Hae
Minulta teille

Varhaisultra rv 7+3

Päätimme Jeren kanssa, että haluamme käydä varmistamassa raskauden varhaisultrassa ennen kuin kerromme asiasta muille. Takana oli kuitenkin monia yrityksiä, pettymyksiä ja minulle itselleni oli tärkeää saada tietää ettei kyseessä ole varmasti tuulimuna vaan pienen pieni papu sykkivällä sydämellä. Samana iltana, kun olin plussannut, varasin ajan yksityiselle muutaman viikon päähän 21.11.2020, kun raskausviikkoja oli laskujeni mukaan kertynyt noin 7, jotta pienen pavun sykkeen voisi nähdä. Sitten alkoikin niin sanotut ”piinaviikot”.

Minulla oli alkuraskauden ajan voimakasta etovaa oloa, joka kyllä varmisti aika hyvin raskautta, mutta yritimme silti pitää mahdollisimman minimissä kaikki ystävien tai perheenjäsenten tapaamiset entiseen verrattuna (poikkeusaikojenkin minimitapaamisista aivan minimiiin). Kaikista vaikeinta minulla oli olla kertomatta omalle äidilleni asiasta, etenkin, kun meillä on tapana tavata toisiamme melkein viikottain. Vaikka työskentelin loppuvuoden kotona etätöissä, minun oli melkein heti paljastettava asia esimiehelleni, koska jäin asiasta ”kiinni” oltuani halaamassa posliinia enkä ajallani sovitussa verkkopalaverissa. Enkä minä osaa/halua valehdella. Tämä oikeastaan helpotti oloani, koska etova olo oli niin vallitseva, että töiden teosta ei tullut mitään ja olinkin sairaslomalla koko joulukuun.

 

 

Kävin ostamassa vielä muutama päivä ennen varhaisultraa pari raskaustestiä. Kaikesta huonovointisuudesta huolimatta minun täytyi vain saada varmistaa vielä kerran, että enhän vain kuvittele kaikkea. Uskomatonta, että vihdoin meille annetaan tämä mahdollisuus.

 

Pienen papun sydän sykki

Odotimme molemmat melko jännittyneinä iltapäivällä olevaa varhaisultra-aikaa.  Ei siinä oikein tíennyt miten päin olisi ja itsesuojeluvaisto ihan selvästi yritti valmistella myös mahdolliseen pettymykseen. Vastaanotto MeriOulun Neuvolassa oli ihanan lämmin ja meitä hieman alkuhaastateltiin ennenkuin aloitettiin ultraamaan. Ensin löydettiin kohtu, sitten kerrottiin ruskuaispussin näkymisestä jonka vieressä huomasin jo itse pienen sykkivän sydämen. Itkuhan siinä tuli ja saimme ihailla pientä papua sydämensä kanssa siinä näytöltä hetken aikaa. Alkion mitat oli omiin laskuihini nähden kaksi päivää isommat, mutta laskettua aikaa ei lähtä noin pienellä heitolla vaihtamaan. Meillä oli mahdollisuus odottaa tämän alkion kasvavan sikiöksi!

 

2 kommenttia

  1. Nadine kirjoitti:

    Tiedän tunteen ? Itse en kerennyt edes neuvolaan asti, kun oli pakko käydä varhaisultrassa. Minulle oli äärimäisen tärkeä saada nähdä, että ihme on todellakin tapahtunut. Olen juuri muistellut niitä tapahtumia omassa blogissani (https://viaperasperaadastra.com/2021/03/12/tarina-2010-ihmeiden-aika/).

    Itse olimme pitäneet asiaa omassa tiedossamme niin kauan että 12 vk tuli täyteen, koska neuvolassa sanottiin sen olevan jokin rajapyykin raskaudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.