Hae
Minulta teille

Yhtä hukassa kuin kalamauste pullataikinassa

Olen nyt reilun kuukauden tehnyt töitä uudessa työpaikassa ja yrityksessä, jossa päivät ovatkin venyneet ajoittain melko pitkiksi. Silloinhan niitä töitä täytyy tehdä, kun niitä on, olen kuullut joskus sanottavan. Mtenhän on omaksutun tietotaidon kanssa – taidan välillä näyttää yhdeltä isolta kysymysmerkiltä muiden joukossa.

 

Kuva: Laura Maunu Photography

 

Taitan työmatkani bussilla ja matka kestää yhden vaihdon kanssa noin 30 minuuttia. Aika tarkka täytyy olla, mihin bussiin kotipysäkiltäni hyppään sillä pari kertaa olen jo myöhästynyt ja tönöttänyt sitten vaihtopysäkillä parhaimmillaan noin 20 minuuttia seuraavaa kyytiä odottaen. Olen miettinyt, josko kesällä alan taittamaan työmatkaa pyörällä mikäli vielä edes asumme tässä nykyisessa osoitteessa, mutta nähtäväksi jää mitä hedonistinen pääni on mieltä, kun oikeasti sen aika tulee. Saatan keksiä hyviäkin selityksiä sille, miksi edelleen aurinkoisena kesäpäivänä taitan matkani julkisella liikenteellä.

Parhaimmillaan työpäiväni ovat venyneet aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan. Yleisimmin työaikana on klo 8-17. Vaikka työhön kuuluu myös niin sanottuja paperitöitä, on se myös todella intensiivistä työtä ihmisten parissa. Keskustelet, havainnoit, kuntoutat ja pyrit keksimään vaihtoehtoisia tapoja toimia erilaisissa tilanteissa. Täytyy olla ajantasalla erilaisista palvelu- ja tukimahdollisuuksista sekä miten niitä haetaan. Olet mukana kehittämässä ja luomassa jotain käyttökelpoista. Leikkaat, liimaat ja rakennat. Tähän mennessä on tuntunut, että tiedän mitä teen ja uskallan aukaista suuni kehittämisideoita mieleen tullessa, mutta silti olen yhtä hukassa kuin kalamauste pullataikinassa.

Kuulostaako kenestäkään muusta tutulta?

 

Kuva: Laura Maunu Photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.