Hae
Minulta teille

Kirjasuosituksia vaikkapa lomalle tai muuten vaan

Kerkesin tänään aamulla hihkaista jo Instagramin puolella, että ’Heeei, mulla alkoi loma!”, mutta totuus olikin toisenlainen ja sain vähän myöhemmin päivällä tietää, että koulussa on  vielä käytävä torstaina. Mutta ei se mitään, velvollisuudet on hoidettava. Kyllähän tässä ollaan jo kuitenkin toinen jalka loman puolella ja torstaina sitten ihan aikuisten oikeasti.

Hehkutin jo viime viikolla ystävälleni sitä, että lomalla kerkeän taas lukemaan jotain ihan muuta kuin koulukirjoja! Mulla on 4 kirjaa odottamassa lukemistaan ja ensimmäisinä niistä aukaisin Jojo Moyesin Ole niin kiltti, älä rakasta häntä. Luin kirjasta aamukahvin aikana n. 1/5 osaa ja kirja vaikuttaa tosi kiinnostavalta! Useampi teistä kommentoikin instassa, että kirja koukuttaa. Kerron oman lopullisen mielipiteen sitten, kun takakansi on suljettu.

Sain instan puolella useita kirjasuosituksia mistä aionkin ottaa kopin heti, kun etsin taas uutta lukemista. Nuista suositteluista kävi mielessä, että ehkä määki voisin teille suositella omia kirjasuosikkejani! Olen joskus pari vuotta sitten tehnytkin tällaisen samantyylisen postauksen ja varmaan samat kirjat löytyy siitäkin, mutta päivitetään tuo postaus nyt kuitenkin.

 

 

Mun yksi ehdoton lempikirjailijoista on Torey Hayden. Hayden on erityisopettaja jenkeistä ja kirjoittaa tositarinoita lapsista, joita on opettanut erilaisine haasteineen. En nyt ehkä lähtisi suosittelemaan näitä kirjoja kevyenä luettavana, mutta mikäli selviytysmistarinat kiinnostaa niin näissä on sitä jotain. Ensimmäinen kirja, jonka koskaan luin Haydenilta, on kuvassa päällimmäisenä näkyvä Nukkelapsi ja sen jälkeen kirjoja onkin tullut ostettua itselle sekä lainailtua tutuilta sekä kirjastosta.

 

 

 

 

Kevyempänä luettavana sitten sanon ihan ensimmäisenä Candace Bushnellin kirjoittoittamat, Sinkkuelämää-sarjaan perustuvat kirjat. Mikäli pidät, tai niinkuin minä rakastat, Sinkkuelämää-sarjaa, rakastat näitäkin kirjoja. Totta tietenkin on, että The Carrie Diaries ja Ensimmäinen kesä New Yorkissa on ehkä tarkoitettu nuoremmalle kohderyhmälle, n. 20 vuotiaille, kuten itsekin olen sillon ollut kun nuo kirjat ostin, mutta mikäli tämä kyseinen tv-sarja kutkuttaa niin kutkuttaa nämäkin kirjat eikä sillä iällä nyt ole loppupeleissä mitään merkitystä. Sinkkuelämää on mulle sarja, johon en ole ollut koskaan, enkä varmasti tule koskaan, kyllästymään.

On myös olemassa Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä ja Bikinirajatapaus -kirjat. Toista nuista kirjoista en saanut kuvattavakseni, koska se on lainassa.  Henriikalta irtoaa näissä kirjoissa aika roisia läppää, joka on jakanut mielipiteitä. Itse olen ollut erittäin huvittunut näistä kirjoista ja mikäli siellä ruudun toisella puolella koet, että meidän huumoritajut kohtaa niin Henriikan kirjat on myös sun mielestä viihdyttäviä.

Sofi Oksasen Baby Jane menee taas hieman rankemmalle romaanipuolelle. Kirjassa kerrotaan seksuaalivähemmistön ja mielenterveysongelmaisten asemasta meidän suomalaisessa yhteiskunnassa kuvitteellisten hahmojen kautta. Olen kuullut kirjasta tasan kahta, täysin toisistaan eriävää mielipidettä. Joko kirja on ollut todella hyvä ja mielenkiintoista luettavaa tai sitten se ei ole saanut lukijaa mukaansa ollenkaan. Veikkaan, että yhden haasteen kirja luo, koska se hyppii aikakaudesta toiseen. Itse kuitenkin pidin tätä kirjaa ihan äärettömän mielenkiintoisena ja mukaansa tempaavana. Kertokoon se aika paljon, että luin Baby Janen melkein yhdeltä istumalta alusta loppuun.

 

 

Lopuksi vielä suosittelen, mikäli kosmetiikkajutut kiinnostaa, Katja Kokon kirjoja Aidosti Kaunis sekä uusinta, ihan joitain viikkoja taaksepäin julkaistua, Kuulaan kaunis. Myös Karita Sainion Hyvin eletty –kirja on ihana ihana ihana! Näistä kirjoista olen itse opiskellut kosmetiikan saloja ja seuraan molempien naisten töitä niin blogien kuin muun sosiaalisen median kautta.

Kertokaa hei, löysittekö näistä kirjasuosituksista itselleni mitään mielenkiintoista ja antakaa lisää omia suosituksianne, jos tulee mieleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.