Hae
Minulta teille

Elämäni aakkoset

A

Nimeni ensimmäinen alkukirjan ja synnyinpaikkani, Alakylä, ensimmäinen alkukirjan. Alakylä on kaunis pieni maalaiskylä Oulun kupeessa. Yksi ihana puoli Oulussa on, että ei tarvitse ajaa kauaksikaan kaupungin keskustasta löytääkseen itsensä maalaismaisemista.

 

B

Olin yläasteen b-luokalla, josta käteeni tarttui matkaan yksi vanhimmista ystävistäni. Loput meidän jengiläiset tuli rinnakkaisluokalta.

 

E

Vanhimman isoveljeni etukirjain ja minulle niin rakas. Vaikka meillä on 10 vuotta ikäeroa koen, että ollaan superläheisiä. En erottele häntä puolikkaaksi sillä, että meillä on eri isät vaan pidän häntä täysin kokonaisena veljenäni. Kiitos kakkavaippojeni vaihdosta ja tussien jälkien pesemisestä käsistäni silloin kun olin pieni.

 

F

Frankfurt am Main. Kaupunki, jossa asuin 2008-2009 vuosien välillä tehden töitä au pairina perheessä, jossa silloin lapset olivat 3 ja 1 vuotiaita. Tuoltakin matkalta sain elämääni 3 ihanaa elinikäistä ystävää.

 

H

Hani. Yhden maailman ihanimman koiran nimi, joka oli osa perhettämme  vuosien 1995-2005 ajan. Hani oli rodultaan bichon frisen sekä chihuahuan sekoitus, turkki väriltään kuin vaalea hunaja ja yksi maailman kilteimmistä koirista. Hanin poismenon jälkeen perheeseemme tuli pieni kääpiövillakoiran Pinni, mutta Pinni ei valitettavasti saanut elää kuin vuoden vanhaksi menehdyttyään tapaturmaisesti. Pinnikin jätti tassunjälkensä meidän sydämiin.

 

I

Isi, iskä, isä. Yksi elämäni tärkeimpiä ihmisiä. Isä on pitänyt meistä lapsista aina huolta ja auttanut kiperissäkin tilanteissa. Isän sairastumisen jälkeen on tullut aika meidän lasten vuorostamme olla iskälle tukena ja apuna, kun hän sitä tarvitsee.

 

J

Joulu on mulle tärkeä perinnejuhla. Se tarkoittaa, että silloin vietetään aikaa läheisten ihmisten kanssa ja muistetaan myös yksinäisiä.. Rakastan lahjojen antamista, mutta olen pyrkinyt vähentämään materialististen lahjojen ostoa ja lähivuosina antanut materian sijasta lahjaksi esimerkiksi yhteistä aikaa ja tekemistä. Mikäli olen päätynyt ostamaan materialahjan on se ollut yleensä sellainen, jota tiedän lahjansaajan oikeasti tarvitsevan tai sitten olen itse tehnyt jotain kuten esimerkiksi leiponut tai valmistanut hilloja kierrätettyihin lasipurkkehin.

 

 

K

Koulu. Olen kieltämättä ikuinen opiskelja ja tykkään oppia kokoajan uusia asioita. 30 vuoden ikään mennessä mulla on kolme, pian toivottavasti neljä, ammattia jotka on:

  • suunnitteluassistentti
  • liikunnanohjaaja
  • lähihoitaja
  • sosionomi (toivottavasti jouluun mennessä saan tutkinnon suoritettua)

Vaikka en ole vielä valmistunut edellisestä ammatista olen jo miettinyt mahdollisuutta jatkaa sosiaali- ja terveysalan johtamisen tutkintoon YAMKiin. Kaikki kuitenkin riippuu kaikesta, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja tuleeko elämänvaihetta, jolloin tutkinto olisi mahdollista suorittaa. Ei välttämättä aivan lähivuosina, mutta ehkä joskus.

 

Kirjoja rakastan lukea ja voisipa päivissä olla enemmän tunteja kirjojen lukemiselle. Myös käsitöiden tekemiselle.

 

L

Elämäni ensimmäinen elokuva, jonka kävin lapsena katsomassa elokuvateatterissa oli Leijonakuningas. Leijonakuningas on muutenkin ehdoton suosikkini Disneyn leffoista. Ollaan menossa katsomaan Leijokuninkaan uusin versio tulevana torstaina ystäväni kanssa enäk malta odottaa! Täytyy varata paketillinen jos toinenkin nessuja mukaan. Nyt jo itkettää, kun mietin kohtausta missä Simba yrittää herättää kuollutta Mufasaa. Byää.

