Hae
Minulta teille

Podcast suosituksia kuunteluun

Viimekesänä podcast ja äänikirja oli silloisen kesätyöpaikkani mahdollistamana mulle ihan ykkössanoja. Olen työpaikan suhteen onnekas, koska meillä on mahdollisuus kuunnella töiden lomassa eri äänentoistopalveluita. Maaliskuusta saakka olen työskennellyt taas samaisessa paikassa ja intoutunut jälleen pimeän talven jälkeen podcastien kuuntelusta uudestaan.

Eilen ystäväni kanssa näistä puhelimessa puhuessani ja omia kuuntelusuosituksia toisillemme jakaessa hoksasin, etten ole tänne tainnut mainita ollenkaan mitä podcasteja haluan suositella teitäkin kuuntelemaan! Mikäli olet kiinnostunut esimerkiksi rikoskertomuksista, tositarinoista, lifestylemeiningistä, ”vain tyttöjenjutuista”, ihmisyyteen liittyvistä keskusteluista, somevinkeistä ja helkkarin hyvästä huumorista – nämä podcastit voisivat iskeä suhunkin! Suosittelen ainakin testikuuntelemaan!

 

 

  1. Auta Antti

Auta Antti! -sarjassa Antti Holma vastaa kuuntelijoiden kysymyksiin. Siis ihan minkälaisiin mitä keksit Antilta kysyä maan ja taivaan välillä. Antilla on ihan älyttömän hyvä huumori, josta pursuaa itseironiaa sekä sitä itse kaikkitietäjää muka täynnä olevaa itseään. Antti osaa kyllä puhua vakavista asioista vakavina ja asioista niiden oikeilla nimillä, mutta vakaviinkin asioihin Antilla on ote, josta huokuu elämisen maku.

2.  Jäljillä

Jäljillä -podcastissa käsitellään niin suomalaisia kuin maailmalla tapahtuneita murha-, tappo-, katoamis, ja rikosmysteereita. Niitä ratkaisemattomia ja ratkaistuja vuosikymmenten takaa aivan tähän vuoteen. Kertojan ääni on ihanan rauhallinen ja selkeä, jota on mukava on kuunnella. Ennenkaikkea arvostan, kuinka vahvan tietoperustan podcastin kertoja on hankkinut itselleen jokaiseen jaksoon liittyen ja analysoi itse myös tekijöitä sekä tapahtumia. Mikäli yhtään rikosjutut kiinnostaa niin tälle podcastille kannattaa antaa ainakin mahdollisuus! Mutta varoitan, rikosmysteereiden kuunteluun voi jäädä koukkuun!

3. Huorapuutarha

Huorapuutarha tarjoaa myös true crime -tapauksia. Jokaisessa jaksossa käsitellään kaksi tapausta. Tässä podcastissa paneudutaan ehkä enemmän vanhempiin juttuihin kuin aiemmin mainitsemassani sarjassa, mutta nämäkin jutut ovat sellaisia mitkä eivät vanhene koskaan.

  4. 20-30-40

Tämä podcast on hauska! Podcastissa keskustellaan kuinka eri ikäluokan henkilöt näkevät eri elämänvaiheet ja tapahtumat. Ainoa mitä ehkä hieman kritisoin on, että itse en kyllä muista olleeni niin fiksu parikymppinen kuin mitä sarjan Ida-Liina on…

5. Yksillä

Sara Vanninen, Marianna Mäkelä ja Elisa Lepistö, joista jokainen kirjoittaa työkseen blogia ja tekee somea, ammentavat paljon aiheita omista elämistään, mutta puhuvat myös työasioista. Itse ole kiinnostunut tämän podcastin kuuntelusta someen liittyvien aiheiden puolesta, koska olen saanut vielä pienen yleisön bloggaajana hyviä vinkkejä somentekemiseen itse alan ammattilaisilta.

6. Somekupla

No ihan parasta sitten taas siihen, jos oikeasti haluaa kasvattaa omaa  osaamistaan ja näkyvyyttä somessa. Tästä Emmi Lehtomaan podcastista on oikeasti apua sinulle, jota myös kiinnostaa sosiaalinen media mahdollisena työnantajana joko kokopäiväisenä tai päivätyön ohella.  Tosi hyvää opastusta. Kympin pisteet siitä, kuinka Emmi on kertontu pienilläkin esimerkiksi, Instagramin asetuksilla olevan väliä omassa näkyvyydessä.

7. Anni Valllius

Annin uusimmassa Boss Lady -podcastissa on joka kerralla eri vieras, joka kertoo oman kasvutarinansa siihen pisteeseen missä nyt on. Kuunneltavissa on saman linkin takaa myös Annin aiempi podcastsarja, jossa käydään läpi esimerkiksi yrittäjyyttä.

8. Olohuone

Olohuone  on Janne Naakan ja Valtteri Sandbergin juontama podcast ajankohtaisista sekä elämään kuuluvista asioista. Pojilla on ihan älyttömän viihdyttävä tapa keskustella. Joissain jaksoissa käsitellään kevyempiä aiheita kuten paskajakkaraa, hiusten värjäystä tai kun v*tuttaa-juttuja kun taas toisissa jaksoissa annetaan ääni esimerkiksi sukupuoli-identiteetti, burnout ja somekiusaamiselle.

9. POKS

Viimeisimpänä kuuntelulistallani on uusin tietooni tullut Veronica Verhon ja Sita Salmisen luotsaama POKS niminen podcast. Vaikka tytöt ovat molemmat minua muutamia vuosia nuorempia, voin nauraa yhdessä heidän kanssaan esimerkiksi sille, kuinka niin erilaisen mutta samanlaisen nuoruuden olen itsekin elänyt. Tytöt myös puhuvat asioista, joista voisin yhtä hyvin puhua parhaimpien ystävieni kanssa.

2 kommenttia

  1. Ida-Liina kirjoitti:

    Moikka!

    Ja kiitos maininnasta. Erinomaiseen seuraan ollaan päästy podcastillamme. Sun listalta löytyy myös monta meidän suosikkia!

    Terkuin,
    20-30-40-podcastin Ida-Liina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.