Hae
Minulta teille

Lempeä chili-bataattisosekeitto

Rakastan hyviä kasvissosekeittoja. Aikoinani hieman pelkäsin omia kykyjäni valmistaa näitä herkkuja, koska pari ensimmäistä kokeilukertaa meni päin prinkkalaa, mutta nykyään jopa luotan  omiin kokkaustaitoihini sen verran, että annoin itseni hieman soveltaa viimeksi tekemäni bataattikeiton valmistuksen kanssa. Näin onnistuin puolivahingossa kokkaamaan maukasta, lempeää chili-bataattikeittoa tilkalla veriappelsiinimehua, että pitihän sen ohje myös tänne ylöskirjata.

 

 

Lempeä chili-bataattikeitto

  • 2 bataattia
  • 2 porkkanaa
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 1 puristetun appelsiinin tai veriappelsiinin mehut
  • 1 tuore punainen chili
  • suolaa oman maun mukaan

 

Laita n. 2 l vettä kiehumaan. Kuori ja kuutio bataatti sekä porkkanat. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele pieniksi paloiksi. Laita kaikki kiehuvaan veteen. Keitä n. 30min tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Kaada hieman yli puolet keitin vedestä pois ja soseuta kasvikset esim sauvasekoittimella. Lisää kerma ja sekoita. Purista lopuksi appelsiinin tai veriappelsiinin mehut keittoon. Mausta suolalla oman maun mukaan.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.