Hae
Minulta teille

Gluteenittomat mokkapalat

Heiiii, nyt kyllä ihan hävettää. Mulla oli jäänyt luonnoksiin toinenkin gluteeniton leipomisohje isäni synttäreiltä. Tarkoituksenani oli julkaista tämä mokkapalojen ohje Gluteeniton lakkatäytekakku -ohjepostauksen jälkeen, mutta kai mulla meni vähän pasmat sekaisin, kun samoihin aikoihin pääsin tänne Stooriin bloggaajaksi! Haha, onneksi hyvien tapahtumien vuoksi tämä unohtui hetkeksi ja päästään korjaamaan asia!

Selitykset sikseen, tässä aivan ä-lyt-tö-män hyvä gluteenittomien mokkapalojen ohje! Mokkapaloista tulee ihanan kuohkeita eikä päällistä ole säästelty. Näitähän voi vaikka leipoa sunnuntaiksi äitienpäivän kakkukahveille!

 

Taikina:

3 munaa

2 dl sokeria

1 dl vaniliinisokeria

4 dl gluteenitonta jauheseosta

1 dl kaakaojauhetta

 3 tl leivinjauhetta

150 g sulatettua voita

2,5 dl maitoa

Vaahdota kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää sitten vuorotellen munasokerivaahdon sekaan samaan aikaan kuivia aineita, maitoa ja voita jokaista vähän kerrallaan. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Ota valmis taikina pois uunista ja valmista kuorrutus.

Kuorrutus

7 dl tomusokeria

2 rkl sulatettua voita

2 rkl kaakaojauhetta

5 rkl vahvaa kahvijuomaa

Nonparelleja

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi ”tahnaksi”. Vinkki: tomusokerin voi myös lisätä viimeisenä siivilän läpi samalla muita aineksia sekoittaen. Näin ”tahnan” tasaisuus on helpommin saatavissa, koska tomusokeri on helposti paakkuuntuvaa. Levitä valmis kuorrutus lämpimän taikinan päälle nuolijalla tasaisesti. Lopuksi voit ripotella nonparelleja kuorrutuksen päälle. Anna mokkapalojen jäähtyä ja kuorrutuksen jähmettyä ennen leikkaamista, jotta saat kauniin ja tasaisen lopputuloksen. Itse tein mokkapalat vuorokautta ennen juhlia ja annoin leivosten olla yön yli jääkaapissa niin lopputuloksesta tuli täydellinen.

 

Bon appetit!

 

2 kommenttia

  1. Leipuri kirjoitti:

    Oisko muuten vaniljasokerin määrä väärin?

    • Anu kirjoitti:

      ONPA NOLOA! KYLLÄ ON! Tai siis, tarkoitus oli puhua 1dl vanilliinisokeria, 2dl sokeria ja kaakaojauhe puuttuu kokonaan!!! Ja tämä on täällä roikkunut… ISO KIITOS SULLE JOKA HUOMAUTIT ASIASTA!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.