Hae
Minulta teille

DIY-juttuja || Paita uusiksi

Kaikki, jotka harrastavat vaatteiden uudelleen ’tuunausta’ tietävät sen tunteen, kun saat tehtyä vanhasta jotain uutta. Tulee olo, että ”JEE! Mulla on uus vaate!”

Olin ennen ihminen, joka kulutti suurimman osan rahoistaan vaatteisiin. Tein paljon turhia ’heräteostoksia’ ja moni vaate jäi kokonaan käyttämättä. Näitä vaatteita sitten myin milloin missäkin kirppiksillä – käyttämättömänä ja pilkkahintaan saamatta omiani koskaan takaisin.

Näin meinasi käydä myös seuraavan paidan kohdalla, joka on ollut vaatekaapissani varmaan jo ainakin parin vuoden ajan. En siis todellakaan väitä ettenkö olisi myös lähivuosina sortunut ’heräteostoksiin’, mutta paaaaaljon maltillisemmin mitä joskus 10 vuotta sitten. 2 viimeisintä vuotta on oikeasti eri tavalla pitänyt miettiä mihin rahansa pistää, koska opiskelijan ja työssäkäyvän tilipussin kokoero on suuri. Vaikka on ollut tiukkaa, on nämä ajat olleet hyväksi priorisoimaan asioita.

 

 

 

Tämä musta paita oli siis…noh, ei heräteostos, mutta ostos jota en sovittanut paikan päällä liikkeessä. Laitoin tuon suoraan kotiin tullessani vain kaappiin hengariin roikkumaan. Kun sitten ensimmäisen kerran kokeilin paitaa päälle huomasinkin, että napitus ei mene lantion kohdalta kiinni………ja palautus-/vaihtoaika oli tietty umpeutunut. HYVÄ MINÄ! Voin kertoa, että kyllä otti päähän.

Aika ajoin yritin yhdistää paitaa aukinaisena erilaisiin asuihin, mutta mua häiritsi aivan älyttömästi, kun en saanut napitusta kokonaan kiinni ja paidan ollessa kuitenkin pitkä niin ei sitä voinut housuihinkaan laittaa. Jossain vaiheessa ajattelin, että leikkaan ja ompelen paidan lyhyemmäksi, mutta sitten näin talvella Etsyssä tuon pitkän ruusuisen koristenauhan! Ei muutakuin muutama metri nauhaa tilaukseen.

 

 

 

 

 

 

 

Paitaan kuuluisi oikeasti vyö, mutta en halunnut jättää sitä paikalleen, joten poistin sen solkineen. Poistin myös napit. Sitten vain mittasin sopivan pituuden koristenauhasta ja ompelin slaissit molempien ’nappikaistaleiden’ päälle. Minusta tästä paidasta tuli nyt itselleni paljon käytännöllisempi, omiin tarpeisiin sopiva ja rakastan tuota nauhaa! Suosittelen jokaista kyllä rohkeasti tuunailemaan ja tekemään vaatteistaan juuri sen näköisiä kuin itse haluaa, jos vaikka vahingossa tulee tehtyä heräteostoksia ja mikäli alkuperäinen ei jostain syystä miellytäkään silmää tai sovi päälle. Sitä ei tiedäkään kuinka uniikkeja ja kivoja vaatteita voikaan pienellä vaivalla saada aikaan.

 

 

3 kommenttia

  1. Harppa kirjoitti:

    Laita joskus video noista Lee Cooper farkuista kun sopivat sinulle aivan mainiosti

  2. Reetta kirjoitti:

    Oi, tulipa ihana! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.