Hae
Minulta teille

Q & A – kysy niin vastaan

On se jännittävää, kun määki sain ensimmäisen kerran nyt mahdollisuuden tehdä Q & A -kirjoituksen eli suomennettuna ”kysy niin vastaan”. Tämän kirjoituksen lisäksi vastaukset löytyvät myös videon muodossa IGTV:n puolelta mun profiilista @minultateilleblogi. Kiitos kaikille kysymyksen lähettäneille ja pidemmittä puheita lähempä vastailemaan teidän kysymyksiin!

 

 

Miten menee?

No se on aika suhteellinen kysymys, miten mulla menee. Ois aivan ihana vastata, että kaikki on tosi hyvin, mutta ei se oikein oo sillain. Mulla menee ihan ok. On ollut jo monta vuotta aikamoista matalapainetta omassa henkilökohtaisessa elämässä: surun käsittelyä ja huolta. Mutta niittenki kans oon oppinu olemaan ja elämään. Aika paljon stressiä myös esimerkiksi valmistumisesta sekä mitä alkaisin tekemään alkuvuodesta 2020. Tuntuu et oon vähän ”tuuliajolla” nyt, en oikein tiedä mihin oon menossa.

 

Ootko opiskellut vai opiskeletko jonkin ammatin?

Oon opiskellut ja opiskelen tälläkin hetkellä, Ensimmäisen kerran valmistuin ammattikoulusta 2008 suunnitteluassistentiksi graafisen suunnittelun puolelta. En vaan ole koskaan niitä töitä tehnyt. 2010 kävin liikunnanohjaajan peruskurssin joka kesti alle vuoden. Sen jälkeen oon valmistunut lähihoitajaksi 2013 ja nyt oli tavoitteena valmistua ammattikorkeasta sosionomiksi loppuvuoteen mennessä, mutta tällä hetkellä se näyttää aika epätodennäköiseltä. Jospa kuitenkin alkuvuodesta viimestään valmistuisin! *fingers crossed*

 

Miksi, milloin ja mikä sai Sut innostumaan bloggaamisesta?

2014 aukaisin mun ekan blogin valokuvasharrastuksen portfolioksi. 2016 tai 2017 tuli sitten tunne, että olisinkohan jo tarpeeksi rohkea kirjoittelemaankin jo jotain. Ja pikkuhiljaa tämä blogi on alkanut löytää omaa muotoaan. Oon aina myös tykännyt kirjoittaa, lempiaineet peruskoulussakin mulla oli luovat aineet; äidinkieli, kuvaamataito sekä musiikki. Vlogeihin törmäsin ekaa kertaa oisko 2011 ja mietin, että niidenkin tekeminen kiehtoo, mutta mun ilmaisu puhuessa sekä artikulointi ei oo parhaita mahdollisia vaan pystyn ehkä paremmin jäsentään ajatuksiani ja ilmaisemaan itseäni näin kirjoittamisen kautta.

 

Mitä blogeja tykkäät lukea?

Emilian blogi Mutsis on on ihan ensimmäinen blogi mitä oon koskaan alkanut lukemaan ja luen edelleen. Sit tykkään lukea Naakan Jannen Naag-blogia, Desire Nymanin juttuja, Suomalainen im Allgau jossa kerrotaan suomalaisen elämästä Saksassa sekä Pursiaisen Monnan blogi on myös kiva! Nämä nyt on ensimmäiset mitkä tuli mieleen ja joita oon seurannu parhaillaan sieltä ihan blogien alkuajoilta 2010 luvun taitteesta saakka.

 

Millon aloitit tuben?

No siiiiiiis oon tehny muutaman videon tubeen, mutta aika pian huomasin ettei se oo mun juttu enkä sinne enää oo 1-2 vuoteen julkaissut yhtään mitään. En edes muista mitä videoita siellä enää on julkisena. Oon niin kova jännittämään videoiden edessä olemista et ennemmin näin kirjoitan. Mutta IG TV -videot on tuntunu jostain syystä mukavemmilta ja rennommilta tehä!

 

 

Mikä on sun lempiruoka? Onko sulla ruokarajoitteita?

Oon periaatteessa ollu kasvissyöjä ihan teinistä saakka, mutta sen kans en oo koskaan ollut täysin ehdoton. En ikinä vaadi itselleni kasvisruokaa esim jonnekin juhliin mentäessä vaan mikäli mulla on sitten mahdollisuus valita et otanko kasvis-, kala- vai liharuokaa niin otan sitten ennemmin kasvis- tai kalaruokaa. Valmistan myös mielellään itelleni ainoastaan kasvis- tai kalaruokia. Mutta sitten tän lempiruoan äären, kun päästään niin niin……..yks lempiruoistanihan on uunimakkara. Joo. Se on semmosta. Että true vege ja sitä rataa.

Muita ruokarajoitteita mitä en tainnut hoksata videolla sanoa niin joitain allergioita on esim jotkut pähkinät, omena, päärynä, persikka.

 

Mikä on arjessa parasta?

Arvostan arjessa pieniä asioita. En odota isoja asioita ja tekoja. Rakastan esimerkiksi, että mulle keitetään aamukahvit, ystävä soittaa ja puhutaan asioista, saan viettää läheisten kans aikaa. Musta arki on parasta sillon, kun on turvallinen ja mahdollisimman hyvä olla. Koska ne ei oo itsestäänselviä asioita.

 

Mikä on ollut elämäsi onnellisin päivä? Millainen olisi sun unelmien päivä?

Ilman itkuahan mun vastaus ei tähän tuu. Enkä valitettavasti osaa tai pysty jostain syystä näihin vastaamaan, koen et nää menee jotenkin tosi henkilökohtaiseksi, ehkä ajattelen näihin liittyen liian isoja asioita. Ehkä mun mielentila ei oo sellainen, että osaisin ajatella onnellisesti (ja realistisesti).

 

Mikä on sun ensi vuoden tavoite?

Viimeistään ensi vuoden alussa haluan olla valmistunut. Haluan olla muuttanut jonnekkin uuteen kotiin ensi vuoden aikana. Ois kiva pystyä tekemään mahdollisuuksien mukaan ehkä töitä kotoa käsin. Miksei musta ois kiva tulla vaikka jo äidiksikkin ensi vuonna jota en vielä ole. Mutta katsotaan. Realistisimmat tavoitteet kuitenkin nuista ois kuitenkin valmistuminen sekä työllistyminen.

 

2 kommenttia

  1. Emilia kirjoitti:

    Ihana kuulla, että oon ollut sun eka blogiseurattava! ?

    • Anu kirjoitti:

      Joo! Sain tietää sun blogista jostain Ylen(?) tv-ohjelman kautta, kun odotit teidän keskimmäistä!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.