Gluteenittomat pätkiskuppikakut
Pitkästä aikaa innostuin kokeilemaan uusia leipomisjuttuja ja tällä kertaa syntyi pätkiskuppikakkuja ystäväni juhliin. Tähän heti alkuun sanon, että Pätkis minibites -pussin kyljessä lukee, että ”saattaa sisältää vehnää” joten mikäli et kestä gluteenia ollenkaan, kannattaa nämä jättää välistä. Muutoin nämä onnistuivatkin ihan kivasti ja katosivat juhlissa parempiin suihin.
Gluteenittomat pätkiskuppikakut
taikina (n. 15 kpl muffinsseja)
175 g voita
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
n. 1,5 Pätkis minibites pussia
3 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
Ensimmäisenä sulata voi ja anna sen jäähtyä. Voin jäähtymisen aikana voit laittaa paperiset muffinssivuoat joko valmiiksi pellille (halutessasi voit laittaa pellille vielä leivinpaperin suojaksi paperivuokien alle) tai mikäli, jos omistat muffinssipellin voit vuorata sellaisen paperivuoilla. Sekoita kuivat aineet keskenään sekä paloittele Pätkis minibitesit. Vatkaa sekaisin sulatettu voi, munat sekä maustamaton jogurtti, lisää lopuksi kuivat aineet ja pienennetyt Pätkikset. Paista muffinssitaikina uunissa 175 asteessa n. 20 min. Voit kokeilla muffinssien kypsyyttä hammastikulla muffinsseja tökkäämällä, jos taikinaa ei jää tikkuun muffinssit ovat valmiit. Jätä valmiit muffinssit jäähtymään.
Kuppikakkukuorrute
75 g voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
halutessasi voit lisätä haluamaasi elintarvikeväriä
koristeita, esimerkiksi nonparelleja
Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa voi ja tomusokeri tasaiseksi. Lisää mukaan tuorejuusto. Halutessasi lisää elintarvikeväriä. Itse lisäsin kuorrutteeseen keltaista väriä. Laita seos jääkaappiin odottamaan muffinssien jäähtymistä (n. 30 min).
Lopuksi pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele haluamillasi nonparelleilla tai muilla koristeilla. Herkuttele!