Hae
Minulta teille

Kuinka sain tietää olevani raskaana

Olimme puolisoni kanssa jo reilun vuoden verran toivoneet, että raskautuisin. Saimme kuitenkin todistaa sen faktan, että lapsia ei todellakaan tehdä tuosta noin vain, vaan niitä saadaan. Malttamaton ja stressaava luonteeni ajoi minut myös välillä täysin epätoivonpartaalle, kun vauvaa ei vaan alkanut kuulumaan. Stressasin ehkä eniten oman ikäni vuoksi, kun ei tässä enää parikymppinen olla. Tilasin netistä läjän ovulaatiotikkuja ja erilaisia raskaustestejä. Joskus viime kesän lopussa ovulaatiotikut loppuivat, jolloin päätin lukuisten miinusten ja pettymysten jälkeen, että enää en jaksa. En vaan enää kertakaikkiaan jaksanut sitä ovisten kyttäämistä ja oman kehon kuulustelua menkoista ynnä muuta. Tuolloin taisin myös ensimmäistä kertaa oikeasti rentoutua koko raskautumisyrittämisen aikana, jolloin kroppani taisi antaa myös raskautumiselle myöten. Totean monesti asioihin; ”Kaikki vaikuttaa kaikkeen”.

 

 

30.10.2020

Ensimmäinen oire, josta ehkä epäilin mahdollista raskautta oli, kun aamukahvit eivät enää pysyneet sisällä. Onnekseni tein töitä kotoa käsin, joten yhtäkkistä syöksymistäni posliinin luokse ei tarvinnut selitellä kenellekkään yksin kotona ollessa ja juoksumatka oli lyhyempi kuin toimistolla. Tuossa vaiheessa vain säikähdin, että oliko minulle tullut akuutti vatsatauti. Tästä kuitenkin joitain tunteja eteenpäin havahduin siihen, että kuukautiseni olivat viikon myöhässä. Minulle oli kerran käynyt näin aikaisemminkin ja testin tekemisen jälkeen menkat alkoivat melkein heti, joten ajattelin, että teenpä nyt sitten testin, jotta ne pääsevät alkamaan. Pissasin tikkuun, laitoin sen lavuaarin reunalle odottelemaan ja taisin siinä jotain muuta touhuta ennenkuin katsoin tikun tuloksen. Tikun näyttöön olikin ilmestynyt teksti ”Raskaana”.

Aloin tärisemään, itkemään ja mitä kaikkea nyt reilun vuoden raskautta toivonut ihminen voi tehdä. Olin aivan shokissa ja mietin, että voiko tämä olla totta. Yritin ottaa kuvaa tikusta, mutta kuvan ottaminen oli vaikeaa, koska käteni tärisivät aivan julmetusti. Vähän ajan päästä tikun näyttöön tuli ”Raskaana”-tekstin lisäksi ”1-2 viikkoa”.

 

 

Kuinka kerroin puolisolleNI

Noin puolituntia plussaamisesta, kun olin hieman rauhoittunut ja selvinnyt pienestä shokkitilasta, aloin pohtimaan kuinka kerron omalle puoliskolleni Jerelle, mahdollisen tulevan lapsemme isälle asiasta. Olin viittävaille valmis lähettämään hänelle kuvan tikuista viestillä, mutta onneksi tulin toisiin aatoksiin, koska a) en halunnut laittaa hänelle tällaista viestiä kesken työpäivän b) ei tällaista asiaa vain kerrota viestillä! Maltoin siis odottaa siihen asti, kun hän pääsi töistä kotiin. Muistaakseni hänellä venyi työpäivä vielä hieman normaalia pidemmäksi, joten voitte vain kuvitella sen jännityksen, kun odotin häntä kotiin.

Siinäpä olikin sitten pohtiminen, kuinka kertoisin raskaudesta. Muistin, että minulla on askartelulaatikossani pieni pahvilaatikko, jossa lukee teksti  For that special one. Olin myös säästänyt jostain postipaketista paperitäytettä, jota laitoin pieneen laatikkoon etteivät tikut heluisi laatikon sisällä. Kotiin tultuaan annoin Jeren syödä rauhassa, jonka jälkeen hän meni sohvalle lukemaan päivän postia. Jere on meistä se ihminen, joka ei reagoi asioihin kiljuen, huutaen ja levottomasti käyttäytyen. Hän on meistä se rauhallisempi, paljon rauhallisempi. Kesken postien lukemisen ojensin Jerelle pienen laatikon, jota hän hieman ihmetteli, että minkä häneen käsiinsä annoin. Hymyilin jännityksestä ja sanoin, että avaa nyt vaan. Ensimmäisenä hän sai käsiinsä tikun, jossa oli kaksi viivaa. -”Mikä tämä on?” -”On siellä toinenkin,” vastasin.

Otettuaan laatikosta tikun, jossa luki Raskaana 1-2 viikkoa sain kysymyksen -”Ai oot!?” -”Niin siinä lukee..” -”No hmh.” Jere hymähti ja hymyili tuijottaen tikkua. Minähän hieman aloin siinä pillittämään, nauramaan ja heiluttamaan käsiäni yhtä aikaa, että voisitko nyt reagoida tuohon asiaan jotenkin. Jere otti minua kädestä kiinni ja tokaisi hymyillen -”No voi vitsi.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.