Hae
Minulta teille

Lukuvinkkejä – tänäkeväänä luetut kirjat

Musta on aina kiva saada lukuvinkkejä ja tiiättekö kuinka ihanaa on pitkästä aikaa jakaa niitä myös muille! En ole aikoihin ehtinyt lukemaan kirjoja ja on ihan huippua, kun siihen on jälleen ollut aikaa. Enää (ainakaan hetkeen) ei tarvitse lukea mitään oppikirjoja koulun vuoksi vaan saa keskittyä just niihin kirjoihin mitkä on itse halunnut vapaaehtoisesti lukea.

Mun maku kirjoissa vaihtelee ja luenkin kirjoja fantasiakirjallisuudesta ’true crime’ -kirjoihin. Myönnän, että esim kirjan kansi vaikuttaa paljon valintoihini.? Se mikä kirjoja yleisemmin yhdistää on, että niiden tarinoissa täytyy olla tempoa. Liian hitaasti etenevissä tarinoissa mielenkiintoni lopahtaa helposti ja moni kirja on jäänyt tämän vuoksi kesken. Lukutahtini on muutenkin aika vaihteleva – joskus ahmin yhden kirjan muutamassa illassa, välillä kirjan lukemisessa voi hyvinkin mennä viikkojakin. Tänä keväänä olen lukenut alusta loppuun kolme kirjaa, joista haluan ehdottomasti teille mainita ja kertoa lyhyesti mistä niissä on oikein kyse. Näissähän on myös lahjaideaa esim. sunnuntain äitienpäiväänkin!

 

 

Oprah Winfrey – Oprah ja aikamme ajattelijat

*kirja saatu

Tämän ensimmäisen kirjan olen saanut yhteistyönä, mutta en sitä ainoastaan sen vuoksi suosittele vaan ihan aidosti oikeasti, koska siitä pidin. Ensinnäkin, kirjassa on todella kauniit kuvat! Tunnettu toimittaja Oprah Winfrey kertoo omista henkisistä oivalluksistaan sekä haastattelee muita tunnettuja henkilöitä kuten Eckhart Tolle sekä Arianna Huffington. Itseäni tässä kirjassa eniten kiinnosti mindfullnessiin liittyvät kirjoitukset, joista sain uusia näkökantoja sen harjoittamiseen.

 

Sita Salminen – Lupa

Sitan kirjan ostin vuoden vaihteen aikoihin ja ei tätä oikeasti ole turhaan hypetetty! Hitto kuinka ihanasti seksistä ja seksin harrastamisesta voikaan kirjoittaa vaikka välillä kohtaukset menivät roisiksikin, mutta ei kuitenkaan missään nimessä liian roisiksi. Tämä kirja ei ole mikään ”nuoren naisen kirjoittama hömppäkirja” vaan minun mielestä tämä oli ihana, kauniisti kirjoitettu, yksityiskohtia rohkeasti kuvaileva ja mukaansa tempaava. Siis Lupa on aivan ihana kirja!

 

Jan-Philipp Sendker – Sydämen lyönneissä ikuisuus

Tämä kirja on viimeisin, jonka olen lukenut ja itse asiassa sitä on vielä hieman jäljellä. Ajattelin kuitenkin, että ei mun oo tarvinnut lukea aivan viimeistä pistettä ettenkö voisi kirjaa jo suositella.

Tässä kirjassa kerrotaan riipaiseva tarina ikävästä ja hitto kuinka monella tapaa asioita voi kuvailla! Kirjailijalla ei ainakaan ole puutetta mielikuvituksesta. Tarina kertoo kadonneesta isästä, jota hänen toimittaja tyttärensä lähtee etsimään. Kirjassa esiintyvät hahmot omat hyvin pohdiskelevia ja esittävät paljon kysymyksiä joihin ei ole ainutta oikeaa vastausta ja joita itsekin jää välillä miettimään. Itseasiassa kirja alkaakin kysymyksillä. Tämän kirjan kohdalla olin hieman epäileväinen, että onkohan tämä minua varten (sain tämän kaupanpäällisinä viime vuonna Roskapäivä-kirpputori päivänä muiden ostosten yhteydessä), mutta onneksi otin tämän mukaani!

2 kommenttia

 1. Anna / Ihme Ituhippi kirjoitti:

  Toi Sita Salmisen kirja on ollut omallakin lukulistalla jo hetken! Tosi kiva myös tietää että se ei ilmeisesti todellakaan mene myöskään sinne hömppä-kategoriaan 🙂

  Omat kirjavinkkaillut omiksi kesän ratoksi löytyvät alta https://ihmeituhippi.com/5-kirjaa-kesaan/

  Mukavaa alkanutta elokuuta!

  • Anu kirjoitti:

   Joo! Se oli kyl hyvä ??
   Sun vinkkaamalta listalta Auerin kirja on vielä itsellä lukematta, en oo vielä päättänyt mitä asian kans teen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.