Hae
Minulta teille

Gluteeniton hillapiirakka

Kuvasin viikonloppuna Instagramin puolelle, kun leivoin gluteenittoman hillapiirakan ja moni ehti kyselemään siihen ohjetta. Netti on toki ohjeita pullollaan, mutta peruspiirakoiden kanssa yleensä vaan heitän sekaisin perusainekset enkä kovi usein ohjeita lueskele. Välillä mittaan ainekset ja välillä vain lisään ne silmämääräisesti. Tämän piirakan kohdalla tein jälkimmäiset ja pyrin nyt muistelemaan kuinka paljon suunnilleen mitäkin laitoin. Muistakaa, että teilläkin on lupa olla luovia!

Tässä piirakassa maistui ihanasti hillat sekä kermaviiliitäytteeseen sekoitettu vanilja. Yllätyin, kuinka piirakan pohjasta tuli niin korkea ja muhkea koostumukseltaan (tais leivinjauhetta lipsahtaa), mutta se ei kyllä mitään haitannut! Maku oli loistava.

 

 

 

Gluteeniton hillapiirakka

Pohja:

3 munaa

2 dl sokeria

100 g sulatettua voita

2 tl leivinjauhetta

n. 3-5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää mukaan voi samalla sekoittaen. Lopuksi leivinjauhe ja jauhoseosta määrä, jotta taikina on vielä hieman notkeaa. Kaada taikina voilla voideltuun korkea reunaiseen piirakkavuokaan.

Täyte:

1 prk kermaviiliä

1 rkl vaniljasokeria

1 muna

haluamasi määrä hilloja

Ripottele hillat piirakkavuoassa olevan taikinan päälle. Sekoita muut täytteet keskenään paitsi hillat. Lopuksi kaada kermaviilitäyte marjojen päälle. (Hox! Jos laitat hilloja reilusti, kannattaa harkita muiden täyteainesten tuplausta. Mutta oman maun mukana toki tämäkin).  Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min tai kunnes taikina on kypsää. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla: jos taikinaa jää tikkuun, anna piirakan vielä olla hetki uunissa.

NAUTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *