Hae
Minulta teille

Lahjavinkkejä koulusta valmistuvalle

Viikonloppuna juhlitaan

 

Onkohan jollekin tulevana viikonloppuna valmistujaisjuhliin osallistuvalle herännyt mieleen kysymys, että nyt tarvitsisi lahjavinkkejä? Mitä juuri valmistunut voisi mahdollisesti toivoa tai kokea tarpeelliseksi? Uskon että moni (etenkin nuori) toivoo rahaa ja uskalla väittää sen olevan yleisin toive, mutta mikäli haluat antaa lahjaksi myös muutakin tai ehkä kohdistaa rahalahjan johonkin tiettyyn, keräsin muutaman vinkin mikäli lahjan keksiminen on mennyt niin sanotusti viimetippaan. Toivottavasti tästä kirjoituksesta on apua sinulle, joka tarvitset apua lahjan ideoimiseen!

 

 

Tarpeelliset lahjat

 

Onko valmistunut nuori, jolla on aikomus muuttaa pois vanhempiensa luota esimerkiksi itsenäistymisen tai toisessa kaupungissa olevan jatko-opiskelupaikan vuoksi? Suosittelen joko kysymään suoraan nuorelta itseltään tai esimerkiksi hänen vanhemmiltaan, sattuisiko hän tarvitsemaan tulevaa uutta kotia varten mitään. Esimerkiksi laadukas kahvin-/vedenkeitin, ruoanlaittovälineet tai mikro tuskin ovat huonoja hankintoja tulevaa kotia varten! Tai, mikäli tiedossa on jokin astiasto jota valmistunut kerää/haluaisi kerätä itselleen voi siihenkin ostaa kuuluvia astioita. Myös laadukkaat ruokailuvälineet ovat varmasti mieleen.

Mikäli haluat sponsoroida muuttoa, mutta et keksi mikä voisi olla lahjan saajan mieleen, osta hänelle lahjakortti johonkin tiettyyn kodinkone- ja sisustuskauppaan/-verkkokauppaan. Tällöin muuttaja saa itse valikoida itselleen tarpeelliset ja mieluisat tavarat/välineet.

Valmistuneella täysi-ikäisellä nuorella voi olla myös haaveena ajokortti, mutta ei ole pystynyt tätä itse kustantamaan. Mikä sen parempaa kuin sponssata ajokortin hankintaa pienellä summalla. Summanhan ei tarvitse olla esimerkiksi puolia ajokortin hinnasta, vaan lahjan antajalle itselleen sopiva summa, jonka haluaa lahjoittaa.

Jollakin saattaa myös valmistumisen jälkeen olla halu lähteä kokemaan välivuosi (tai useampi) ulkomaille esimerkiksi au pairiksi tai working holiday viisumilla. Mikä sen parempi kuin sponssata tätä matkaa reissurahastoa kartoittamalla.

 

Aineettomat lahjat

 

Mielestäni hyvä lahja voi olla myös aineeton lahja. Aineeton lahja sopii sellaiselle henkilölle, jolla tuntuu jo muutoin olevan kaikkea eikä väkisin keksitty turha lahja tuota kenellekkään mielihyvää, ei lahjan antajalle saatika sen saajalle. Löysin netistä esimerkiksi aivan ihana aineettoman lahjan kahvin rakastajalle! SLURP kahvielämys -lahjakortilla lahjan saaja voi lunastaa valitsemasi määrän superherkullisia kahvitoimituksia vastapaahdettuina suomalaisilta pienpaahtimoilta! Siis…niimpä! Hitsi tämän lahjan aion kyllä joskus jollekin antaa. Lahjat tulee lahjansaajan omaan postilaatikoon kahden viikon välein eri paahtimoilta. Mikä siis sen kivempi tapa tukea samalla myös kotimaista yrittäjyyttä! Ja tämä ei ole maksettu mainos vaan etsintöjeni löytö josta halusin ehdottomasti mainita.

Aineettomia lahjoja löytyy myös eri järjestöiltä joilla avustetaan köyhiä avutarpeessa olevia ihmisiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Aineettomaa lahjana voi antaa jollekin toiselle lahjan saajan nimissä esimerkiksi koulutarvikkeita ja oppikirjoja, tukea koulutusta, antaa aikaa tukihenkilön kanssa, tukea ihmisten terveydenhoitoa köyhissä maissa, istuttaa puita, tukea harrastustoimintaa tai antaa ruokaa ja hoitoa eläimille. Mahdollisuuksia on monia, kunhan löytää vain sen lahjansaajan kokeman tärkeän lahjoituskohteen.

Aineettomana lahjana toimii myös esimerkiksi yhteinen vietetty aika! Kuinka siistiä antaa lahjaksi esimerkiksi keikkalippu sellaisen artistin/bändin keikalle, jota lahjan saajan tietää fanittavan. Ja meette tietty sinne keikalle yhdessä! Tai festareille. Tai antaa mahdollisuus johonkin muuhun yhteiseen koettuun kokemukseen. Kotimaastamme löytyy vaikka mitä kokemustarjontaa kansallispuistoista karhunkierrokseen sekä seikkailupuistoihin. Enemmän hemmottelua rakastavalle löytyy vaihtoehtoja hoidoista, hieronnoista ja kylpylöistä niin monta, kuin vaan ehdit keksiä.

 

Siinäpä olisi joitain lahjavinkkejä valmistuvalle! Oliko näistä vinkeistä sulle apua? Keksitkö lisättäväksi jonkun muun lahjan jota kirjoituksesta ei löydy? Toivotan kaikille valmistuneille onnea ja ihania juhlia koko juhlaväelle! Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.