu täysin ainoastaan hänen omien käsiensä ja osaamisensa kautta. Ensimmäisen kerran törmäsin Marjoon  ja hänen koruihinsa alkuvuodesta Oulun Häämessuilla jonka jälkeen ajatus kierrätysaiheisesta postauksesta on pyörinyt mielessäni, koska näissä koruissa varsinkin on sitä ideaa. Arvostan aivan älyttömästi sitä, että Marjo valmistaa korunsa teollisuuden ylijäämänahkasta sekä käy itse etsimässä materiaaleja muunmuassa kirpputoreilta eli hyödyntää jo olemassa olevia materiaaleja.

Korut ovat kauniita, uniikkeja, yksilöllisiä, käsityönä tehtyjä, eettisiä ja ekologisia!

Nunnukka Designin löydät muun muassa Instagramista @nunnukkadesign sekä Facebookista Nunnukka Design

Marjo NunnukkaDesignilta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.