Hae
Minulta teille

Gluteenittomat lakumuffinssit

Mikä olisi ystävänpäivä ilman herkkuja niile, jotka niitä rakastavat? Ja vieläpä vähän tällaiset erikoisemmat tuotokset lakritsin ystäville nimittäin lakumuffinssit! Ja vieläpä gluteenittomana. Ai, että. Tässäpä olisi yhdenlaista ideaa yllättää ystävä herkuttelemalla.

Alkuperäinen ohje löytyy siis Tyrniä ja tyrskyjä -blogista, mutta ohje ei ole gluteeniton, joten päätin vaihtaa jauhot ei-vehnäisiin, tein ohjeen noin 1,5 kertaisena ja lakritsikuorrutteen sijasta tein lakritsisydämen leivoksen keskelle. Nämä leipomukset valmistin muutama viikko taaksepäin ystäväni yllätyssynttäreille ja ajattelin heti, että niin monen vieraan pyytäessä näistä reseptiä, haluan jakaa ohjeen tännekin sillä näistä oikeasti tykättiin.

Alkuperäisen ohjeen sovelsin siis tähän muotoon:

 

AINEKSET

150 g voita

3 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

3 kananmunaa

2,5 dl smetanaa

7  dl gluteenitontajauhoseosta

2 tl ruokasoodaa

25 kpl Brunberg lakritsitoffeepaloja

3 dl kermaa

150 g gluteenitonta lakritsia

2 rkl lakritsijauhetta

 

Sulata lakritsitoffeet kulhossa vesihauteen yllä kolmessa ruokalusikallisessa kermaa. Sekoiteta keskenään voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoiteta joukkoon kuivat aineet, myös lakritsijauhe. Sekoiteta puolet jäähtyneestä lakritsiseoksesta smetanan joukkoon ja sekoiteta smetana varovasti taikinaan. Jätä toinen puoli sulatettua lakritsitoffeeta sydäntä varten. Jaa taikina muffinssipellille muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin vartin verran (varmista kypsyys). Kun valmiit muffinssit ovat vielä hieman lämpimiä, laita jokaiseen niihin lakritsisydän jäljelle jääneestä sulatetusta lakritsitoffeesta. Itse tein käsin pieniä ”lättänöitä” (en kuvaavampaa sanaa keksinyt, saa vinkata). Vatkaa loppu kerma vaahdoksi, pursota jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele esim gluteenittoman lakritsin paloilla tai strösseleillä. Ja voin sanoa, että maistuu niin pienemmille kuin isommillekin lakun ystäville!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.