Hae
Minulta teille

Vilnan ihanat kahvilat ja kasvisruokapaikat

Käytiin tyttöjen kanssa pidennetty viikonloppu Liettuan Vilnassa. Majoituttiin erittäin kauniissa vanhassa kaupungissa joka oli pullollaan ihania pikkukahviloita, museoita, gallerioita sekä muuta nähtävää. Mikäli haet helppoa ja halpaa kaupunkilomaa niin Vilnassa kannattaa kyllä vierailla! Täällä välimatkat on lyhyitä eikä mekään tarvittu autokyytiä kuin lentokentältä kaupunkiin ja takaisin. Halutessaan voi kyllä helposti vuokrata pyöriä kuten esimerkiksi Helsingissä ja Oulussa kaupunkipyöriä. Lennot suuntaansa ei kestä Helsingistä kuin reilun tunnin. Meidän matka Oulusta Helsingin välilaskulla ei kestänyt kuin noin 3 tuntia. Helppoa ja aikaa jää niin paljon muuhunkin jo 4 päivän minilomalla!

Tässä postauksessa käyn läpi kahvilat sekä kasvisruokapaikat joissa söimme. Juominen ja syöminen oli suomalaiselle erittäin halpaa, annosten hinnat pyöri max 5-8 euron välillä. Kallein annos taisi maksaa 8,5 euroa eikä kertaakaan tarvinnut lähteä mistään paikasta pois nälkäisenä vaan annokset olivat sopivan kokoisia. HOX! Paikkojen osoitteet on nähtävissä kuvateksteissä.

 

ROSEHIP VEGAN BISTRO

Rosehip Vegan Bistro, B. Radvilaitės G. 7, Vilna 01124 Liettua

Tämä paikka oli ensimmäinen, johon menimme syömään matkallamme. Meidän Airbnb-host suositteli paikkaa ja syystäkin! Hän myös suositteli paikan burgereita, mutta valitettavasti niitä emme kerenneet nauttimaan, sillä emme kerenneet vierailla paikassa toista kertaa ja ensimmäisellä kerralla ei ollut burgerit mielessä. Tilasimme ruoaksi couscous bowlit joissa oli tuoreet ja raikkaat raaka-aineet. Bowleilla oli sopivasti kokoa jolla nälkä saatiin taltutettua.

Tämän paikan yhteyteen haluan muuten sanoa jokaisesta paikasta sen, että tarjolla oli aina kombuchaa! Joissakin jopa talon oma tekemää ja ne oli niin hyviä! Mikäli pidät kombuchasta, Vilnassa sitä ainakin osattiin tehdä.

 

CHAIKA

Chaika, Totoriu g. 7, Vilna 01121 Liettua

Niin söpö ja pieni kahvila! Tarjolla oli vaikka mitä suolaista ja makeaa tarjottavaa. Tilasimme juotavaksi ja syötäväksi teetä,kahvit, toastit sekä kakkupalaset. Tuo kuvassa näkyvä ystäväni tilaama keltainen juoma on tyrni-appelsiiniteetä, joka oli enemmänkin lämmitettyä tyrni-appelsiinimehua ja siis ihan mielettömän hyvää! Jos olisin tiennyt sen olevan tuollaista, olisin tilannut samaa myös itselleni. Toasteissa oli täytteenä punaista pestoa sekä mozzarellaa. Kakkupalasten makuina oli sitruuna sekä banaani-suklaa. Hitto vie kuinka ihanan makuisia.

 

COFFEE1

Coffee1, Uzupio str. 9, Vilna 01201 Liettua

Tämä kahvila löytyi ihan sattumalta, kun olimme viimeisenä päivänämme vierailemassa Vilnan Uzubiksessa. Tarjolla kahvilassa oli vaikka minkäsortin raakakakkuja sekä -suklaata. Tilasin itselleni chai latten sekä palasen paikanpäällä tehtyä raakasuklaata, jossa oli mustikkaa, cashew sekä pistaasipähkinöitä. Raakasuklaa maksoi 4 e/100 g, mielestäni todella edullista!

