Hae
Minulta teille

Tuunattu ja gluteeniton ysärikakku

Meillä on useasti perheen kesken juhlissa britakakkua sen helppouden ja varmuuden vuoksi, mutta halusin ehdottaa äidilleni tällä kertaa jotain muuta kakkua, kun päädyttiin viettämään juhannusta Oulussa.

Kyselin vähän instan puolella kakkuvinkkejä ja sain vinkin Ysärikakusta eräältä blogikollegaltani. Alkuperäinen resepti on täysin Kinuskikissan käsialaa enkä sitä aio olla mainitsematta! Me vaan äipän kaa vähän tuunattiin sitä ja saatiin kakusta himpun kevyempi (ehkä) tällä meidän versiolla. Kakku onnistui niin päällisin kuin maun puolesta oikein hyvin, että sen ainekset voipi täällä julkisesti mainita. Ja tällainhan me se tehtiin, että:

 

 

Pohjaan 1 pkt gluteenittomia digestivekeksejä ja n. 150 g voita -> murskaa keksit ja sulata voi, sekoita. Taputtele murska leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Täytteeseen tuli 2,5 dl kuohukermaa, 1 prk appelsiinituorejuustoa sekä 1 prk Luonto+ mangojogurttia. No joo, sokeria ei unohdettu ja lisättiin 0,5 dl vaniliinisokeria (tosi kevyttä). Lisäksi tietty 7 liivatelehteä, jotka piti ensin liottaa kylmässä vedessä, puristaa ja sulattaa kuumalla vedellä jonka jälkeen ohuena vanana kaataa täytteeseen samalla sekoittaen (kantsii seurata liivatelehtien paketin kyljestä ohjetta, se on hyvä). Täyte kaadetaan irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.

Sitten mielellään yön yli jääkaapissa tai pari tuntia pakkasessa! Koristelu kiiveillä ja kuohukermalla hyytymisen jälkeen.

Ja sitten hymyissä suin ääntä kohti. Nam!

 

 

 

Lue myös: GLUTEENITTOMAT LAKUMUFFINSSIT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.