Hae
Minulta teille

Juhannustaikoja

Kesäkuu on mennyt hujauksessa ja huomenna juhlitaan jo juhannusta. Juuri viime viikonloppuna laskeskelin, kun olin aiemmin talvella luvannut ottaa veljen lapset yökylään kesälomallaan ja he kyselivät lupauksen perään, että hitto tää kesä menee taas supernopeaa, kun miettii, että kohta on jo heinäkuu. Lapsethan kävivätkin sitten yökyläilemässä viime viikonloppuna ja käytiin retkelläkin Hailuodossa, joka on saari sekä kunta Oulun lähellä minne päästäkseen pitää matkustaa meren yli autolautalla. Lapsille se oli pieni seikkailu arkeen.

 

Juhannussuunnitelmia tänä vuonna meillä ei Jeren kanssa ole. Ajateltiin ottaa rennosti ilman mitään kiireen tuntua. Ei olla osattu edes suunnitella tai sopia mitään menoakaan mihinkään.  Oulua kauemmas ei kuitenkaan lähdetä.

Millaista juhannusta te aiotte viettää?

 

 

Muistelin tuossa, että varsinkin lapsuudessa ja nuoruudessa tuli kokeiltua itsellä muutamia juhannustaikoja, joita olin kuullut aiempien sukupolvien ihmisten kertomina. En minä nyt tiiä toimiko ne koskaan, mutta olihan se vaan hauskaa kokeilla! Ajattelinkin jakaa nyt teille nämä samat taiat sekä muutaman muun hauska mitä googlettelemalla löysin, ja näitähän voi sitten aattoiltana toteuttaa:

 

Kukkien poiminen:

Poimi seitsemältä eri niityltä seitsemän erilaista kukkaa ja laita ne tyynyn alle niin näet unta tulevasta kumppanistasi. Sama tapahtuu, jos laitat tyynysi alle yhdeksällä heinällä sidotun kukkaseppeleen.

 

Peilit:

Tulevan rakkaan voi nähdä, jos laittaa keskiyöllä kaksi peiliä vastakkain.

 

Käen kukuntaa:

Kuuntele käen kukuntaa. Niin monta kertaa, kun käki kukkuu on vuosia rakkaan löytymiseen. Jos käki ei kuku ollenkaan, löydät hänet jo samana vuonna.

 

 

Kolmen erin puun oksa:

Mene nukkumaan sellaiseen paikkaan, jossa et ole ennen nukkunut. Ota matkalta kolmesta eristä puusta oksa, pane tyynyn alle ja näet tulevaisuuden tuomia asioita.

 

Hypi savun yli:

Kun Juhannuskokko on sammunut, hypi kokon savun yli. Tämän pitäisi nostattaa lempeä.

 

Halkoja:

Ota halkopinosta sylillinen halkoja. Laske halot vasta sitten, kun syli on täynnä. Jos halkoja on parillinen määrä, menet seuraavana naimisiin.

 

 

Ja ei kun tekemään ja kokeilemaan taikojen tekoa!

Hyvää Juhannusta!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.