Hae
Minulta teille

Oon hyvä näin

Kuulin eilen sattumalta auton radiosta IS:n mainoksen, jossa haastateltiin henkilöitä siitä kuinka somen ja kuvamuokkausten kautta saatetaan luoda, etenkin nuorille, epävarmuutta omasta ulkonäöstään.

 

 

Haavoittuvuus, epävarmuus, kriittisyys

 

Muistan omastakin nuoruudesta sen kuinka haavoittuvainen, epävarma ja kriittinen olin omasta ulkonäöstäni. Silloin ei tuntenut minkäänlaista armoa ei omaa kehoaan ja omaa yksilöllisyyttään kohtaan vaan vertasi helposti itseään muun muassa julkkiksiin joilla oli viimeisen päälle treenatut vartalot.
Siis mikä hulluinta on verrata omaa kehoaan toisen ihmisen kroppaan jolla on täysin eri geenit kuin sulla!? Ja etenkin se, että nykyään on olemassa niin paljon eri filttereitä ja äppereita joilla voi tehdä itsestään täysin erinäköisen mitä oikeasti on.

 

Tahallinen epätodellisuus

Nyt ilman mitään filtteriä itse käyttäen mainitsen oman mielipiteeni (ja ihan nimeltä) mobiilisovelluksesta FaceTune tai jotain sinne päin. Pari kertaa olen nähnyt tämän sovelluksen mainoksen ja olen järkyttynyt. Miksi joku haluaisi muokata kasvonsa täysin epätodelliseksi!? Koska olisi paremman näköinen!? Koska olisi hyväksyttävämpi!? EI EI EI !! Se on täysin se ja sama onko sulla esimerkiksi kaksoisleukaa tai liian pienet huulet…se olet sinä! Ja sä oot just etkä melkein tosi hyvä sen näköisenä kuin sä oot! Se miltä näytät ei millään tavoin ole mittari sille, kuka sä olet sisältä. Se on vain tuon tyylisten sovellusten luomaa tahallista illuusiota, että epätodellisuus on ok. Ja mikäli joku kommentoi sun ulkonäköäs negatiivisesti, se ei tunne sua ja sun ihanaa luonnetta joka löytyy kuoren alta. On myös monen monen kertaa todistettu, että tällaiset kommentoijat ovat itse todella epävarmoja itsestään, voivat pahoin henkisesti tai trollaavat. Eli sanon sulle joka tunnet ulkonäköpaineita ja myös sulle, joka olet se negatiivisten kommenttien kirjoittaja; katso peiliin, katso itseäsi peiliin, sano itsellesi että olet hyvä ihminen, hyvä tulee hyvän luo, näe itsessäsi se piilossa oleva sisäinen kauneus ja tuo kaikki se hyvä esille myös muille. Olet yksilö, olet kaunis yksilö, haluat tehdä hyvää ja luoda hyvää. Oot hyvä niin kuin olet. Sano itsellesi: Oon hyvä näin.

 

 

On todella pöyristyttävää kuinka paljon epävarmuudelle annetaan sijaa nyky-yhteiskunnassa muun muassa juuri tuollaisten sovellusten kautta joiden ei missään nimessä pitäisi joutua kenenkään käsiin etenkään niiden herkimpien. Mutta on myös aivan mahtavaa kuinka paljon siihen puututaan. Toivon vain kaiken kehopositiivisuuden ynnä muiden sanomien keskellä ettei niistä tule klisee, sillä juuri tällaiset hyvät sanomat ja ajattelutavat ansaitsevat juuri sen kaiken huomionsa ja kunnioituksensa.

 

Lue myös: Kehopositiivisuus on virheettömyyttä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.