Hae
Minulta teille

Vaalit 2019 – äänesi on tärkeä

Hei! Vaalit 2019!

 

Ennakkoäänestys loppui 9.4. ja sunnuntaina 14.4. on mahdollisuus äänestää viimeistä kertaa. Oletko sinä jo antanut äänesi vai menetkö äänestyspaikalle sunnuntaina? Jokainen meistä äänestysoikeudellisista on saanut kirjeen kotiinsa, missä ilmoitetaan aika ja paikka äänestämismahdollisuudelle.

Tänä vuonna musta on ollut äärettömän hienoa nähdä varsinkin, kuinka aktiivisesti nuoret ihmiset ovat olleet mukana kertomassa mielipitetään muun muassa ilmastopolitiikkaan. Korjatkaa mikäli olen väärässä, mutta mediassa ei ole ollut mielestäni aiemmin (ainakaan 10 vuoden sisällä) esillä näin aktiiviset nuorten mielenosoitukset, kannanotot ja marssit koskien ilmastonmuutosta tai ylipäätänsä. Ilmastonmuutos ahdistaa. Mulle vaaleissa on aina merkannut asiat, jotka ajaa esimerkiksi vähemmistöjen sekä luonnon/ilmaston etuja.

 

 

Olen itse menossa äänestämään niin sanottuna pääpäivänä eli sunnuntaina ja minulle on ollut pitkään selvillä, millaista ehdokasta haluan äänestää, mutta ehdokas ja puolue on vaihtunut pari kertaa. Pari päivää sitten asiaan paneutuessani ja puolueiden sivustoja tutkiessani, löysin omaan mieleeni 3 puoluetta, joiden kanssa arvomaailmat kohtaavat enemmän tai vähemmän. Varmistukseksi olen myös tehnyt muutaman vaalikoneen, joita suosittelen myös sinulle, joka vielä mietit omaa ehdokastasi. Testaamani vaalikoneet olivat; Ylen vaalibotti, Iltalehden vaalikone sekä Kalevan vaalikone (tähän on kerätty ehdokkaat Oulun vaalipiiristä).

Sain jopa kahdesta vaalikoneesta itselleni parhaimmaksi ehdokkaaksi saman henkilön. Tämän jälkeen päätökseni oli varma, ketä äänestän.

 

 

Tämän ehdokkaan puolue on sellainen, jota olen myös itse viimeisen menneen vuoden aikana miettinyt, pitäisikö minunkin liittyä. Etenkin opiskelujeni myötä olen ollut enemmän ja enemmän kiinnostunut politiikasta. Koulussa muutama pakollinen politiikkaan liittyvä kurssi ovat olleet äärettömän mielenkiintoisia ja voisin ämpätä tätä tietoa itseeni kuin viimeistä päivää. En tiedä uskotteko te, mutta itse uskon merkkeihin. Merkkeihin joita saamme meitä mietityttäviin asioihin ja itse olen saanut tästä puolueesta vihiä jo aiemmin. Nimittäin viime kesän lopulla kävelin eräässä Ouluaisessa puistossa ja tämän puolueen mainos osui silmääni mitä merkityksellisemmästä paikasta. Olin aiemmin jo tutkinut puolueen sivustoja ja miettinyt liittymistä, mutta edelleen se on jäänyt vain ajatuksen tasolle. Silti tuo pieni merkki on jäänyt kutkuttamaan mieleeni. Ehkä joskus?

No, tämä merkki ei kuitenkaa ole asia miksi alunperin lähdin vaaleista ja äänestämisestä kirjoittamaan vaan se, että muista, jos et ole vielä äänestänyt niin tee se sunnuntaina! Äänestä sitä ehdokasta, joka haluaa ajaa eteenpäin sinulle samoja, merkityksellisiä asioita. Äänestä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.