Hae
Minulta teille

Gluteeniton perunarieska ylijäämä muusista

Perunarieska ylijäämä pottumuusista on itse asiassa jo vuosia sitten saatu vinkki isoveljeltäni. Tämän myötä olen kehitellyt omat tekeleeni gluteenittomaksi versioksi. Hyviä reseptejä löytyy googlettamalla, mutta laittelen tähän postaukseen ne ainesten määrät, mitä itse käytin vajaan litran ylijäämä muusiin.

 

 

Gluteeniton perunarieska ylijäämä muusista

 

– n. 1 litra kylmää muusia

– 2 kananmunaa

– n . 1 tl suolaa

– 1 dl maitoa

– 6-7 dl gluteenitonta jauhoseosta

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Katso, että taikina ei jää liian löysäksi, mutta ei saa myös olla liian jauhoistakaan. Ota kauhalla/lusikalla taikinaa ja tee pellille levitetylle leivinpaperille nokareita sopivin välein. Ripottele nokareiden päälle jauhoja, jonka jälkeen painele nokareista ohuita rieskoja (joidenkin olen kuullut tekevän niin, että tekevät koko pellillisen kokoisen rieskan, josta sitte valmiina leikkaavat sopivan kokoisia leipiä). Rieskoja tulee yhdelle pellille n. 6-10 kpl, riippuen minkä kokoisia haluat tehdä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

 

Parasta rieskat ovat mielestäni oikean voin ja juustoviipaleen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *