Hae
Minulta teille

Gluteenittomat pätkiskuppikakut

Pitkästä aikaa innostuin kokeilemaan uusia leipomisjuttuja ja tällä kertaa syntyi pätkiskuppikakkuja ystäväni juhliin. Tähän heti alkuun sanon, että Pätkis minibites -pussin kyljessä lukee, että ”saattaa sisältää vehnää” joten mikäli et kestä gluteenia ollenkaan, kannattaa nämä jättää välistä. Muutoin nämä onnistuivatkin ihan kivasti ja katosivat juhlissa parempiin suihin.

 

 

 

Gluteenittomat pätkiskuppikakut

 

taikina (n. 15 kpl muffinsseja)

175 g voita

4 dl gluteenitonta jauhoseosta

4 rkl kaakaojauhetta

2,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

n. 1,5 Pätkis minibites pussia

3 kananmunaa

2 dl maustamatonta jogurttia

 

Ensimmäisenä sulata voi ja anna sen jäähtyä. Voin jäähtymisen aikana voit laittaa paperiset muffinssivuoat joko valmiiksi pellille (halutessasi voit laittaa pellille vielä leivinpaperin suojaksi paperivuokien alle) tai mikäli, jos omistat muffinssipellin voit vuorata sellaisen paperivuoilla. Sekoita kuivat aineet keskenään sekä paloittele Pätkis minibitesit. Vatkaa sekaisin sulatettu voi, munat sekä maustamaton jogurtti, lisää lopuksi kuivat aineet ja pienennetyt Pätkikset. Paista muffinssitaikina uunissa 175 asteessa n. 20 min. Voit kokeilla muffinssien kypsyyttä hammastikulla muffinsseja tökkäämällä, jos taikinaa ei jää tikkuun muffinssit ovat valmiit. Jätä valmiit muffinssit jäähtymään.

 

Kuppikakkukuorrute

75 g voita

400 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

halutessasi voit lisätä haluamaasi elintarvikeväriä

koristeita, esimerkiksi nonparelleja

 

Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa voi ja tomusokeri tasaiseksi. Lisää mukaan tuorejuusto. Halutessasi lisää elintarvikeväriä. Itse lisäsin kuorrutteeseen keltaista väriä. Laita seos jääkaappiin odottamaan muffinssien jäähtymistä (n. 30 min).

Lopuksi pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele haluamillasi nonparelleilla tai muilla koristeilla. Herkuttele!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.