Luovuus ja olla luova. Taito jota ihailen ihmisillä, niin visuaalista kuin sanallista luovuutta.

 

M

Muoti. Oon superkiinnostunut muodista. Ennen seurasin ainoastaan hetken pinnalla olevia trendejä, mutta nykyään olen enemmän kiinnostunut muodista, joka jää elämään. Muodista, joka on tyylikästä ja ajatonta. Muodista, joka on eettistä. Kirppareilla shoppailu on best.

 

O

Oulun murre, jota puhun todella leveästi. Jos kirijottaisin tätä blogia Oulun murteella niin voisin veikata, että aika monella saattas lähtiä järki. Oulun murre on niin leviää, ylimääräisiä kirijaimia täynnä tai ei jottain kirijaimia ollenkaan olevaa puhetta, että polliisitkin voi ruveta pelekäämään. Saattas mennä silimät niin sekasin, että pahkihan siinä menis kokoajan johonki ko ei näkis etteesä ollenkaan.

 

P

Parisuhde, jossa minulla on hyvä olla Jeren kanssa. Meillä tulee parin kuukauden päästä 7 vuotta ensitapaamisesta! Onkohan paljon puhuttu seitsemännen vuoden kriisi totta…O OU.

 

 

Q

Qstock ja Qsamo. Oulun oma festari, joka on kasvanut ihan mielettömään suosioon siitä, mitä se joskus oli. On ihan huippua, että Oulukin on kasvanut niin mielettömästi ja festareiden järjestämiseen on mahdollisuus.

Qsamo tulee Kuusamosta, josta minulle on tullut parisuhteeni myötä tärkeä ja läheinen paikka. Kuin toinen koti, jossa pyrimme käymään aina kun vaan mahdollista. Kuusamo tarjoaa näin ulkopaikkakuntalaisen silmin muun muassa erittäin kauniita maisemia, ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia, kylpylän, suurpetokeskuksen, karhunkierroksen ja Ruka-tunturit.

 

R

Raha. Vaikka raha helpottaa elämistä kovastikin on suhtautumiseni rahaan nykyään se, että se ei millään tavalla tuo sitä lopullista onnea joka me saadaan rakkaudesta ja muiden ihmisten läsnäolosta. Raha helpottaa, raha auttaa esimerkiksi terveydenhuollossa, mutta rahalla et voi ostaa rakkautta, perhettä tai aitoja ystäviä.

 

S

Kotimaani ompi Suomi, Suomi armas synnyinmaa. Rakastan Suomen luontoa, metsä- ja peltomaisemia. Rakastan Suomen talvea. Suomessa on paljon hyvää.

 

T

Tanssi. Laji, jota rakastan ja jonka osaajia ihailen. Tanssi on mielestäni niin kaunista ja monipuolista ja ja ja…oi, että. Voisipa aina vain tanssia.

Tatuoinnit on osa minua sekä persoonallisuuttani ja musta on älyttömän siistiä, että ihmisillä on mahdollisuus koristella ihoaan. Mulla on useampia tatuointihaaveita, joita haluaisin vielä toteuttaa mahdollisuuksien mukaan.

Täti. Saan olla täti- ja kummitäti niin monelle pienelle kuin vähän jo isommallekin lapselle, että laskuissa meinaa mennä sekaisin. Lapset on ihan mahtavia ja kun heille saa opettaa maailmasta voi samalla oppia itsekin jotain uutta. Ei ole rehellisempää maailman katselmusta kuin lapsen silmien kautta.

 

U

Usko. En usko Jumalaan, mutta uskon kuitenkin johonkin henkisyyteen ja tuonpuoleiseen. Uskon karman lakiin, intuition voimaan sekä kuoleman jälkeiseen elämään, että meitä on täällä maan päällä muitakin kuin vain me näkyvät. You can call me crazy, but I believe in spirituality.

 

V

Viheltäminen. Taito jota en ole koskaan oppinut kunnolla.

 

Y

Ystävyys. Elämäni eliksiiri. Rakastan ihmisiä ympärilläni.

 

Ä

Äiti on aivan ihana, jonka kanssa voidaan jakaa salaisuuksia. Ollaan äidin kanssa tosi samanluonteisia (ajoittain hyvinkin temperamenttisia) ja etenkin teini-iässäni meillä oli aikamoiset taistelut (anteeksi äiti), mutta teiniuhmastani kasvettua meistä tuli taas hyvät ystävät. Äiti on aina kyllä huolehtinut lapsistaan ja, jos joskus saan itse mahdollisuuden olla äiti, toivottavasti osaan olla yhtä huolehtivainen kuin omanikin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *