Hae
Minulta teille

Hyvää ystävänpäivää

”Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa.”

Kyllä, saatoitkin tunnistaa edellisen ja olet sen joskus jossain kuullut. Tämä on ote tekstistä, joka kuullaan yleensä naimisiin mennessä kirkossa.

 

Minusta tuo teksti on ihana ja olenkin sen pariin otteeseen saanut lukea ystävieni vihkitilaisuudessa. Mutta minusta tämä teksti pätee myös rakkauteen ystävien välillä. Tämä oli ensimmäinen teksti, joka tuli mieleen, kun aloin miettimään ystävänpäiväteemaista kirjoitusta blogiin. Aluksi ajattelin, että voinko kyseistä tekstiä julkaista, mutta miksi en. Vaikka ote onkin lainaus raamatun teksteistä, mitä sitten. Minun mielestäni se on silti äärettömän kaunis tekstiosuus.

 

Hyvää ystävänpäivää RAKKAANI, ystäväni, tuttavani

 

Kaikki te, jotka tunnen ja koen, että ajatuksemme kohtaavat. Kaikki te, joiden kanssa saan viettää aikaa, puhua puhelimessa ja lähetellä viestejä. Kaikki, joiden ajatukset saan kuulla ääneen sanottuna. Kaikki te, jotka tunnen lähellä vaikka olisitte kaukana. Kuuntelette, kun puhun ja vastaatte, kun kysyn, Vaikken kysyisi ääneen, osaatte vastata hiljaisuudessakin. Kaikki te, jotka katsotte silmiin ja vastaatte katseellanne. Kaikki te, jotka halaatte ja annatte tukea, kun en itse pysy jalkojeni päällä.

Te olette minulle vesi janoon, ruoka nälkään. Valo suruun, kantoapu taakkaan. Parhaat ajankuluttajani ja lääke yksinäisyyden tunteeseen. Teidän lämpimät sananne merkitsevät minulle enemmän kuin enemmistön pahat. Teillä on taito tehdä minut onnelliseksi. Teillä on tieto luurangoista kaapeissani (ja minulla teidän). Te tiedätte, että merkitsette minulle enemmän kuin kaikki maallinen omaisuuteni. Te tiedätte, että vaikken soittaisi 10 vuoteen, olisitte ajatuksissani silti. Te tiedätte, että merkitsette minulle paljon, rakastan teitä ihan suunnattomasti ja te tiiätte ketä te ootte, kenelle nämä sanat osoitan! Hyvää ystävänpäivää kaikki te, elämäni supertähdet.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.