Hae
Minulta teille

Täydellisen kermainen porokeitto

Tässäpä ois teillekin resepti kokkailtavaksi – täydellisen kermainen porokeitto.

Mieheni rakastaa liharuokia ja itsekin olen nyt raskauden aikana syönyt enemmän liharuokia kuin normaalisti. Yleensä syön todella kasvisruokapainotteisesti, mutta raskauden myötä erilaiset ja jopa poisjääneet ruoat ovat nyt löytäneet (ainakin hetkellisesti) takaisin ruokalistalleni. Kai keho kertoo mitä tarvitsee (tai himoitsee). Muutaman kuukauden ajan minulla on enenevissä määrin tehnyt mieli kokata jotain tiettyä ruokaa ja yksi niistä on kermainen porokeitto, jota rakastan etenkin oman äitini kokkaamana. Resepti on super helppo ja maistuu ennenkaikkea hyvälle! Tällä reseptillä valmistat keittoa noin 4 hengelle.

 

 

Ainekset:

  • 5 isoa perunaa
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 1 pkt savuporotuorejuustoa
  • 0,5 pkt pippurinen koskenlaskijajuustoa
  • 2 pss lämmin- tai kylmäsavupororouhetta (1 pss n. 150 g)

Kuori ja keitä perunat.  Laske keitinvettä kattilaan sen verran, että potut juuri peittyy, vettä ei kaadeta pois perunoiden kypsymisen jälkeen. Kun vesi kiehuu lisää joukkoon myös puolet koskenlaskijajuustosta sulamaan. Muusaa kypsät perunat varovasti joko sähkövatkaimella tai survimella. Lisää joukkoon poro-/riistarouhe, sekoita. Lisää tuorejuusto, sekoita. Lopuksi vielä kuohukerma vähitellen samalla sekoittaen (koskenlaskija, tuorejuusto ja rouhe on itsessään jo niin suolaisia, että omaan makuun ei ole tarpeellista lisätä suolaa, mutta maistamalla jokainen löytää sen itselleen hyvän suolamäärän). Sekoita tasaiseksi varovasti sähkövatkaimella niin, että perunapaakkuja ei ainakaan enää ole. Hyvää ruokahalua.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *