Hae
Minulta teille

Mitä on kauneus – kysyin ja te kerroitte

Jo joskus keväällä kysyin teiltä Instagramin välityksellä, mitä ajattelette, mitä kauneus on ja kerroin haluavani kirjoittaa aiheesta enemmän. Noh, kirjoittaminen venyi, mutta vihdoin kyseinen postaus on tässä! Tuolloin ja nytkin, pohdin paljon sitä, kuinka nykypäivänä ihmisillä tuntuu olevan todella paljon ulkonäköpaineita oli sitten esillä julkisesti tai ei. Tai ylipäätänsä kuinka paljon ulkokuori vaikuttaa siihen, kuinka muut sinut näkevät. Nykypäivän kulttuurissamme suositaan myös entistä enemmän ikuista nuoruutta. Vanheta ei saisi, tavallisia vanhenemisen merkkejä ei olisi suotavaa näkyä polvitaipeessakaan. Kehopositiivisuutta ja kehorauhaa pumpataan ulos joka kanavasta jollain tapaa, jotta me ihmiset heräisimme pois ulkonäköpainekuplasta. Mutta kysellessäni ja jutellessani teidän kanssanne siitä, mitä ajattelette kauneudesta, oli ihanaa huomata, että kaikki vastaukset perustuivat sisäiseen viehätysvoimaan, ei ulkoiseen! Ja näinhän se on. Tottakai. Kyllähän sinä, minä ja me se tiedetään. Tämän postauksen mukaan liitin muutaman teidän vastauksen.

 

 

 

 

 

kauneus on kauneimmillaan sisäistä

 

Ulkoisesti ihminen voi näyttää miltä vain ja ulkonäön perusteella tehdään valitettavan paljon virhearviointeja ihmisestä kokonaisuutena. Mulla on itsellä omakohtainen kokemus siitä, kuinka ulkoisen habituksen arvioiminen voi mennä pahasti vikaan. Olen yhdeltä ammatiltani lähihoitaja ja nuina opiskeluaikoinani meillä piti perusopintojen jälkeen valita suuntautuminen, joka valikoitui itselläni vammaistyön opinnoiksi. Ensimmäisenä päivänä vammaistyön opinnoissa takanani istui nuori nainen, jota en vain voinut sietää. Koulupäivän jälkeen mietin, että sen ihmisen kanssa en varmasti koskaan saa kemioita kohtaamaan, koska hän oli sellainen ja tällainen. Tämä kyseinen nuori nainen oli myös ajatellut minusta, että minunlaiseni v***n prinsessan kanssa hän viimeisenä tulee viettämään muuta kuin pakollisen opintoihin kuuluvan ajan. Tänä päivänä puhun kuitenki yhdestä tärkeimmistä ystävistäni. Meillä oli molemmilla mennyt toistemme ulkoisessa arvioinnissa kaikki täysin vikaan eikä nähty heti sitä toisen sisäistä ja aidointa kauneutta. Aika mieletöntä, eikö.

 

 

Sisäinen kauneus näkyy ja tuntuu ihmiseltä ihmiselle. Yleisesti kauneuden puhutaan tuntuvan lämpönä ja turvallisuutena. Lämpönä ja turvallisuutena tuntuva sisäinen kauneus ihmiseltä ihmiselle ei kyseenalaista sitä miltä näytät tai oletko riittävä sellaisena kuin olet.  Sisäistä kauneutta ei näe paljaalla silmällä.

Tähän lopuksi haluan vielä liittää kirjoittamani kuvatekstin parin viikon takaa, joka liittyy Karita Tykän aloittamaan #arvosteludetox -haasteeseen:

Arvostelu. Inhimillistä, mutta tahattomasti ikävää. Itse olen kuullut paljon arvostelua elämäni aikana mm. painoani koskien. Olen jojolaihduttaja ja kokoni on muuttunut useamman kerran ensimmäisestä laihdutuskerrasta teini-ikäisestä tähän päivään. Tällä hetkellä olen lievästi ylipainoinen. Mielestäni jo henkilön koon huomauttaminen:”Oot laihtunut!” on arvostelua vaikka sen kuinka positiivisessa mielessä sanoisi. Mitä sitten vaikka kiloja olisi tullut tai lähtenyt? Mitä sitten? On sanonta, mikä on myös totta, että ihmisen kuoleman jälkeen häntä ei muistella sellaisena miltä hän näytti vaan sellaisena kuka hän oli. Arvostelu on ajanhukkaa. Hyvin inhimillistä, mutta turhaa. Mikäli keskittyisimme enemmän siihen mitä ihminen on sisältä kuin ulkoa, keskittyisimme olennaiseen. Energioihin ja sielukkuuteen. Eikö niillä ole juuri se merkitys. Katsotaan toisiamme silmiin, ei päästä varpaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.