Hae
Minulta teille

Mistä on pienet pojat tehty

Mistä on pienet pojat tehty?

Sateenkaarista, aarteista, saippuakuplista ja auringosta.

Niistä on pienet pojat tehty.

Alkuperäinen runo: Poikien äidit

 

Kävin eilen rakenneultrassa ja siellä kerrottiin, että meille on tulossa pieni pojan palleroinen! Todistajiakin on siihen, että olen sanonut ihan raskauden alusta saakka, että minulla on ollut vahva intuitio, että meille tulisi poika. Ja niin uskomatonta, että se intuitio piti paikkaansa! Toki lähtökohtaisesti olemme mieheni kanssa jutelleet, että vauvan sukupuolella ei ole meille merkitystä, mutta on se ihmeellistä kuinka tällainen asia voi osua kohdalleen.

Vauvan kasvu meni keskikäyrää ja tällä hetkellä hän on n. 27 cm ja 460 grammaa. Niin pieni vielä, mutta olen viimeisen parin viikon aikana huomannut kuinka vatsan kasvuvauhti on alkanut kiihtymään. Lisäksi näiden viikkojen aikana olen alkanut vihdoin tuntemaan liikkeitä! Aluksi ne tuntuivat kuin pieni perhonen lepattaisi mahani sisällä tai joku tökkisi hellästi sormenpäällä. Pikkuhiljaa tuntemukset ovat kasvaneet ja aivan kuin olisin eilen jo tuntenut pari liikettä vatsan peitteiden läpi. Totta vai luulotauti? Ken tietää. Mutta siellä hän on, jo oikean pienen ihmisen näköinen.

 

Hoitaja halusi varata vielä ylimääräisen ultra-ajan

Ainoa asia, mikä rakenneultrassa oli poikkeuksellista oli, että hoitaja halusi varata vielä ensi kuun puolelle ylimääräisen ultra-ajan, joka tehdään lääkärin vastaanotolla. Jouduin viime viikolla käymään taas verisen vuodon vuoksi tarkistuksessa ja vaikka mitään ei silloin löytynyt niin hoitaja halusi ihan asiantuntijalääkärin varmistavan istukan paikan. Viime viikkoisella tarkistuskäynnillä sanottiin, että istukka on takana oikeassa paikassaan, mutta rakenneultran tehneen hoitajan mielestä se oli ehkä turhan lähellä kohdunkaulaa joka saattaisi selittää vuodot. Huhtikuun ultrassa siis tarkistetaan, onko istukka noussut taaksepäin jonka se normaalisti tekee. Mikäli ei ole, saattaa sen paikka vaikuttaa esimerkiksi synnytystapaan, joka voi olla kohdallani myös suunniteltu sektio.

Toki alatiesynnytykseen olin alunperin heinäkuussa menossa, mutta mikäli tilanteen vuoksi tullaan päätymään sektioon, sitten mennään sillä. En halua ottaa minkäänlaisia riskejä, että minun päätökseni vaarantaisi vauvan terveyden. Tai omani. En siis ota tuosta asiasta stressiä vaan mennään eteenpäin parhaalla mahdollisella vaihtoehdolla, jotta kaikki menisi hyvin.

Vielä loppuun kuva vauvan sivuprofiilista, josta hoitaja sanoi; ”Kaunis sivuprofiili.” Siis en kestä, kuinka kauniisti hän aina puhuu, kun katselee ultralla vauvan rakenteita. Tällaisia hoitajia pitäisi olla joka paikassa.

 

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Onnea!

    Hei! Haastan sinut hymy huulille – haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille – haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

    Toivottavasti otat haasteen vastaan!

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *