Hae
Minulta teille

Ihonhoitoon GUA SHA

Kuulin ensimmäisen kerran gua shasta Katja Kokon kautta alkuvuodesta. Tällöin Katja kertoi Instagramissaan mitä gua sha on ja mainitsi myös, että häneltä on itseltään tulossa gua sha -tuotteita myyntiin. Jäin siis odottamaan näitä tuotteita into piukeana ja odotinkin niiden saapuvaksi Oulun Ruohonjuureen parin-kolmen kuukauden ajan. En tilannut tuotteita netistä, koska periaatteenani on tukea kivijalkamyymälöitä niin paljon kuin mahdollista. Vihdoin ja viimein kun huomasin netistä tuotteiden saapuneen Ouluun, soitin myymälään ja tein varauksen itselleni. Hain nämä babyt kotiin heinäkuun lopulla.

 

 

 

 

Mitä gua sha oikein on

Gua sha on kiinalaisessa lääketieteessä yli tuhat vuotta käytetty itsehoitomenetelmä, jolla voi hoitaa monenlaisia vaivoja kuten esimerkiksi flunssaa, migreeniä, selkäkipuja sekä ruoansulatusongelmia ja jolla hierotaan ihoa ja lihaksistoa, parantaa selvästi nestekiertoa ja vapauttaa jumeja. Gua shaa voidaan tehdä sekä kasvoille että vartalolle. Gua shassa hoidettavaa aluetta hangataan lastalla ja/tai rullataan kasvorullalla, jotka on yleensä valmistettu jade-kivestä, bian-kivestä tai luusta. Ostamani Katja Kokon tuotteet on valmistettu jade-kivestä.

Gua shan perusideana on mikroverenkierron parantaminen, joka taas parantaa imunesteiden virtaamista. Gua sha parantaa verenkiertoa jopa 400 %:lla, jolloin ravinteet, happi ja lymfanesteet virtaavat paremmin, jännitykset vapautuvat sekä kivut lievittyvät. Gua sha parantaa ihon verenkiertoa ja lymfanesteiden virtausta, jolloin iho uudistuu paremmin, koska kudosten ravinnon- ja hapensaanti tehostuvat ja kollageenin muodostus paranee. Purulihaksiston jännitykset ovat myös monella todella yleisiä, mikä saa helposti aikaan esimerkiksi turvotusta. Gua sha on metodi, joka vaikuttaa syvälle ihoon – ihonhoitotuotteilla voimme vaikuttaa vain ihon pintaan. Gua sha on todellinen natural facelift kasvoille ja saa koko kasvot näyttämään kauttaaltaan terveemmältä.

 

 

Kuka voi tehdä gua shaa

Kosmeettista gua shaa eli kasvojen, dekolteen, niskan ja hartioiden alueelle kohdistuvaa hoitoa voi tehdä itselleen melkein kuka vain. On kuitenkin muistettava muutama tärkeä asia: erittäin ohuelle ja tulehtuneelle iholle hoitoa ei saa tehdä. Kaikki näpyt, koholla olevat luomet, auki oleva iho, ihottumat tai tulehdukset täytyy aina kiertää. Hoidon voi tehdä niiden ympärille tai alapuolelle. Monissa iho-ongelmissa pitää arvioida hieman yksilöllisesti voiko hoitoa tehdä ja miten se kannattaa tehdä. Eli jos on yhtään epävarma siitä, sopiiko gua sha omalle iholle, kannattaa asiasta konsultoida ammattilaista kuten gua shahan erikoistunutta kosmetologia.

Säännöllinen kasvojen gua sha on edullinen ja tehokas tapa tehdä veitsetön kasvojenkohotus ja vähentää ryppyjä, juonteita ja epäpuhtauksia. Gua sha voi toki aluksi tuoda pintaan epäpuhtauksia, kun kuona-aineiden poistuminen ja verenkierto vilkastuvat, mutta ne tasoittuvat kyllä pois säännöllisen hoidon myötä. Ylemmässä kuvassa esiintyvän kamman tarkoituksena on kasvojen lihasten rentouttaminen ja jännitystilojen purku sekä mikroverenkierron parantaminen. Kammalla saa aikaan kasvojen kohottumisen ja kiinteytymisen sekä toksiinien paremman poistumisen ihosta. Jaderulla on tehokas rypyille, dekolteelle, hartiaseudun jumeihin ja ihon ns. pikafreesaukseen. Jos gua sha -tekniikka on sinulle vielä liian aikaavievä, kannattaa kokeilla rullaa. Se on kampaakin nopeampi kasvohieronta. Gua sha metodin voi tehdä kerran viikossa, kolmen päivän välein tai vaikka joka päivä. Omaa ihoa tulee kuunnella.  Herkälle ja reaktiiviselle iholle ei suositella päivittäistä gua shata.

Kamman ja rullan lisäksi gua shaasta löytyy välineinä lusikka, ja lasta. Näitä tuotteita löydät esimerkiksi Ruohonjuuresta ja Naturalgoodcompanysta.

Gua sha ei ole pelkkä ihonhoitotekniikka, vaan se on myös kokonaisvaltainen rentoutumisen tila. Rentous ja hyvä olo eivät johdu ainoastaan lihasten rentoutumisesta, vaan myös ihanasta, rauhoittavasta, hellästä kosketuksesta, jonka voi antaa itselleen. Halusin jakaa tämän hyväksi toteamani ihonhoitomahdollisuuden myös teille, koska itse nyt toista kuukautta kampaa ja rullaa käyttäneenä aion jatkaa melkein joka päiväistä gua shatani, koska se saa selvästi kasvoni voimaan hyvin.

 

Tähän blogikirjoitukseen on lainattu tekstejä: Katja Kokko, Ruohonjuuri, Naturalgoodscompany -sivustoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.