 

MAGHRIB

Maghrib, Uzupis Str. 22 Uzupio Street 22-3, Vilna 01203 Liettua

Kun tarkoituksenamme oli poistua Uzupiksesta ja nälkä alkoi hieman ilmoitella itsestään, tämä marokkolainen ravintola tuli vastaan. Ovesta sisään astuessamme vastassa oli nuori poika, joka toivotti meidät heti lämpimästi tervetulleeksi ja oli muutenkin todella kohtelias asiakaspalvelija. Menussa ei ollut montaa kasvisvaihtoehtoa, mutta jokainen meistä löysi itselleen syötävää ja ruoat saadessamme varmistui, että oli hyvä päätös jäädä syömään tähän paikkaan. Tilasin itselleni täytettyä munakoisoa joka oli superhyvää. Ruoka oli hyvin maustettu ja täyttävää. Tämä paikka oli kallein, jossa ruokailimme, ja juuri minun annokseni maksoi 8,5 euroa. Liettuassa ruokailu ei siis todellakaan ole kallista.

 

ZATAR

Zatar, Vokieciu g. 9, Vilna 01130 Liettua

Ruokapaikka, josta oli ehkä vaikein valkata mitä syö! Jokainen annos kuulosti niin hyvältä ja maistuikin siltä. Tilasin itselleni annoksen, jossa oli falafelpullia, pitaa, dippikasviksia sekä talon omaa tzatzikia. Tzatziki olisi voinut olla omaan makuuni hieman enemmänkin valkosipulinen, mutta sekin on makuasia.

 

CASA LA FAMILIA

Casa La Familia, Rudninku g. 18, Vilna 01135 Liettua

 

Casa La Familia, Rudninku g. 18, Vilna 01135 Liettua

Tästä pizzeriasta sai niiiiiin hyvää pizzaa! Ravintolaan mennessä ensivaikutelma oli tosi rento ja ovelta jo näki kokin paistamssa pizzoja kiviuunilla. Siitä tuli heti luottavainen olo, että paikassa ruoka tehdään puhtaasti ja ammattitaidolla. Vaikka himoitsin ennen tuonne menoa jotain kunnon mättöpizzaa ja tilasinkin sitten neljän juuston pizzan, ei se ollut yhtään mitenkään liian tuhti kuten jotkut juustopizzat voivat joskus olla. Mietinkin tilauksen tehtyäni, että o-ou oliko noin tuhdin pizzan tilaaminen virhe, mutta ei ollenkaan! Pizzat ei olleet mitään rasvapizzoja vaan todella hyviä sekä suussa sulavia. NAM! Tilasimme ruokajuomaksi pullon talon omaa kombuchaa, joka maksoi 7 euroa per pullo (n. 1,5 l).

5 kommenttia

 1. Raija kirjoitti:

  Vilnassa mielikahviloitani ovat Cat Cafe ja Pilies Kepyklele. Molemmissa saa myös ruoka-annoksia eli jotain kevyempää lajia. Moderneissa ketjukahviloissa ei tule käytyä. Ravintoloita on joka lähtöön ,osa todella tasokkaita.

  • Anu kirjoitti:

   Cat Cafe huomattiinkin, mutta jäi valitettavasti allergioiden vuoksi vierailematta, kun ymmärrettiin et kahvilassa ois kissoja. Vaikka kissat ihania ovatkin!

 2. Raija kirjoitti:

  Ehkä kahvila nro 1 on kuitenkin tuo Pilies Kepyklele. Liikkeellä on myös toinen kahvila kirjakaupan yhteydessä. Oli hieman muuttanut muotoaan kun viimeksi siinä kävin. Ostoskeskus Gedimino yhdeksässä on ollut kahvila kirjakaupan takaosassa. Viime huhtikuussa kyseinen ostari oli suljettu. Toivottavasti oli kyse vain saneerauksesta koska tuossa ostavissa tulee käytyä päivittäin kun Vilnassa ollaan. Hain netistä tuota ostoskeskusta ja nyt syksyllä löytyi kyllä. Vilnassa on nykyään yleistynyt se että kaikissa kahviloissa ei ole enää pöytiin tarjoilua. Niin oli käynyt ainakin Europa ostoskeskuksessa. Siellä on ok,:it ekassa kerroksessa kiva kahvila jossa pöytiin tarjoilu. Viime joulukuun alussa kun oltiin, peruttiin kovasti kun piti tilata tiskiltä . Toivat kyllä sitten erikoiskahvimme pöytään.

 3. Raija kirjoitti:

  Keskustassa lähellä Rotuses aukiota on ranskalainen kahvila jossa saa myös ruokaa. Paikan nimeä en valitettavasti muista. On käyty siinä kaksi kertaa.

 4. Raija kirjoitti:

  Niin…..kissakahviloissa todellakin on kissoja. Ihan kaikissa maasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.