Hae
Minulta teille

Kurkistus mun meikkipussukkaan

Muutama vuosi takaperin löysin luonnonkosmetiikan ystävieni ehdotuksesta, kun minulla oli ongelmia ihon hyvinvointini kanssa. Sain erilaisia allergisia reaktioita vanhoistakin, tutuista kosmetiikkamerkeistä, joiden tilalle täytyi etsiä uutta ja iholleni turvallista kosmetiikkaa. Nyt asioista selvää ottaneena ja monet eri kosmetiikkabrändit kokeiltuani olen löytänyt itselleni parhaimmat vaihtoehdot niin luonnon-, raaka-, vegaanisen kuin synteettisen kosmetiikan puolelta. Lempibröndeihini kuuluu mm. Boho, Lavera, LUSH, Mossa, Madara, Lumene ja Flow. Tein aiemmin joulukuussa  meikkivideon yhdessä Nunnukka Designin kanssa, jonka pääset katsomaan tästä. Tuosta videosta näkee jo vähän, millaisia tuotteita käytän, mutta halusin kertoa osasta niistä vähän tarkemmin. Vuosi sitten tein arkimeikkivideonkin, mutta esimerkiksi olen vaihtanut meikkivoiteen kevyempään bb-voiteeseen. BTW, naurattaa, kun katsoin tuon arkimeikkivideon nyt pitkästä aikaa niin toistan kokoajan itseäni ”suositelkaa jotakin, jos tiiätte jonku hyvän merkin…” jne. Haha, oon niin amatööri kameralle puhuessa.

Nämä suosittelut on tehty täysin vilpittömästi omasta halustani kertoa teille mitä kosmetiikkabrändejä tällä hetkellä suosin omassa käytössäni. Tämä ei ole maksettu mainos!

 

 

 

Mikä mulle siis on tärkeintä kosmetiikassa? Varsinkin se, onko tuotteita testattu eläinkokein. Sitä en missään nimessä salli ja varsinkin EU:n sisäpuolella tätä toimintaa valvotaan tarkasti. Toisekseen, mielelläni tuen brändiä, jonka pakkaukset ovat ekologisia ja eettisiä. Ja se, mikä varsinkin on siisti juttu, esimerkiksi Flow kosmetiikka tulee Hyvinkäältä ja Lumenen tuotteista 80% tehdään Espoossa.  Ihana tukea kotimaisia yrityksiä!

Käytössäni oleva Flow Tyrnipalsami on omassa käytössäni ollut ihan hitti tuote. Laitan tätä joka aamu huuliini ja varsinkin talvella tuote on ollut kuivien huulieni pelastaja. Muutenkin monikäyttöinen tyrnipalsami käy niin rohtuneille huulille kuin myös esimerkiksi pakkasen kuivattamalle iholle ja on ihan superjuttu kuiville kynsinauhoille. Huomaa, kun välillä hektisessä arjessani en muista hoitaa käsieni ihoa ja stressin lomassa saatan rapata kynsinauhani ikävään kuntoon. BAD HABIT! Siitä täytyy päästä eroon. Näin ei ole aina ollut.

 

 

Boho Green Make-up on ollut käytössäni nyt aikalailla tasan vuoden verran ja tällähetkellä en voisi kuvitellakkaan mitään muuta kosmetiikkabrändiä, josta ostaisin meikkivoiteeni, peitepuikkoni ja puuterini. En ole ennen bohoa tai sen jälkeen kohdannut tuotetta, joka olisi näin riittoisaa ja uskokaa tai älkää, niin monia tuotteita on tullut kokeiltua. Jotkut kokeilemani meikkivoiteet ovat olleet jollain tapaan ikävän hajuisia, mutta tämä Bohon BB creme on kyllä ollut niin miedon hajuinen ellei jopa täysin hajusteeton ja puuterit kestävät super kauan. Meikkaan lähes päivittäin, koska pidän siitä ja varsinkin, kun on aikaa, tykkään panostaa meikkiin vähän enemmän. Nuo peitepuikot käyvät myös hyvänä primerina silmämeikille! Nämä tuotteet on myös pakattu kierrätettäviin pakkauksiin. AH.

 

 

Kulmakarvoille ja silmämeikkiin käytän niin synteettistä kuin luonnonkosmetiikkaa. Lumene on vuosia ollut yksi lempibrändeistäni ennen luonnonkosmetiikankaan löytymistä ja tällä hetkellä käytän Lumenelta kulmien tekemiseen Nordic chic kulmakynää sekä samasta sarjasta värillistä kulmageeliä. Mun pitäis oikeasti päästä joskus esimerkiksi kulmien mikrobladingiin, koska nypin pitkään teini-iästä aikuisikään kulmani todella ohueksi ja nyt, kun haluaisin niistä paksummat, minulle ei kasva kulmat enää kunnolla. Harmittaa, koska olen luonnostaan aika tumma ja minulla voisi olla kauniit tummat kulmat mikäli en olisi aikoinaan mennyt niitä pilaamaan. Onneksi Lumene pelastaa!

 

 

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on tämä Avrilin vedenkestävä ripsiväri. En voi ymmärtää miten joku ripsari voi olla näin hyvä! Vaikka ripsari ei lähde sateella, sen saa helposti pestyä pois lämpimällä vedellä ja meikinpesuaineella. Minulla oli pitkään tietty luottoripsari, tykkäsin, kun se teki ripsistäni niin pitkät, mutta se ei kestänyt oikein tietyissä luonnonolosuhteissa. Muutenkin on ollut vähän haasteita löytää hyvää ripsiväriä, koska joistain brändeistä huomasin, että silmäni saivat allergisen reaktion. Eli varsinkin sinä, joka saatat etsiä itsellesi todella hellävaraista, ei allergisoivaa, mutta kestävää ripsaria – tässä hän on. Avrilin vedenkestävä ripsari. Suosittelen lämpimästi.

 

Löytyykö sun suosikit luonnonkosmetiikan vai synteettisen kosmetiikan puolelta? Vai molempien?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *