Hae
Minulta teille

Raskauteni ja kehoni on mysteeri

Täällä jatketaan sairaslomaa viikon jälkeen vielä kahdella, josko enää on ollenkaan tämän raskauden aikana asiaa työmaalle. Tämä raskaus ja koko kehoni on kyllä täysi mysteeri.

 

RV 7 + 2 (pientä alkuraskauden tuomaa turvotusta havaittavissa)

 

Aiemmin siis kirjoitinkin tänne vuodoista, joita minulla oli viikoilla 17 ja 19, näiden lisäksi myös viikolla 21 ja 22 eli viimeisin viime torstaina. Olen jokaisen kerran jälkeen soittanut neuvolan puhelinneuvontaan, josta minut on ohjattu terveyskeskuksen akuuttiin vastaanottoon. Viimekerran jälkeen sain kiireellisen lähetteen äitiyspoliklinikalle, jossa kävin tänään. Vaikka monen ultran jälkeen syytä vuodoille ei löytynyt mistään, minut määrättiin sairaslomalle ihan senkin vuoksi, että pienetkin vuotelut voivat ennakoida ennenaikaisesta synnyttämisestä. Jota en todellakaan vielä näillä viikoilla halua (huomenna alkaa rv 24). Vauva on ihan liian aikainen ja pieni tulemaan kohdun ulkopuolelle.

 

RV 16 + 4

 

Tuskin siis enää töihin

Lääkäri oli aluksi laittamassa minut jo nyt kokonaan pois töistä, mutta minä turhankin virkaintoisena menin sanomaan, että entä jos saisin vain kevennetyn lausunnon, että minulla on mahdollista tehdä töissä kyllä vain päätetöitäkin enkä osallistuisi kenttätyöskentelyyn enää ollenkaan. Arvatkaa vaan, kaduinko jo melkein heti vastaanotolta lähdettyäni sanomisiani. Kuinka voin olla niin itsekäs, että edes mietin ja ehdotan tuollaista asiaa vaikka minun vauvani henki on tässä kyseessä. Kontrolliaika on kahden viikon päästä, johon asti myös sairaslomaa kirjoitettiin. Aion kyllä ilmaista lääkärille asiani seuraavalla kerralla eri tavalla ja todellakin sanon, että mikäli yhtäkään riskiä on sille, että vauva voi tulla ulos ennenaikojaan en aio palata töihin. En kestäisi sitä, jos vaarantaisin vauvan hengen omalla typeryydelläni ja ahneudellani. Nytkin, olen kirjoittanut tätä postausta, tunnen pientä paineen tuntua alavatsalla ja minusta tuntuu, että olisi parempi laittaa makaamaan. Toki nämä voivat olla ihan tavallisia liitoskipujakin, mutta nyt täytyy olla varovainen. Eli tuskin tästä enää lähdetään mitään 8 tunnin työpäiviä edes päätteelle tekemään.

Samalla reissulla kävin myös verikokeissa, johon pyysin myös lähetteen ferritiinien arvojen mittaamiseen. Hemoglobiinini on laskenut raskauden myötä ja lähipäivinä olen tuntenut itseni entistä väsyneemmäksi. Pakko muuten mainita, että olipa verikokeita ottamassa maailman ihanin hoitaja. Vanhempi herrasmies, joka jutteli niin lempeästi, oli taitava pistäjä ja katsoi suoraan silmiin jutellessaan. Toivotin hänelle mukavaa työpäivää lähtiessäni, mikä päiväni piristys.

 

RV 22 + 6

4 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Nyt vaan huilaat ja keräät voimia. Ja nautit. Mä olen onnellinen että täällä Saksassa asiat otettiin vakavasti ja sain heti 2 kk:n jälkeen olla kotona pois raskaista töistä.

  • Anu kirjoitti:

   Näin täytyy tehdä. Nyt illalla jo mietin, että toivottavasti saisin jäädä vain kotiin.

 2. Marja kirjoitti:

  Perus! Itekkin olin koko ajan että eiii kyllä minä nyt töissä voin olla kun vaan istun. Onneks minun neuvolalääköri oli tosi jämäkkä ja sanoi että ei puhettakaan töihin menosta ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *