Hae
Minulta teille

Pyykkietikka mukaan pyykinpesuun

Meillä on ollut ”vähän” ongelmana vaatteiden sähköisyys varsinkin talvisin, mutta sitä on havaittavissa kyllä ympäri vuoden. Entä teillä?

No meidän pyykkiä ei ole oikein saanut raikkaan tuoksuiseksi, koska sitä ei ole mahdollisuutta kuivattaa ulkona eikä meidän asunnon sisäilma ole paras mahdollinen ja tilat on puutteelliset. Tuoksullisen pesuaineen holvaamisessa älyttömiä määriä ”raikkaan tuoksun” saamikseksi ei ole nyt mitään järkeä. Entäpä miten teillä?

Minun ihoni ei myöskään kestä aivan kaikkia kaupasta saatavia pyykinpesuaineita vaikka kuinka haluaisin ostaa niitä hyvien tuoksujensa puolesta – tulee ihottumaa ja ihoa kutisee. Tunnistatteko samoja oireita omilla ihoillanne?

Näiden edellä mainittujen asioiden takia suosin yleensä tiettyä suomalaista pesuainemerkkiä sen kotimaisuuden, mutta myös sen zeoliitittömyyden sekä fosfaatittomuuden vuoksi. Tämä merkki on yksi harvoista mikä ei ärsytä ihoani. Vaikka kuinka pidän kyseisestä merkistä, siitä ettei se ärsytä ihoa ja sen tuoksumaailmasta, se ei ole poistanut silti yhtä asiaa vaatteistamme – sähköisyyttä. Sain kuitenkin iloiseksi yllätyksekseni toukokuun alussa syntymäpäivälahjaksi pyykkietikkaa kokeiluun! Ja tiiättekö mitä, tätähän on pakko hehkuttaa!

 

 

Olen käyttänyt pyykinpesussa mukana pyykkietikkaa aktiivisesti nyt noin kuukauden ajan. En ollut aiemmin törmännyt kyseiseen tuotteeseen vaikka pyykkietikka on jo vanha puhdistuaine. Ja mikä parasta – ekologinen eikä sisällä allergisoivia tai herkkyyttä aiheuttavia aineita. Pyykkietikka korvaa huuhteluaineen ja sitä voi käyttää myös yleispuhdistusaineena. Etikka itsessään haisee voimakkaalle, mutta annosteluohjetta noudattaen ja hajusteettoman pyykkipulverin kanssa käyttäen etikan haju haihtuu viimeistään pyykin kuivuttua eli se ei jätä itsestään mitään jäämiä pyykkiin. Olen myös kuullut, että esimerkiksi jotkut kaupalliset huuhteluaineet huonontavat pyyhkeiden imukykyä, koska niistä jää kalvo kuitujen päälle – toisinkuin pyykkietikka. Ja pakko myöntää, mielestäni meidän pyyhkeet on paljon pehmeämpiä kuin aiemmin. Kuin myös lakanat, petivaatteet sekä tottakai vaatteet itsessään!

 

 

Ihan vilpittömästi kehun kyllä nyt tätä tuotetta. Mikäli kiinnostus heräsi myös siellä ruudun toisella puolen pyykkietikan kokeilusta niin googlailin muutaman nettikaupan mistä tätä kyseistä tuotetta saa. Näitä paikkoja ovat muun muassa Annival.fi, Putiikki Vanha Vanto sekä Hyvän Tuulen Puoti. Kauppaan pääset suoraan klikkaamalla kaupan nimestä KLIK! Tuoksuja kaupoista löytyy vaikka mitä erilaisia; puuvilla, laventeli, ruusunkukka, viikunapuu, myski, appelsiininkukka ja monia muita!

 

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Kannattaa koittaa myös ihan perus väkiviinaetikkaa! Luin aiemmin tuosta pyykkietikasta ja malttamattomana testasin normietikkaa kun oikeeta pyykkietikkaa ei ollu saatavilla, ja luin että senki pitäs toimia. Tulee kyllä raikasta pyykkiä! Toki en voi verrata tommoseen mitä oot käyttäny koska en oo testannut 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.