Hae
Minulta teille

Positiivisuushaaste 2018 || Heinäkuu

Huh hellettä! En tiedä olenko yksi niistä monista vai harvoista, mutta rehellisyyden nimissä mulle on riittänyt nämä helteet jo aikapäiviä sitten. En haluaisi valittaa siitä, kun Suomessa on samanlaiset helteet mitä yleensä ulkomailta lähdetään hakemaan, mutta mua on koko kuukauden kestävät helteet loppupeleissä vaan ahdistaneet. Vaikka oonkin sanonut eläväni auringosta ja oon vannonut olevani kesän lapsi, oon ollut ahdistunut siitä, että luonto näkee nälkää. Vaikka kuivuus ja sadettomuus on asia johon en pysty itse millään vaikuttamaan – oon murehtinut sitä oikeasti viimeiset 2 viikkoa. Säätiedotus on luvannut Ouluun sateita jo monet kerrat (viimeksi tänään), mutta ennusteet ovat sitten muuttuneet viime hetkillä ja sadepäivät siirtyneet siirtymistään. Tää lämpö on ollut ihan kivaa, mutta sataisi välillä. Luonto kaipaa ravintoa. Ilmaston lämpeneminen on ollut ajatuksissa sekä ympäristön kulutuspäivä eilen, 1.8. Pistää miettimään. Surullista.

 

 

Kaikesta ahdistuksesta huolimatta oon löytänyt heinäkuusta silti jotain hyvääkin ja positiivisuushaaste-postaus ei jää tälläkään kertaa julkaisematta. Sen enempää selittelemättä mennäänpä suoraan positiivisempiin aiheisiin!

 

 • Pentik Kartanolla käynti Posion lähettyvillä, Timisjärvellä. Tuonne meidän ei ollut edes tarkoitus alunperin suunnata Kuusamon reissullamme. Sinne jäi pala mun sydäntä. Kyseessä on siis Anu ja Topi Pentikäisen kunnostama 150 vuotta vanha porotila, taiteenkoti. Mikäli olet kiinnostunut taiteesta ja kulttuurista, tää on oikea paikka sulle käytäväksi! Tässäpä vielä linkki paikan kotisivuille; Pentik Kartano.

 

 • Suomipopfestarit. Tuona viikonloppuna Oulussa tosiaan helteet alkoivat ja tulivatkin sopivaan saumaan. Ensimmäistä kertaa järjestettävät festarit osuivat omasta mielestäni nappiin! Oli hyvä kattaus suomalaista musiikkia kuunneltavana, hyvää ruokaa (HÄRKIS-KOJU OLI AIVAN HUIPPU!), toimiva vesipiste sekä paljon vessoja. Omaan makuuni kahden lavan festarit olivat suhteellisen, mukavan sopivan kokoiset.

 

 • Se yksi ainoa sadepäivä mikä mahtui Ouluun heinäkuun aikana teki mut äärettömän iloiseksi. Ensimmäisestä tippuvasta sadepisarasta viimeiseen pidin käsiäni parvekkeen ulkopuolella. Lupaan olla valittamatta syksyn sateista!

 

 • Ystäväni osti meille liput Hidasta Elämää kirjailijoiden Hetki kohtaamisille -iltaan, joka on Oulun kaupunginkirjastolla 21.8. klo 18! Oon siitä superinnoissani! Erityisherkkänä ihmisenä kirjailijan Suvi Bowellanin kohtaaminen ja kuuleminen on enemmän kuin odotettu. Myös toista kirjailijaa, Anna Taipaletta odotan tottakai yhtä paljon. Tiedätkö mikä Hidasta elämää on? Kurkkaapa vaikka kotisivuille tai Instagramin tiliä @hidasta! Ja ei, nämä parit linkitykset eivät ole maksettuja mainoksia vaan ihan täysin omia mielenkiinnonkohteitani. Ehkä joku teistäkin löytää näistä jotain mikä itseä kiinnostaisi!

 

 • Ihanat ompeluprojektit parille tulevalle syysvauvalle. Tulette näkemään niistä kuvat kunhan aika on oikea. Niistä tuli superkivat!

 

 • Vaikka valitin valittamisen jälkeen kuivuudesta, kiitän silti helteisestä kesästä, joka oli vähä luminen. Kyllä ne syksy ja talvi kuitenkin sieltä tulee eikä osata arvata millainen ensi kesä taas on. Kiitti!

 

Eloisampaa elokuuta ihanat!

2 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  Ihania positiivisia juttuja! Pelkästään noita lukiessa tuli itsekin hyvälle tuulelle 🙂

  Ihanaa elokuuta sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *