Hae
Minulta teille

Luonnonkosmetiikkaa kotimaisista puolukanlehdistä

Kun luonnonkosmetiikka tulee niinkin läheltä Pohjois-Pohjanmaalta kuin Sievistä, jonne Oulusta on matkaa n. 150 kilometriä, on ilo päästä tutustumaan sieltä tuleviin ja paikanpäällä valmistettaviin tuotteisiin.

 

 

Sain ilokseni tehdä yhteistyötä Sisustuspuoti Villa Kiviniemen kanssa ja pääsin kokeilemaan heidän valmistamaansa kasvovoidetta. Kyseessä on Sieviläinen muun muassa sisustuksen sekä luonnonkosmetiikan verkkokauppa sekä kivijalkamyymälä. Myymälä, tai heidän kutsumanaan ihanasti ”Puoti”, sijaitsee Sievissä vanhassa hirsitalossa maalaismiljöössä. Yrityksen takaa löytyy henkilö nimeltään Nina Jakola. Hän on opiskellut muun muassa sisustamisen lisäksi mehiläistarhaajaksi.

Nina otti minuun yhteyttä yhteistyön merkeissä ja pääsin testaamaan yrityksen tiloissa valmistettua  kasvovoidetta, joka sisältää muun muassa mehiläisvahaa sekä puolukalehtiä. Puolukanlehdet voiteeseen on poimittu käsin suoraan omasta, suomalaisesta, metsästä! Olen itse todella herkkäihoinen sekä allergikko, joten minun varsinkin täytyy olla tarkkana mitä iholleni laitan. Aina uusia kosmetiikkatuotteita etsiessäni syynään joka ikisen purnukan ja purkin raaka-aineluettelon todella tarkoin ja tämä voide läpäisi kriteeristöni. Ilokseni myös huomasin, ettei se (eikä muutkaan heidän valmistamansa tuotteet) sisällä lainkaan säilöntäaineita sekä sille on tehty kosmetiikkalain vaatima käyttöturvallisuusselvitys, joten olin varma, että säilyn kokeilusta niin sanotusti ”ehjin nahoin”. Sopii siis varmasti herkälle sekä kuivalle iholle!

 

 

Tämän kasvovoiteen pohjaöljynä on käytetty viinirypäleen siemenoljyä, johon on sitten uutettu nämä käsin poimitut puolukanlehdet. Hajusteena on käytetty eteeristä öljyä. Tuoksu tässä on hyvin mieto, josko sitä on juuri ollenkaan, joten sopii mielestäni hajuherkemmillekin. Voiteen koostumus on hyvin kevyt ja riittoissa. Levitin tätä ensimmäisen kerran tipallisen kämmenselälleni ja sain sillä molemmat kädet rasvattua eli todella riittoisaa! Kasvoillekkaan ei tarvitse kuin pari tipallista, voide kuivuu nopeaa ja jättää kasvot ihanan pehmoisen tuntuisiksi. Jotkut kasvovoiteet tuntuvat omaan makuuni joskus kasvoilla liian raskailta, mutta tämä jättää ihanan silkkisen ja kevyen tunteen.

Kasvovoiteen lisäksi samaan sarjaa kuuluu myös ihovoide. Kasvovoiteesta poiketen hajusteena ei ole käytetty eteeristä öljyä vaan kaakaovoita. Ja hei! Näissä kummassakaan voiteessa ei myöskään ole vettä!

Näin noin kuukauden kokeiluajan jälkeen voin sanoa, että pystyn suosittelemaan tuotetta myös teille luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille lukijoilleni. Itse ainakin arvostan kovasti tuotteiden kotimaisuutta. Koen löytäneeni erään puhtaimmista raaka-aineista valmistetun tuotteen. Linkkasin Villa Kiviniemen verkkokaupan osoitteen jo aiemmin postauksen alkuun, mutta teempäs sen vielä kerran ja laitampa linkin suoraan kasvovoiteseen eli tästä voi klikkaa, mikäli tuote herätti kiinnostusta.

Luonnokosmetiikan ja sisustustuotteiden lisäksi puodilla ja verkkokaupassa on myynnissä lankoja, käsitöitä ja hunajaa. Kuulostaa aika ihanalta, eikös!?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.