Hae
Minulta teille

Apuja riskiryhmäläisille tai karanteenissa oleville | WE WILL ROCK U COVID-19, YOU BIG DISGRACE

Vaikka tänäänkin olen nähnyt muutaman hauskan meemin koronatilanteeseen liittyen ja jopa nauranutkin niille, se ei poista tosiasiaa, että meitä perusterveitä ja apuamme nyt tarvitaan.

Tämän tilanteen keskellä tuntuu, että kaikki kaatuu, mutta me kyllä jyrätään covid-19 kumoon ja hengitetään jälleen puhdasta ilmaa.

 

 

Keräsin pienen listan avuista/palveluntuottajista, ketkä auttavat niitä ihmisiä, jotka joutuvat nyt oman riskialttiutensa sekä karanteenin vuoksi pysymään kotioloissa. Toki näiden lisäksi ihan puhelinsoitto tai paperin pudottaminen omilla yhteystiedoilla apua tarvitsevan postiluukusta/postilaatikkoon toimii aina. Kiittäkäämme kuitenkin myös internettiä sekä somea, jotka yhdistävät ihmisiä todella paljon ja nopeuttavat informaation kulkua.

Nappinaapuri voit ilmoittaa sivustolla avunantosi tai hakea apua sivuston kautta omalta paikkakunnaltasi

Facebookiin on nyt perustettu paljon paikkakuntakohtaisia ryhmiä, joissa avun annon ja tarpeen voi myös ilmoittaa

– mm. MLL lastenhoitoapua , Babysits ja Care.com mikäli lapsesi on kotona, mutta sinun tulisi päästä töihin

Pohjolan lähiruoka kuljettaa ruokaostoksesi kotiovellesi Oulusta jopa 25 km säteellä. Googlettamalla löytyy myös monia muita lähiruokakuljettajia ympäri suomen

Posti ruokakuljetus , K-ruoka , ja S-ryhmä palvelee myös kotiinkuljetuksilla

Woltin tai Foodoran kautta tilaamista unohtamatta ja ravintoloitsijoita tukemalla

Hox! MIKÄLI SINÄ TIEDÄT MUITA PALVELUITA, KERRO/LINKITÄ KOMMENTTIKENTTÄÄN!

 

Off the note: Ironista tässä on se, että juuri viime viikolla kirjoitin päivätyön ja someuran yhdistämisestä, mutta tänään olen todella epävarma, saanko edes jatkaa nykyisessä työpaikassani ja kuinka kauan. Minulla on edelleen sopimuksen mukaan koeaika menossa, joten huomenna vielä menen töihin työntekijänä, mutta en tiedä millä statuksella sieltä kotiin palaan. Optimistisuus ei ole loppunut, mutta päivää pidemmälle ei uskalla asioita miettiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.