Hae
Minulta teille

Leikkimatot syysvauvoille

Vihdoin ja viimein pystyn julkaisemaan tämän postauksen!

Ompelin nämä leikkimatot ystävieni uusille vauvoille jo kesän alussa, mutta lasketut ajat olivat molemmilla vasta nyt syksyllä enkä voinut aiemmin julkaista mitään kuvia, etten vahingossakaan paljastaisi vauvojen sukupuolia. Varsinkin toisen vauvan sukupuoli pidettiin salassa syntymään saakka, olin yksi harvoista joka salaisuuden tiesi.

 

 

Aika selvästi kertoo varsinkin tuo vaaleanpunainen väri kummalle sukupuolelle leikkimatto tulee? Toisaalta, miksei vaaleanpunainen voisi sopia pojallekin!

Päädyin leikkimattojen muodoissa ympyrään, koska paljon on neliön muotoisia leikkimattoja, muttei ympyrän. Alkuperäisenä ajatuksena nuista oli tehdä myös sellaisia, joiden reunojen sisällä menisi köysi/naru ja niitä voisi pitää myös sellaisina lelupussukoina. Tämän linkin takaa löytyy esimerkki, jollaisia leikkimattopussukoita olen nähnyt myytävän. Minulla vain valikoitui kangaskaupasta nuihin pehmusteeksi vähän paksumpi vanu, joten jätin pussukka-idean sitten pois.

 

 

 

 

Valkoiseen pandakuosiseen leikkimattoon valikoitui pieniksi tutkimuskohteiksi pehmoisia ”korvia” sekä taskusta tulevia ”hapsuja”. Tuo tasku on vanhoista farkuistani, jotka eivät enää soveltuneet alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa monien parsimisten jälkeen. Onnekseni olin ottanut niistä takataskut talteen. Maton reunojen koristeeksi yksivärisellepuolelle lisäsin pitsinauhaa.

 

 

 

 

Punaisessa eläinkankaassa on ihana tarina; kangas on alunperin n. 1970-luvulta ja toiminut ennen lastenhuoneen verhoina. Löysimme tämän kankaan mieheni lapsuudenkodin kaapeista. Hieman lyhyeksi kankaan leveys jäi 150 senttiselle halkaisijalle, kun aluksi leikkasin keltaisen kankaan, mutta lisäsin punaisen kankaan ”hukkapaloista” toiselle puolelle vähän ekstraa. Flying Tiger of Copenhagenista löysin hauskat eläinkasvot mattoon ihmeteltäväksi sekä lisäsin reunoihin hapsuja, jotka toivottavasti innostavat vauvaa kääntymään ja ryömimään niiden luo. Yhdestä maton puusta löytyy myös pehmeitä omenia rapsuteltavaksi.

Aivan täysin puhtaan pyöreitä matoista ei tullut, koska leikkasin niiden muodon vapaalla kädelle, mutta paksun vanun ansiosta niistä tuli ihanan pehmeät ja uskon, että niiden päällä kelpaa loikoilla niin pienempien kuin isompienkin käyttäjien!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.