Hae
Minulta teille

Gluteeniton lakkatäytekakku

Maistuis varmaan 
sullekin?
 
Vietimme pari viikkoa sitten isäni syntymäpäivää minne leivoin osan tarjottavista. Isän kakkutoiveena oli saada lakkakakku, joten tottakai sellaisen leivoin. Koska meidän taloudessa on siirrytty osittain gluteenittomaan ruokavalioon, päätin tietenkin tehdä omat leivokseni gluteenittomina. Yllätyin paljon internetin valikoimasta, että oikein suoraa reseptiä gluteenittomaan lakkakakkuun ei löytynyt missä taikinaa olisi mitoitetu reilusti ja tehty mahdollisimman simppelisti, joten päätin itse pienellä soveltamisella leipoa kakun omien suunnitelmieni mukaan. Halusin siis saada kakkuun paljon taikinaa, jotta sitä voisi leikata useampaan eri kerrokseen.
 
Onnekseni kakku omine resepteineen onnistui älyttömän hyvin (mitä nyt ehkä kostutin sitä vähän liikaa ja kakku hieman ’lätsähti’) ja maistui syntmäpäivillä jokaiselle! Siitä rohkaistuneena ajattelin, että ehkä uskaltautuisin jakamaan reseptini myös kaikille teille muillekin. Täytin kakun edellisenä päivänä ennen juhlia ja vasta seuraavana päivänä lisäsin päälle pakastemarjat ja pursotin kerman.
 
 
 
Gluteeniton lakkatäytekakku
 
6 munaa
gluteenitonta jauhoseosta 4 dl
perunajauhoja 4dl
sokeria 4 dl
leivinjauhetta 2 tl
 
pakastelakkoja
lakkahilloa
kuohukermaa 7,5dl
vaniljasokeria
 
voita irtopohjavuoan voiteluun
maitoa kostutukseen
 
 
Vatkaa ensin munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita gluteeniton jauhoseos, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Kaada jauhoseos munasokerivaahtoon pieni määrä kerrallaan samalla vatkaten (voit kaataa jauhoseosta myös siivilän läpi, jos pelkäät jauhojen ’paakkuntumista’).
Ota irtopohjavuoka, leikkaa pohjalle leivinpaperi vuoan pohjan muotoisesti, voitele reunat sisältä voilla. Kaada valmis taikina vuokaan.
Paista n. 200 asteessa n. 45-60 minuuttia uunin alatasolla.
Kakun kypsyyttä voi käydä kokeileen loppuajasta esim. hammastikulla keskeltä. Mikäli taikinaa ei jää tikkuun, taikina on kypsää.
 
Kumoa kakku irtopohjavuoasta esim. leikkuulaudan päälle, peitä keittiöliinalla ja anna jäähtyä.
 
Jäähtymisen aikana voit esimerkiksi, vaahdottaa kuohukermasta 2,5dl täytteeseen.Lisää kermavaahtoon halutessasi sokeria tai vaniljasokeria.
 
Kakun jäähdyttyä leikkaa pohja 3-4 kerrokseen. 
 
Kokoa kakku: kostuta pohja maidolla, lisää oman mielen mukaan ensin lakkahilloa ja sitten kermavaahtoa. Laita uusi taikinakerros päälle, muista kostuttaa ennen hilloa ja kermavaahtoa. Kostuta viimeinen kerros, mutta älä laita enää hilloa tai kermavaahtoa.
 
Anna olla yön yli jääkaapissa. Näin kakku saa itselleen paremman maun.
 
Koristele seuraavana päivänä haluamallasi tavalla lakoilla ja kermavaahdolla.
 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.